§ 1. - Warunki organizacyjne, techniczne i kadrowe, jakie powinny spełniać jednostki organizacyjne, którym można powierzyć przeprowadzanie kontroli zatwierdzonych lub ubiegających się o zatwierdzenie przedsiębiorstw przetwórczych i podmiotów skupujących.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.184.1905

Akt utracił moc
Wersja od: 25 sierpnia 2004 r.
§  1.
Przeprowadzanie kontroli administracyjnych zatwierdzonych lub ubiegających się o zatwierdzenie przedsiębiorstw przetwórczych i podmiotów skupujących może być powierzone jednostce organizacyjnej, która:
1)
zatrudnia pracowników w liczbie zapewniającej samodzielne wykonanie powierzonych czynności, którzy ukończyli studia wyższe na kierunku ekonomia, rolnictwo lub mechanika i budowa maszyn oraz posiadają co najmniej dwuletnie doświadczenie w zakresie wykonywania kontroli dotyczących jakości artykułów rolno-spożywczych;
2)
dysponuje pomieszczeniami i posiada sprzęt informatyczny, poligraficzny oraz oprogramowanie zapewniające przetwarzanie danych dotyczących obrotu zielonką i produkcji suszu paszowego oraz sprawną obsługę podmiotów prowadzących zatwierdzone przedsiębiorstwa przetwórcze, występujących o przyznanie dopłat z tytułu produkcji suszu paszowego.