§ 6. - Warunki napromieniania środków spożywczych, dozwolonych substancji dodatkowych lub innych składników żywności, które mogą być poddane działaniu promieniowania jonizującego, ich wykazy, maksymalne dawki napromieniania oraz wymagania w zakresie znakowania i wprowadzania do obrotu.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.37.327

Akt utracił moc
Wersja od: 26 sierpnia 2006 r.
§  6.
1.
Informacje o przeprowadzeniu napromieniania podawane są w dokumentach towarzyszących napromienionym środkom spożywczym lub w innych dokumentach, które ich dotyczą.
2.
Informacje, o których mowa w ust. 1, zawierają następujące dane:
1)
datę przeprowadzenia napromieniania;
2)
wielkość partii środka spożywczego poddanego napromienianiu;
3)
dane identyfikujące instytucję, która wykonała napromienianie;
4)
rodzaj użytego źródła promieniowania jonizującego;
5)
wielkość dawki;
6)
cel napromienienia.