§ 3. - Warunki, jakie powinny spełniać jednostki organizacyjne, którym można powierzyć przeprowadzenie kontroli.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2005.241.2030

Akt utracił moc
Wersja od: 9 grudnia 2005 r.
§  3.
Przeprowadzanie kontroli na miejscu może być powierzone jednostce organizacyjnej, która:
1)
zatrudnia pracowników w liczbie zapewniającej samodzielne wykonanie powierzonych czynności, którzy:
a)
ukończyli studia wyższe na kierunku:

– ekonomia oraz posiadają co najmniej dwuletnie doświadczenie w zakresie kontroli rozliczeń magazynowych,

– rolnictwo oraz posiadają co najmniej dwuletnie doświadczenie w zakresie uprawy roślin pastewnych lub

– mechanika i budowa maszyn lub elektrotechnika,

b)
posiadają uprawnienia rzeczoznawcy, o którym mowa w art. 35 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577);
2)
dysponuje pomieszczeniami i posiada sprzęt informatyczny, poligraficzny oraz oprogramowanie zapewniające przetwarzanie danych z kontroli;
3)
posiada sprzęt do pobierania próbek suszu paszowego, o którym mowa w przepisach wydanych na podstawie art. 36 ust. 13 pkt 1 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego.