§ 3. - Warunki, jakie powinny spełniać jednostki organizacyjne, którym można powierzyć przeprowadzenie kontroli.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2005.241.2030
Akt utracił moc
Wersja od: 9 grudnia 2005 r.
§ 3.
Przeprowadzanie kontroli na miejscu może być powierzone jednostce organizacyjnej, która:
1)
zatrudnia pracowników w liczbie zapewniającej samodzielne wykonanie powierzonych czynności, którzy:
a)
ukończyli studia wyższe na kierunku:
– ekonomia oraz posiadają co najmniej dwuletnie doświadczenie w zakresie kontroli rozliczeń magazynowych,
– rolnictwo oraz posiadają co najmniej dwuletnie doświadczenie w zakresie uprawy roślin pastewnych lub
– mechanika i budowa maszyn lub elektrotechnika,
b)
posiadają uprawnienia rzeczoznawcy, o którym mowa w art. 35 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577);
2)
dysponuje pomieszczeniami i posiada sprzęt informatyczny, poligraficzny oraz oprogramowanie zapewniające przetwarzanie danych z kontroli;
3)
posiada sprzęt do pobierania próbek suszu paszowego, o którym mowa w przepisach wydanych na podstawie art. 36 ust. 13 pkt 1 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .