§ 8. - Warunki i tryb udzielania pomocy finansowej w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego "Rybołówstwo i przetwórstwo ryb 2004-2006".

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.213.2163

Akt obowiązujący
Wersja od: 13 lutego 2008 r.
§  8.
1.
Oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu dotyczącego:
1) 4
 chowu lub hodowli ryb słodkowodnych lub dwuśrodowiskowych oraz handlu produktami rybactwa śródlądowego - dokonuje dyrektor Instytutu Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie w opinii sporządzonej na wniosek inwestora;
2)
chowu lub hodowli ryb w polskich obszarach morskich, przetwórstwa ryb lub handlu produktami rybołówstwa morskiego oraz rybackiej infrastruktury portowej - dokonuje dyrektor Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni w opinii sporządzonej na wniosek inwestora.
2.
Dyrektor Instytutu, dokonując oceny powstania ryzyka nadmiernych zdolności produkcyjnych w przypadku projektu w zakresie chowu i hodowli ryb, może uwzględnić:
1)
informacje o podaży i popycie produktów chowu i hodowli ryb;
2)
informacje zawarte w umowie dostawy, pisemnym zamówieniu na produkt chowu i hodowli ryb lub w innym dowodzie potwierdzającym istnienie popytu na ten produkt, które inwestor dołączył do wniosku o wydanie opinii, w tym w wynikach badań rynkowych lub w założeniach planu dotyczącego znajdowania i promowania nowych rynków zbytu przez inwestora lub organizację producentów ryb, do której inwestor należy;
3)
założenia planu operacyjnego organizacji producentów ryb, do której inwestor należy, w zakresie wprowadzania produktu chowu i hodowli ryb na rynek.
4 § 8 ust. 1 pkt 1 zmieniony przez § 1 pkt 4 rozporządzenia z dnia 25 stycznia 2006 r. (Dz.U.06.19.150) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 6 lutego 2006 r.