Ustanowienie plafonu taryfowego ilościowego na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Estońskiej.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2000.85.953

Akt utracił moc
Wersja od: 13 października 2000 r.

ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 3 października 2000 r.
w sprawie ustanowienia plafonu taryfowego ilościowego na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Estońskiej.

Na podstawie art. 14 § 3 pkt 3 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny zarządza się, co następuje:
Ustanawia się plafon taryfowy ilościowy na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Estońskiej, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone zerowe stawki celne.
Obniżone zerowe stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych.
Do towarów, o których mowa w § 1, nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 21 grudnia 1999 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 107, poz. 1217 oraz z 2000 r. Nr 22, poz. 277, Nr 29, poz. 361, Nr 73, poz. 853 i Nr 83, poz. 942).
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ PLAFON TARYFOWY ILOŚCIOWY

Kod PCNWyszczególnienieIlość

w tonach

123
0210Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:8,34
- Mięso wieprzowe:
0210 19- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
- - - - Suszone lub wędzone:
- - - - - Pozostałe:
0210 19 89 0- - - - - - Pozostałe
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:166,67
0405 10- Masło:
- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:
- - - Masło naturalne:
0405 10 11 0- - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie

przekraczającej 1 kg

0405 10 19 0- - - - Pozostałe
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzane
0405 10 50 0- - - Masło z serwatki
0405 10 90 0- - Pozostałe
0405 20- Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:
0405 20 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%
0405 20 30 0- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%
0405 20 90 0- - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie

przekraczającej 80%

0405 90- Pozostałe:
0405 90 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o

zawartości wody w masie poniżej 0,5%

0405 90 90 0- - Pozostałe