Ustanowienie plafonów taryfowych ilościowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Węgierskiej.
Dz.U.2001.151.1695
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 11 grudnia 2001 r.
w sprawie ustanowienia plafonów taryfowych ilościowych na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Węgierskiej.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH PLAFONAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI WĘGIERSKIEJ
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH PLAFONAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI WĘGIERSKIEJ
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | 2.000 ton | |
- Świeże lub chłodzone: | |||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | 25 | |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 25 | |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 25 | |
0203 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 25 | |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 25 | |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 25 | |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | 25 | |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | 25 | |
- Mrożone: | |||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | 25 | |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 25 | |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 25 | |
0203 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 25 | |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 25 | |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 25 | |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | 25 | |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | 25 | |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | 5.000 ton | |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |||
0207 11 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | 28 | |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 28 | |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 12 | - - Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 28 | |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | 28 | |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 28 | |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 28 | |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 28 | |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | 28 | |
- - - Podroby: | |||
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby | 28 | |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | 28 | |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | 28 | |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 28 | |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 28 | |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 28 | |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | 28 | |
- - - Podroby: | |||
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby | 10 | |
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | 28 | |
- Z indyków: | |||
0207 24 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 28 | |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 25 | - - Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 28 | |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | 28 | |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 28 | |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 28 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | 28 | |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 28 | |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | 28 | |
- - - Podroby: | |||
0207 26 91 0 | - - - - Wątroby | 28 | |
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | 28 | |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | 28 | |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 28 | |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 28 | |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 28 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | 28 | |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 28 | |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | 28 | |
- - - Podroby: | |||
0207 27 91 0 | - - - - Wątroby | 28 | |
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | 28 | |
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
0207 32 | - - Niecięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | 28 | |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 28 | |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
- - - Gęsi: | |||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 28 | |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | 28 | |
0207 33 | - - Niecięte na kawałki, mrożone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 28 | |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
- - - Gęsi: | |||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 28 | |
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | 28 | |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | 28 | |
0207 34 | - - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone: | ||
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi | 28 | |
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek | 28 | |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 28 | |
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | 28 | |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | 28 | |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 28 | |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 28 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 28 | |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | 28 | |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | 28 | |
- - - Podroby: | |||
0207 35 91 0 | - - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby | 28 | |
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | 28 | |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 28 | |
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | |||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | 28 | |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | 28 | |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami | 28 | |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 28 | |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 28 | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 28 | |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 28 | |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | 28 | |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | 28 | |
- - - Podroby: | |||
- - - - Wątroby: | |||
0207 36 81 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie | 10 | |
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze | 10 | |
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | 10 | |
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | 28 | |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | 200.000 ton | |
1001 90 | - Pozostałe: | ||
1001 90 10 0 | - - Orkisz do siewu | 15 | |
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | |||
1001 90 91 | - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z pszenicą (meslin): | ||
1001 90 91 1 | - - - - Ziarno pszenicy zwyczajnej | 15 | |
1001 90 91 9 | - - - - Mieszanki żyta z pszenicą (meslin) | 15 | |
1001 90 99 0 | - - Pozostałe | 15 | |
2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | 10.000 ton | |
2002 90 | - Pozostałe: | ||
- - O zawartości suchej masy mniejszej niż 12%: | |||
2002 90 11 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: | ||
2002 90 11 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 11 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 11 | |
- - O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie większej 30%: | |||
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: | ||
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 11 | |
- - O zawartości suchej masy większej niż 30%: | |||
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg: | ||
2002 90 91 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 1 kg, ale nieprzekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto przekraczającej 199 kg | 11 | |
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nieprzekraczającej 1 kg | 11 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »