Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Chorwacji.
Dz.U.2002.227.1893
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI1)
z dnia 17 grudnia 2002 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Chorwacji.
1) Minister Gospodarki kieruje działem administracji rządowej - gospodarka, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 1 lipca 2002 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Gospodarki (Dz. U. Nr 97, poz. 867).
2) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403 oraz z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI CHORWACJI, OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI
WYKAZ TOWARÓW POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI CHORWACJI, OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI
Numer kontyngentu | Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość | Wysokość kaucji |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
094601 | 1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: | 300t | 200 EUR/t | |
1602 10 00 0 | - Przetwory homogenizowane | 9 | |||
1602 20 | - Z wątroby dowolnych zwierząt: | ||||
- - Z wątroby gęsiej lub kaczej: | |||||
1602 20 11 0 | - - - Zawierające 75% masy lub więcej otłuszczonej wątroby | 9 | |||
1602 20 19 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 20 90 0 | - - Pozostałe | 9 | |||
- Z drobiu objętego pozycją 0105: | |||||
1602 31 | - - Z indyków: | ||||
- - - Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów: | |||||
1602 31 11 0 | - - - - Zawierające wyłącznie niegotowane mięso indycze | 9 | |||
1602 31 19 0 | - - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 31 30 0 | - - - Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57% masy mięsa lub podrobów | 9 | |||
1602 31 90 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 32 | - - Z drobiu z gatunku Gallus domesticus: | ||||
- - - Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów: | |||||
1602 32 11 0 | - - - - Niegotowane | 9 | |||
1602 32 19 0 | - - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 32 30 0 | - - - Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57% masy mięsa lub podrobów | 9 | |||
1602 32 90 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 39 | - - Pozostałe: | ||||
- - - Zawierające 57% masy lub więcej mięsa lub podrobów: | |||||
1602 39 21 0 | - - - - Niegotowane | 9 | |||
1602 39 29 0 | - - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 39 40 0 | - - - Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 57% masy mięsa drobiowego lub podrobów | 9 | |||
1602 39 80 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
- Z wieprzowiny: | |||||
1602 41 | - - Szynki i ich części: | ||||
1602 41 10 0 | - - - Ze świń domowych | 9 | |||
1602 41 90 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 42 | - - Łopatki i ich części: | ||||
1602 42 10 0 | - - - Ze świń domowych | 9 | |||
1602 42 90 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 49 | - - Pozostałe, włącznie z mieszankami: | ||||
- - - Ze świń domowych: | |||||
- - - - Zawierające 80% masy lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: | |||||
1602 49 11 0 | - - - - - Schaby (z wyłączeniem karkowych) i ich części, włącznie z mieszankami schabów lub szynek | 9 | |||
1602 49 13 0 | - - - - - Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | 9 | |||
1602 49 15 0 | - - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części | 9 | |||
1602 49 19 0 | - - - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 49 30 0 | - - - - Zawierające 40% masy lub więcej, ale mniej niż 80% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 9 | |||
1602 49 50 0 | - - - - Zawierające mniej niż 40% masy mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 9 | |||
1602 49 90 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 50 | - Z wołowiny: | ||||
1602 50 10 0 | - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | 9 | |||
- - Pozostałe: | |||||
- - - W opakowaniach hermetycznych: | |||||
1602 50 31 0 | - - - - Wołowina peklowana "corned beef" | 9 | |||
1602 50 39 0 | - - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 50 80 0 | - - - Pozostałe | 9 | |||
1602 90 | - Pozostałe, włącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: | ||||
1602 90 10 0 | - - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt | 9 | |||
- - Pozostałe: | |||||
1602 90 31 0 | - - - Z dziczyzny lub z królików | 9 | |||
1602 90 41 0 | - - - Z reniferów | 9 | |||
- - - Pozostałe: | |||||
1602 90 51 0 | - - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych | 9 | |||
- - - - Pozostałe: | |||||
- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby: | 9 | ||||
1602 90 61 0 | - - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | 9 | |||
1602 90 69 0 | - - - - - - Pozostałe | 9 | |||
- - - - - Pozostałe: | |||||
- - - - - - Z baraniny lub koziny: | |||||
- - - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami: | |||||
1602 90 72 0 | - - - - - - - - Z baraniny | 9 | |||
1602 90 74 0 | - - - - - - - - Z koziny | 9 | |||
- - - - - - - Pozostałe: | |||||
1602 90 76 0 | - - - - - - - - Z baraniny | 9 | |||
1602 90 78 0 | - - - - - - - - Z koziny | 9 | |||
1602 90 98 0 | - - - - - - Pozostałe | 9 | |||
094602 | 1806 | Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao: | 300t | 100 EUR/t | |
1806 10 | - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | ||||
1806 10 15 0 | - - Niezawierający sacharozy lub zawierający mniej niż 5% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 | |||
1806 10 20 0 | - - Zawierający 5% masy lub więcej, ale mniej niż 65% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 | |||
1806 10 30 0 | - - Zawierający 65% masy lub więcej, ale mniej niż 80% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 | |||
1806 10 90 0 | - - Zawierający 80% masy lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza | 10 | |||
1806 20 | - Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie większej niż 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości przekraczającej 2 kg: | ||||
1806 20 10 0 | - - Zawierające 31% masy lub więcej masła kakaowego albo zawierające 31% masy lub więcej masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 10 | |||
1806 20 30 0 | - - Zawierające 25% masy lub więcej, ale mniej niż 31% masy masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 10 | |||
- - Pozostałe: | |||||
1806 20 50 0 | - - - Zawierające 18% masy lub więcej masła kakaowego | 10 | |||
1806 20 70 0 | - - - Okruchy mleczno-czekoladowe | 10 | |||
1806 20 80 0 | - - - Polewa czekoladowa smakowa | 10 | |||
1806 20 95 0 | - - - Pozostałe | 10 | |||
- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach: | |||||
1806 31 00 0 | - - Nadziewane | 10 | |||
1806 32 | - - Bez nadzienia: | ||||
1806 32 10 0 | - - - Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów | 10 | |||
1806 32 90 0 | - - - Pozostałe | 10 | |||
1806 90 | - Pozostałe: | ||||
- - Czekolada i produkty czekoladowe: | |||||
- - - Czekolady, nawet z nadzieniem: | |||||
1806 90 11 0 | - - - - Zawierające alkohol | 10 | |||
1806 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - Pozostałe: | |||||
1806 90 31 0 | - - - - Z nadzieniem | 10 | |||
1806 90 39 0 | - - - - Bez nadzienia | 10 | |||
1806 90 50 0 | - - Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao | 10 | |||
1806 90 60 0 | - - Produkty do smarowania zawierające kakao | 10 | |||
1806 90 70 0 | - - Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów | 10 | |||
1806 90 90 0 | - - Pozostałe | 10 | |||
094603 | 2106 | Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | 190t | 200 EUR/t | |
2106 90 | - Pozostałe: | ||||
- - Pozostałe: | |||||
2106 90 92 0 | - - - Niezawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające mniej niż 1,5% masy tłuszczu mleka, 5% masy sacharozy lub izoglukozy, 5% masy glukozy lub skrobi | ||||
ex 2106 90 92 0 | Cedevita Light - preparat witaminowy w postaci stałej, stanowiący uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, niezawierający sacharozy, ale zawierający sztuczne środki słodzące: sorbitol i aspartam | 10 | |||
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | ||||
ex 2106 90 98 0 | Cedevita - preparaty witaminowe w postaci stałej, stanowiące uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, o zawartości sacharozy nie mniej niż 5% | 10 | |||
094604 | 2203 00 | Piwo otrzymywane ze słodu: | 300t | 20 EUR/t | |
- W pojemnikach o objętości 10 litrów lub mniejszej: | |||||
2203 00 01 0 | - - W butelkach | 7 | |||
2203 00 09 0 | - - Pozostałe | 7 | |||
2203 00 10 0 | - W pojemnikach o objętości większej niż 10 litrów | 7 | |||
094605 | 2204 | Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy, inny niż ten objęty pozycją 2009: | 1.000t | 25 EUR/t | |
2204 10 | - Wino musujące: | ||||
- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: | |||||
2204 10 11 | - - - Szampan: | ||||
2204 10 11 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj., ale nie większej niż 22% obj. | 10 | |||
2204 10 11 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu większej niż 22% obj. | 10 | |||
2204 10 19 | - - - Pozostałe: | ||||
2204 10 19 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj., ale nie większej niż 22% obj. | 10 | |||
2204 10 19 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu większej niż 22% obj. | 10 | |||
- - Pozostałe: | |||||
2204 10 91 0 | - - - Asti spumante | 10 | |||
2204 10 99 0 | - - - Pozostałe | 10 | |||
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: | |||||
2204 21 | - - W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej: | ||||
2204 21 10 | - - - Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||||
2204 21 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 10 | |||
2204 21 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu większej niż 22% obj. | 10 | |||
- - - Pozostałe: | |||||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.: | |||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||||
- - - - - - Białe: | |||||
2204 21 11 0 | - - - - - - - Alsace | 10 | |||
2204 21 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 10 | |||
2204 21 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 10 | |||
2204 21 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 10 | |||
2204 21 18 0 | - - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer | 10 | |||
2204 21 19 0 | - - - - - - - Pfalz | 10 | |||
2204 21 22 0 | - - - - - - - Rheinhessen | 10 | |||
2204 21 24 0 | - - - - - - - Lazio (Latium) | 10 | |||
2204 21 26 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 10 | |||
2204 21 27 0 | - - - - - - - Trentino, Alto Adige i Friuli | 10 | |||
2204 21 28 0 | - - - - - - - Veneto | 10 | |||
2204 21 32 0 | - - - - - - - Vinho Verde | 10 | |||
2204 21 34 0 | - - - - - - - Penedés | 10 | |||
2204 21 36 0 | - - - - - - - Rioja | 10 | |||
2204 21 37 0 | - - - - - - - Valencia | 10 | |||
2204 21 38 0 | - - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - - - Pozostałe: | |||||
2204 21 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 10 | |||
2204 21 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 10 | |||
2204 21 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 10 | |||
2204 21 46 0 | - - - - - - - Côtes du Rhône | 10 | |||
2204 21 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Rousillon | 10 | |||
2204 21 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 10 | |||
2204 21 62 0 | - - - - - - - Piemonte (Piemont) | 10 | |||
2204 21 66 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 10 | |||
2204 21 67 0 | - - - - - - - Trentino i Alto Adige | 10 | |||
2204 21 68 0 | - - - - - - - Veneto | 10 | |||
2204 21 69 0 | - - - - - - - Dâo, Bairrada i Douro | 10 | |||
2204 21 71 0 | - - - - - - - Navarra | 10 | |||
2204 21 74 0 | - - - - - - - Penedés | 10 | |||
2204 21 76 0 | - - - - - - - Rioja | 10 | |||
2204 21 77 0 | - - - - - - - Valdepenas | 10 | |||
2204 21 78 0 | - - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - - Pozostałe: | |||||
2204 21 79 0 | - - - - - - Białe | 10 | |||
2204 21 80 0 | - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.: | |||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||||
2204 21 81 0 | - - - - - - Białe | 10 | |||
2204 21 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - - Pozostałe: | |||||
2204 21 83 0 | - - - - - - Białe | 10 | |||
2204 21 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.: | |||||
2204 21 87 0 | - - - - - Marsala | 10 | |||
2204 21 88 0 | - - - - - Samos i Muscat de Lemnos | 10 | |||
2204 21 89 0 | - - - - - Port | 10 | |||
2204 21 91 0 | - - - - - Madeira i Setubal muscatel | 10 | |||
2204 21 92 0 | - - - - - Sherry | 10 | |||
2204 21 93 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 | |||
2204 21 94 0 | - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.: | |||||
2204 21 95 0 | - - - - - Port | 10 | |||
2204 21 96 0 | - - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel | 10 | |||
2204 21 97 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 | |||
2204 21 98 0 | - - - - - Pozostałe | 10 | |||
2204 21 99 0 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 | |||
2204 29 | - - Pozostałe: | ||||
2204 29 10 | - - - Wina inne niż objęte podpozycją 2204 10, w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||||
2204 29 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 22% obj. | 10 | |||
2204 29 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 | |||
- - - Pozostałe: | |||||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.: | |||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||||
- - - - - - Białe: | |||||
2204 29 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 10 | |||
2204 29 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 10 | |||
2204 29 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 10 | |||
2204 29 18 0 | - - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - - - Pozostałe: | |||||
2204 29 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 10 | |||
2204 29 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 10 | |||
2204 29 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 10 | |||
2204 29 46 0 | - - - - - - - Côtes du Rhône | 10 | |||
2204 29 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Roussillon | 10 | |||
2204 29 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 10 | |||
2204 29 58 0 | - - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - - Pozostałe: | |||||
- - - - - - Białe: | |||||
2204 29 62 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 10 | |||
2204 29 64 0 | - - - - - - - Veneto | 10 | |||
2204 29 65 0 | - - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - - - Pozostałe: | |||||
2204 29 71 0 | - - - - - - - Puglia (Apuglia) | 10 | |||
2204 29 72 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 10 | |||
2204 29 75 0 | - - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.: | |||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||||
2204 29 81 0 | - - - - - - Białe | 10 | |||
2204 29 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - - Pozostałe: | |||||
2204 29 83 0 | - - - - - - Białe | 10 | |||
2204 29 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.: | |||||
2204 29 87 0 | - - - - - Marsala | 10 | |||
2204 29 88 0 | - - - - - Samos i Muscat de Lemnos | 10 | |||
2204 29 89 0 | - - - - - Port | 10 | |||
2204 29 91 0 | - - - - - Madeira i Setubal muscatel | 10 | |||
2204 29 92 0 | - - - - - Sherry | 10 | |||
2204 29 93 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 | |||
2204 29 94 0 | - - - - - Pozostałe | 10 | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.: | |||||
2204 29 95 0 | - - - - - Port | 10 | |||
2204 29 96 0 | - - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel | 10 | |||
2204 29 97 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 10 | |||
2204 29 98 0 | - - - - - Pozostałe | 10 | |||
2204 29 99 0 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 | |||
2204 30 | - Pozostały moszcz winogronowy: | ||||
2204 30 10 | - - W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu: | ||||
2204 30 10 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 22% obj. | 10 | |||
2204 30 10 9 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 | |||
- - Pozostały: | |||||
- - - O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w 20°C i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 1% obj.: | |||||
2204 30 92 0 | - - - - Skoncentrowany | 10 | |||
2204 30 94 0 | - - - - Pozostały | 10 | |||
- - - Pozostały: | |||||
2204 30 96 | - - - - Skoncentrowany: | ||||
2204 30 96 1 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj. | 10 | |||
2204 30 96 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 | |||
2204 30 98 | - - - - Pozostały: | ||||
2204 30 98 1 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj. | 10 | |||
2204 30 98 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 10 | |||
094606 | 2205 | Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | 880t | 25 EUR/t | |
2205 10 | - W pojemnikach o objętości 2 litry lub mniejszej: | ||||
2205 10 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 | |||
2205 10 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.: | ||||
2205 10 90 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj. | 15 | |||
2205 10 90 9 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 15 | |||
2205 90 | - Pozostałe: | ||||
2205 90 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 | |||
2205 90 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.: | ||||
2205 90 90 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj. | 15 | |||
2205 90 90 9 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj. | 15 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »