Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Wysp Owczych.
Dz.U.2001.19.226
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 6 marca 2001 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Wysp Owczych.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z WYSP OWCZYCH
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z WYSP OWCZYCH
Kod PCN | Wyszczególnienie | Ilość | |
0204 | Mięso baranie i kozie - świeże, chłodzone lub mrożone: | 20 ton | |
0204 10 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, świeże lub chłodzone | ||
- inne mięso baranie, świeże lub chłodzone: | |||
0204 21 00 0 | - - Tusze i półtusze | ||
0204 22 | - - Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 22 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 22 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 22 50 0 | - - - Nogi | ||
0204 22 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0204 23 00 0 | - - Bez kości | ||
0204 30 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, mrożone | ||
- Inne mięso baranie mrożone: | |||
0204 41 00 0 | - - Tusze i półtusze | ||
0204 42 | - - Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 42 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 42 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 42 50 0 | - - - Nogi | ||
0204 42 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0204 43 | - - Bez kości: | ||
0204 43 10 0 | - - - Jagnięce | ||
0204 43 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0204 50 | - Mięso kozie: | ||
- - Świeże lub chłodzone: | |||
0204 50 11 0 | - - - Tusze i półtusze | ||
0204 50 13 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 50 15 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 50 19 0 | - - - Nogi | ||
- - - Pozostałe: | |||
0204 50 31 0 | - - - - Kawałki z kośćmi | ||
0204 50 39 0 | - - - - Kawałki bez kości | ||
- - Mrożone: | |||
0204 50 51 0 | - - - Tusze i półtusze | ||
0204 50 53 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 50 55 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 50 59 0 | - - - Nogi | ||
- - - Pozostałe: | |||
0204 50 71 0 | - - - - Kawałki z kośćmi | ||
0204 50 79 0 | - - - - Kawałki bez kości | ||
0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: | ||
0206 80 | - Inne, świeże lub chłodzone: | ||
- - Pozostałe: | |||
0206 80 99 0 | - - - Baranie i kozie | ||
0206 90 | - Inne, mrożone: | ||
- - Pozostałe: | |||
0206 90 99 0 | - - - Baranie i kozie | ||
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: | ||
0210 90 | - Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: | ||
- - Mięso: | |||
- - - Baranie i kozie: | |||
0210 90 11 0 | - - - - Z kośćmi | ||
0210 90 19 0 | - - - - Bez kości | ||
- - Podroby: | |||
0210 90 60 0 | - - - Baranie i kozie | ||
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: | ||
1601 00 10 0 | - Z wątroby | ||
ex | 1601 00 10 0 | Baranie i kozie | |
- Pozostałe: | |||
1601 00 91 0 | - - Kiełbasy, suche lub do smarowania, niegotowane | ||
ex | 1601 00 91 0 | Baranie i kozie | |
1601 00 99 0 | - - Pozostałe | ||
ex | 1601 00 99 0 | Baranie i kozie | |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: | ||
1602 10 00 0 | - Przetwory homogenizowane | ||
ex | 1602 10 00 0 | Baranie i kozie | |
1602 90 | - Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: | ||
- - Pozostałe: | |||
- - - Pozostałe: | |||
- - - - Pozostałe: | |||
- - - - - Pozostałe: | |||
- - - - - - Z baraniny lub koziny: | |||
- - - - - - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami: | |||
1602 90 72 0 | - - - - - - - - Z baraniny | ||
1602 90 74 0 | - - - - - - - - Z koziny | ||
- - - - - - - Pozostałe: | |||
1602 90 76 0 | - - - - - - - - Z baraniny | ||
1602 90 78 0 | - - - - - - - - Z koziny | ||
2309 | Produkty używane do karmienia zwierząt: | 5.000 ton | |
2309 90 | - Pozostałe: | ||
2309 90 10 0 | - - Roztwory z ryb lub ssaków morskich | ||
ex | 2309 90 10 0 | Karma dla ryb | |
- - Pozostałe: | |||
- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 40 90, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne: | |||
- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: | |||
- - - - - Niezawierające skrobi lub zawierające jej w masie 10% lub mniej: | |||
2309 90 31 0 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | ||
ex | 2309 90 31 0 | Karma dla ryb | |
- - - - - Zawierające w masie więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% skrobi: | |||
2309 90 41 0 | - - - - - - Niezawierające produktów mlecznych lub zawierające ich w masie mniej niż 10% | ||
ex | 2309 90 41 0 | Karma dla ryb | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - Pozostałe: | |||
2309 90 95 | - - - - - Zawierające w masie 49% lub więcej chlorku choliny, na bazie organicznej lub nieorganicznej: | ||
2309 90 95 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów | ||
2309 90 97 | - - - - - Pozostałe: | ||
2309 90 97 1 | - - - - - - Pasze granulowane dla pstrągów |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »