Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej.
Dz.U.2001.19.223
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 6 marca 2001 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ KONTYNGENTY TARYFOWE ILOŚCIOWE
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ KONTYNGENTY TARYFOWE ILOŚCIOWE
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość w tonach |
0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 500 | |
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 1,5%: | ||
- - Niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | |||
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 0 | |
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
- - Pozostałe: | |||
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nieprzekraczającej 2,5 kg | 0 | |
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0406 | Sery i twarogi: | ||
0406 10 | - Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser serwatkowy i twaróg: | ||
0406 10 80 0 | - - Pozostały | 0 | 200 |
0406 90 | - Pozostałe sery: | ||
- - Pozostałe: | |||
- - - Pozostałe: | |||
- - - - Pozostałe: | |||
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie nieprzekraczającej 40%, o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej: | |||
- - - - - - Nieprzekraczającej 47%: | |||
0406 90 69 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | 200 |
0406 90 99 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | 400 |
0409 00 00 0 | Miód naturalny | 0 | 5 |
0811 | Owoce i orzechy, niegotowane lub gotowane na parze albo w wodzie, mrożone, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 660 | |
0811 10 | - Truskawki i poziomki: | ||
- - Zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | |||
0811 10 11 0 | - - - O zawartości cukru przewyższającej 13% masy | 0 | |
0811 10 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0811 10 90 0 | - - Pozostałe | 0 | |
0811 20 | - Maliny, jeżyny, morwy, owoce mieszańców malin z jeżynami, czarne, białe lub czerwone porzeczki i agrest: | ||
- - Zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | |||
0811 20 11 0 | - - - O zawartości cukru przewyższającej 13% masy | 0 | |
0811 20 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
- - Pozostałe: | |||
0811 20 31 0 | - - - Maliny | 0 | |
0811 20 39 0 | - - - Czarne porzeczki | 0 | |
0811 20 51 0 | - - - Czerwone porzeczki | 0 | |
0811 20 59 0 | - - - Jeżyny i morwy | 0 | |
0811 20 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0811 90 | - Pozostałe: | ||
- - Zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | |||
- - - O zawartości cukru przewyższającej 13% masy: | |||
0811 90 11 0 | - - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | 0 | |
0811 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - Pozostałe: | |||
0811 90 31 0 | - - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | 0 | |
0811 90 39 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - Pozostałe: | |||
0811 90 50 0 | - - - Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus | 0 | |
0811 90 70 0 | - - - Owoce z gatunków Vaccinium myrtilloides i Vaccinium angustifolium | 0 | |
- - - Wiśnie i czereśnie: | |||
0811 90 75 0 | - - - - Wiśnie (Prunus cerasus) | 0 | |
0811 90 80 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
0811 90 85 0 | - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | 0 | |
0811 90 95 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0901 | Kawa, nawet palona lub bezkofeinowa; łupinki i łuski kawy; substytuty kawy zawierające kawę naturalną w każdej proporcji: | 0 | 400 |
- Kawa, palona: | |||
0901 21 00 0 | - - Niepozbawiona kofeiny | ||
0910 | Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i inne przyprawy korzenne: | ||
0910 50 00 0 | - Curry | 0 | 5 |
- Inne przyprawy korzenne: | |||
0910 91 | - - Mieszanki wymienione w uwadze 1(b) do niniejszego działu: | ||
0910 91 90 0 | - - - Rozgniatane lub mielone | 0 | 5 |
1107 | Słód palony lub nie: | 800 | |
1107 10 | - Niepalony: | ||
- - Z pszenicy: | |||
1107 10 11 0 | - - - W postaci mąki | 3,2 +maksimum 0,09 EUR/kg | |
1107 10 19 0 | - - - Pozostały | 0,08 EUR/kg | |
- - Pozostałe: | |||
1107 10 91 0 | - - - W postaci mąki | 3,2 +maksimum | |
0,09 EUR/kg | |||
1107 10 99 0 | - - - Pozostałe | 0,08 EUR/kg | |
1107 20 00 0 | - Palony | 0,09 EUR/kg | |
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: | 0 | 200 |
- Pozostałe: | |||
1601 00 99 0 | - - Pozostałe | ||
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: | 125 | |
- Z wieprzowiny: | |||
1602 49 | - - Pozostałe łącznie z mieszankami: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
- - - - Zwierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: | |||
1602 49 11 0 | - - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek | 0 | |
1602 49 13 0 | - - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | 0 | |
1602 49 15 0 | - - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części | 0 | |
1602 49 19 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |
1602 49 30 0 | - - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 0 | |
1602 49 50 0 | - - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 0 | |
1602 49 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
1602 50 | - Z wołowiny: | 125 | |
1602 50 10 0 | - - Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami | 0 | |
- - Pozostałe: | |||
- - - W opakowaniach hermetycznych: | |||
1602 50 31 0 | - - - - Corned beef (wołowina peklowana) | 0 | |
1602 50 39 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
1602 50 80 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
1701 | Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej: | 0 | 8 |
- Pozostały: | |||
1701 91 00 0 | - - Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące | ||
1704 | Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), niezawierające kakao: | 0 | 10 |
1704 10 | - Guma do żucia, również pokryta cukrem: | ||
- - Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): | |||
1704 10 11 0 | - - - Guma w paskach | ||
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: | ||
- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach: | |||
1806 32 | - - Bez nadzienia: | ||
1806 32 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | 200 |
1806 90 | - Pozostałe: | ||
- - Czekolada i produkty czekoladowe: | |||
- - - Czekolady, z nadzieniem lub bez: | |||
1806 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | 200 |
1806 90 50 0 | - - Wyroby cukiernicze i ich namiastki, wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao | 0 | 100 |
1806 90 90 0 | - - Pozostałe | 9 + 0,2 DCC | 25 |
1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione, ani niewłączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, niezawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej niewymienione, ani niewłączone: | ||
1901 90 | - Pozostałe: | ||
- - Ekstrakt słodowy: | |||
1901 90 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | 30 |
- - Pozostałe: | |||
1901 90 99 | - - - Pozostałe: | ||
1901 90 99 9 | - - - - Pozostałe | 0 | 100 |
1905 | Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki (biskwity) i inne wyroby piekarskie, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby: | ||
1905 10 00 0 | - Chleb chrupki | 7 | 20 |
1905 30 | - Słodkie herbatniki (biskwity); wafle i opłatki: | ||
- - Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao: | |||
1905 30 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | 20 |
- - Pozostałe: | |||
- - - Słodkie herbatniki (biskwity): | |||
1905 30 30 0 | - - - - Zawierające w masie 8% lub więcej tłuszczu z mleka | 0 | 15 |
- - - - Pozostałe: | |||
1905 30 59 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | 30 |
2001 | Warzywa, owoce, orzechy i inne jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane za pomocą octu lub kwasu octowego: | ||
2001 10 00 0 | - Ogórki i korniszony | 0 | 50 |
2001 90 | - Pozostałe: | ||
2001 90 96 0 | - - Pozostałe | 0 | 20 |
2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, niemrożone, inne niż produkty objęte pozycją 2006: | 0 | 15 |
2005 10 00 0 | - Warzywa homogenizowane | ||
2007 | Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, będące przetworami gotowanymi, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej: | ||
2007 10 | - Przetwory homogenizowane: | ||
2007 10 10 0 | - - O zawartości cukru w masie powyżej 13% | 0 | 10 |
- Pozostałe: | |||
2007 99 | - - Pozostałe: | ||
- - - O zawartości cukru w masie powyżej 30%: | |||
- - - - Pozostałe: | |||
2007 99 39 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | 15 |
- - - O zawartości cukru w masie powyżej 13%, ale nieprzekraczającej 30%: | |||
2007 99 58 0 | - - - - Pozostałe | 7 | 7 |
2009 | Soki owocowe (łącznie z moszczem winogronowym) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: | 150 | |
2009 70 | - Sok jabłkowy: | ||
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 70 19 0 | - - - Pozostałe | ||
- - O gęstości nieprzekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | 0 | ||
- - - Pozostałe: | |||
2009 70 99 0 | - - - - Niezawierający dodatku cukru | 0 | |
2009 80 | - Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu lub z dowolnego warzywa: | ||
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - Sok z gruszek: | |||
2009 80 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - Pozostałe: | |||
2009 80 38 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |
2102 | Drożdże (aktywne lub nieaktywne); inne mikroorganizmy jednokomórkowe, martwe (z wyłączeniem szczepionek objętych pozycją 3002); gotowe proszki do pieczenia: | 0 | 75 |
2102 30 00 0 | - Gotowe proszki do pieczenia | ||
2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: | 0 | 115 |
2103 90 | - Pozostałe: | ||
2103 90 90 0 | - - Pozostałe | ||
2104 | Zupy i buliony i przetwory z nich; złożone przetwory spożywcze homogenizowane: | ||
2104 10 | - Zupy i buliony i przetwory z nich: | ||
2104 10 90 0 | - - Pozostałe | 0 | 100 |
2104 20 00 0 | - Złożone przetwory spożywcze homogenizowane | 0 | 30 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »