Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Państwa Izrael.
Dz.U.2000.120.1279
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 20 grudnia 2000 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Państwa Izrael.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z PAŃSTWA IZRAEL
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z PAŃSTWA IZRAEL
Kod PCN | Wyszczególnienie | Obniżona stawka celna | Ilość |
0302 | Ryby świeże lub chłodzone, z wyjątkiem filetów rybnych oraz innego rybiego mięsa z pozycji nr 0304: | 200 t | |
- Pozostałe ryby z wyłączeniem wątróbek, ikry i mleczu: | |||
0302 69 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ryby morskie: | |||
0302 69 61 0 | - - - - Leszcz morski (Dentex dentex i Pagellus spp.) | 0 | |
0302 69 94 0 | - - - - Okoń morski (Dicentrarchus labrax) | 0 | |
0603 | Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | 500 t | |
0603 10 | - Świeże: | ||
0603 10 30 | - - Orchidee: | ||
0603 10 30 1 | - - - Od 1 czerwca do 31 października | 17,5 | |
0603 10 30 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | 17,5 | |
0603 10 40 | - - Gladiole: | ||
0603 10 40 1 | - - - Od 1 czerwca do 31 października | 17,5 | |
0603 10 40 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | 17,5 | |
0603 10 80 | - - Pozostałe: | ||
0603 10 80 1 | - - - Od 1 czerwca do 31 października | 17,5 | |
0603 10 80 9 | - - - Od 1 listopada do 31 maja | 17,5 | |
0603 90 00 0 | - Pozostałe | 0 | 50 t |
0604 | Liście, gałęzie i inne części roślin, bez kwiatów lub pączków kwiatowych oraz trawy, mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, bawione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane: | 250 t | |
0604 10 | - Mchy i porosty: | ||
0604 10 10 0 | - - Mech reniferowy | 0 | |
0604 10 90 0 | - - Pozostałe | 0 | |
- Pozostałe: | |||
0604 91 | - - Świeże: | ||
- - - Choinki gwiazdkowe: | |||
0604 91 21 0 | - - - - Jodła kaukaska [Abies nordmanniana (Stev.) Spach] lub jedna z jodeł amerykańskich (Abies procera Rehd.) | 0 | |
0604 91 29 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - Gałązki iglaste: | |||
0604 91 41 0 | - - - - Z jodły kaukaskiej [Abies nordmanniana (Stev.) Spach] lub jednej z jodeł amerykańskich (Abies procera Rehd.) | 0 | |
0604 91 49 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
0604 91 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0604 99 | - - Pozostałe: | ||
0604 99 10 0 | - - - Przygotowane tylko przez suszenie | 0 | |
0604 99 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0701 | Ziemniaki, świeże lub chłodzone: | 10 | 500 t |
0701 90 | - Pozostałe: | ||
- - Pozostałe: | |||
0701 90 50 | - - - Młode, od 1 stycznia do 30 czerwca: | ||
0701 90 50 1 | - - - - Od 1 stycznia do 15 maja | ||
0702 00 00 | Pomidory, świeże lub chłodzone: | 1.000 t | |
0702 00 00 1 | - Od 1 stycznia do 31 marca | 10 | |
0702 00 00 9 | - Od 1 listopada do 31 grudnia | 10 | |
0703 | Cebula, szalotka, czosnek, pory oraz inne warzywa cebulowe świeże lub chłodzone: | 12,5 | 300 t |
0703 10 | - Cebula i szalotka: | ||
- - Cebula: | |||
0703 10 19 0 | - - - Pozostałe | ||
ex 0703 10 19 0 | Szczypiorek | ||
0704 | Kapusta, kalafiory, kalarepa, kapusta włoska i podobne jadalne warzywa kapustne, świeże lub chłodzone: | 0 | 500 t |
0704 90 | - Pozostałe: | ||
0704 90 90 0 | - - Pozostałe | ||
ex 0704 90 90 0 | Kapusta pekińska | ||
0709 | Inne warzywa, świeże lub chłodzone: | ||
0709 60 | - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta: | ||
0709 60 10 0 | - - Słodka papryka | 4,5 | 200 t |
0709 90 | - Pozostałe: | ||
0709 90 90 0 | - - Pozostałe | ||
ex 0709 90 90 0 | Świeże zioła od 1 października do 31 maja | 7,5 | 400 t |
0710 | Warzywa (niegotowane lub gotowane na parze albo w wodzie), mrożone: | 0 | 250 t |
0710 40 00 0 | - Kukurydza cukrowa | ||
ex 0710 40 00 0 | Kukurydza słodka mrożona | ||
0804 | Daktyle, figi, ananasy, awokado, guawa, mango i smaczelina, świeże lub suszone: | 0 | 500 t |
0804 10 00 0 | - Daktyle | ||
0805 | Owoce cytrusowe, świeże lub suszone: | ||
0805 10 | - Pomarańcze: | 20.000 t | |
- - Pomarańcze słodkie, świeże: | |||
0805 10 10 0 | - - - Krwiste i półkrwiste | 5 | |
- - - Pozostałe: | |||
0805 10 30 0 | - - - - Nawele, Naweliny, Nawelaty, Salustiany, Vernasy, Valencjany, Maltańskie, Szamutiasy, Ovalisy, Trovita i Hamliny | 5 | |
0805 10 50 0 | - - - - Pozostałe | 5 | |
0805 20 | - Mandarynki (łącznie z tangerinami i satsumas); klementynki, wilkingi i podobne hybrydy cytrusowe: | 10.000 t | |
0805 20 10 0 | - - Klementynki | 10 | |
0805 20 30 0 | - - Monrealesy i satsumas | 10 | |
0805 20 50 0 | - - Mandarynki i wilkingi | 10 | |
0805 20 70 0 | - - Tangeryny | 10 | |
0805 20 90 0 | - - Pozostałe | 10 | |
0805 30 | - Cytryny (Citrus limon, Citrus limonum) i limony (Citrus aurantifolia): | 6.000 t | |
0805 30 10 0 | - - Cytryny (Citrus limon, Citrus limonum) | 0 | |
0805 30 90 0 | - - Limy (Citrus aurantifolia) | 0 | |
0807 | Melony (łącznie z arbuzami) i papaje, świeże: | ||
- Melony (łącznie z arbuzami): | |||
0807 19 00 0 | - - Pozostałe | ||
ex 0807 19 00 0 | Melony | 5 | 4.000 t |
0811 | Owoce i orzechy, niegotowane lub gotowane na parze albo w wodzie, mrożone, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | ||
0811 90 | - Pozostałe: | ||
- - Pozostałe: | |||
0811 90 85 0 | - - - Owoce tropikalne i orzechy tropikalne | ||
ex 0811 90 85 0 | Daktyle mrożone | 0 | 500 t |
1704 | Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: | 1.000 t | |
1704 10 | - Guma do żucia, również pokryta cukrem: | ||
- - Zawierająca w masie mniej niż 60 % sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): | |||
1704 10 11 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC | |
1704 10 19 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC | |
- - Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza): | |||
1704 10 91 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC | |
1704 10 99 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC | |
1704 90 | - Pozostałe: | ||
1704 90 10 0 | - - Wyciąg (ekstrakt) z lukrecji zawierający w masie więcej niż 10% sacharozy, ale nie zawierający innych dodanych substancji | 15 + DCC | |
1704 90 30 0 | - - Biała czekolada | 17,5 + DCC | |
- - Pozostałe: | |||
1704 90 51 0 | - - - Pasty, łącznie z marcepanem, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub więcej | 17,5 + DCC | |
1704 90 55 0 | - - - Pastylki od bólu gardła i dropsy od kaszlu | 17,5 + DCC | |
1704 90 61 0 | - - - Wyroby pokryte cukrem | 17,5 + DCC | |
- - - Pozostałe: | |||
1704 90 65 0 | - - - - Wyroby żelowe i galaretki, łącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych | 17,5 + DCC | |
1704 90 71 0 | - - - - Cukierki z masy gotowanej, również z nadzieniem | 17,5 + DCC | |
1704 90 75 0 | - - - - Cukierki toffi, karmelki i podobne | 17.5 + DCC | |
- - - - Pozostałe: | |||
1704 90 81 0 | - - - - - Tabletki prasowane | 17,5 + DCC | |
1704 90 99 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | |
ex 1704 90 99 0 | Chałwa | 26,3 + DCC1 | |
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: | ||
1806 20 | - Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach o masie powyżej 2 kg lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości powyżej 2 kg: | ||
1806 20 10 0 | - - Zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego albo zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 15 + DCC | |
1806 20 30 0 | - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 31% masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie | 15 + DCC | |
- - Pozostałe: | |||
1806 20 50 0 | - - - Zawierające w masie 18% lub więcej masła kakaowego | 15 + DCC | |
1806 20 70 0 | - - - Okruchy mleczno-czekoladowe | 15 + DCC | |
1806 20 80 0 | - - - Polewa czekoladowa smakowa | 15 + DCC | |
1806 20 95 0 | - - - Pozostałe | 15 + DCC | |
- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach: | |||
1806 31 00 0 | - - Nadziewane | 22,5 + DCC | |
1806 32 | - - Bez nadzienia: | ||
1806 32 10 0 | - - - Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów | 22,5 + DCC | |
1806 32 90 0 | - - - Pozostałe | 22,5 + DCC | |
1806 90 | - Pozostałe: | ||
- - Czekolada i produkty czekoladowe: | |||
- - - Czekolady, z nadzieniem lub bez: | |||
1806 90 11 0 | - - - - Zawierająca alkohol | 22,5 + DCC | |
1806 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 22,5 + DCC | |
- - - Pozostałe: | |||
1806 90 31 0 | - - - - Z nadzieniem | 22,5 + DCC | |
1806 90 39 0 | - - - - Bez nadzienia | 22,5 + DCC | |
1806 90 50 0 | - - Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao | 22,5 + DCC | |
1806 90 60 0 | - - Produkty do smarowania, zawierające kakao | 22,5 + DCC | |
1806 90 70 0 | - - Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów | 22,5 + DCC | |
1806 90 90 0 | - - Pozostałe | 22,5 + DCC | |
ex 1806 90 90 0 | Chałwa zawierająca kakao | 33,8 + DCC1 | |
1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone: | 200 t | |
1901 10 00 0 | - Przetwory dla niemowląt przygotowane do sprzedaży detalicznej | 0 | |
1901 90 | - Pozostałe: | ||
- - Pozostałe: | |||
1901 90 99 | - - - Pozostałe: | ||
1901 90 99 1 | - - - - Mieszanki mleczne przeznaczone do produkcji odżywek dla niemowląt | 0 | |
2004 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, mrożone, inne niż produkty objęte pozycją nr 2006: | 0 | 250 t |
2004 90 | - Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne: | ||
2004 90 10 0 | - - Słodka kukurydza (Zea mays var. Saccharata) | ||
ex 2004 90 10 0 | Kukurydza słodka mrożona | ||
2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, nie mrożone, inne niż produkty objęte pozycją nr 2006: | 0 | 300 t |
2005 80 00 0 | - Słodka kukurydza (Zea mays var. Saccharata) | ||
ex 2005 80 00 0 | Słodka kukurydza zakonserwowana | ||
2008 | Owoce, orzechy i inne jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej lub alkoholu, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | 100 t | |
- Orzechy, orzeszki ziemne i inne nasiona, zmieszane razem lub nie: | |||
2008 11 | - - Orzeszki ziemne: | ||
2008 11 10 0 | - - - Masło orzechowe | 17,5 | |
- - - Pozostałe, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto: | |||
- - - - Powyżej 1kg: | |||
2008 11 92 0 | - - - - - Prażone | 17,5 | |
2008 11 94 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - Nie przekraczającej 1 kg: | |||
2008 11 96 0 | - - - - - Prażone | 17,5 | |
2008 11 98 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
2009 | Soki owocowe (łącznie z moszczem winogronowym) i soki warzywne nie sfermentowane i nie zawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: | 8.200 t | |
- Sok pomarańczowy: | |||
2009 11 | - - Mrożony: | ||
- - - O gęstości powyżej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 11 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 11 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - O gęstości nie przekraczającej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 11 91 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 11 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - O gęstości powyżej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 19 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 19 19 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - O gęstości nie przekraczającej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 19 91 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 19 99 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 20 | - Sok grejpfrutowy: | ||
- - O gęstości powyżej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 20 11 0 | - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 20 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 20 91 0 | - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 20 99 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2009 30 | - Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu cytrusowego: | ||
- - O gęstości powyżej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 30 11 0 | - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 30 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - O wartości powyżej 30 EUR za 100 kg masy netto: | |||
2009 30 31 0 | - - - - Zawierający dodatek cukru | 0 | |
2009 30 39 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto: | |||
- - - - Sok cytrynowy: | |||
2009 30 51 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 30 55 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30% | 0 | |
2009 30 59 0 | - - - - - Nie zawierający dodatku cukru | 0 | |
- - - - Pozostałe soki z owoców cytrusowych: | |||
2009 30 91 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 30 95 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30% | 0 | |
2009 30 99 0 | - - - - - Nie zawierające dodatku cukru | 0 | |
2009 60 | - Sok z winogron (łącznie z moszczem winogronowym): | ||
- - O gęstości powyżej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
2009 60 11 0 | - - - O wartości nie przekraczającej 22 EUR za 100 kg masy netto | 0 | |
2009 60 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - O wartości powyżej 18 EUR za 100 kg masy netto: | |||
2009 60 51 0 | - - - - Stężony | 0 | |
2009 60 59 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - O wartości nie przekraczającej 18 EUR za 100 kg masy netto: | |||
- - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30%: | |||
2009 60 71 0 | - - - - - Stężony | 0 | |
2009 60 79 0 | - - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 60 90 0 | - - - - Pozostałe | 0 | |
2009 90 | - Mieszanki soków: | ||
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O wartości powyżej 30 EUR za 100 kg masy netto: | |||
- - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego: | |||
2009 90 41 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 0 | |
2009 90 49 0 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2009 90 51 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 0 | |
2009 90 59 0 | - - - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR za 100 kg masy netto: | |||
- - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego: | |||
2009 90 71 0 | - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 0 | |
2009 90 73 0 | - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30% | 0 | |
2009 90 79 0 | - - - - - - Nie zawierające dodatku cukru | 0 | |
- - - - - Pozostałe: | |||
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30%: | |||
2009 90 92 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 0 | |
2009 90 94 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30%: | |||
2009 90 95 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 0 | |
2009 90 96 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |
- - - - - - Nie zawierające dodatku cukru: | |||
2009 90 97 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 0 | |
2009 90 98 0 | - - - - - - - Pozostałe | 0 | |
2101 | Ekstrakty, esencje i koncentraty kawy, herbaty lub herbaty paragwajskiej oraz przetwory na bazie tych produktów lub na bazie kawy, herbaty lub herbaty paragwajskiej; cykoria palona i inne palone namiastki kawy oraz ich ekstrakty, esencje i koncentraty: | 250 t | |
- Ekstrakty, esencje i koncentraty kawy oraz przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów lub na bazie kawy: | |||
2101 11 | - - Ekstrakty, esencje lub koncentraty: | ||
2101 11 11 0 | - - - O zawartości suchej masy na bazie kawy wynoszącej 95% lub więcej w masie | 0 | |
2101 11 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2101 12 | - - Przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów lub na bazie kawy: | ||
2101 12 92 0 | - - - Przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów kawy | 0 | |
2101 12 98 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2101 20 | - Ekstrakty, esencje i koncentraty herbaty lub herbaty paragwajskiej i przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów lub na bazie herbaty lub herbaty paragwajskiej: | ||
2101 20 20 0 | - - Ekstrakty, esencje lub koncentraty | 0 | |
- - Przetwory: | |||
2101 20 92 0 | - - - Na bazie ekstraktów, esencji lub koncentratów herbaty lub herbaty paragwajskiej | 0 | |
2101 20 98 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2101 30 | - Cykoria palona i inne palone namiastki kawy oraz ich ekstrakty, esencje i koncentraty: | ||
- - Cykoria palona i inne palone namiastki kawy: | |||
2101 30 11 0 | - - - Cykoria palona | 0 | |
2101 30 19 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
- - Ekstrakty, esencje i koncentraty z cykorii palonej i innych palonych namiastek kawy: | |||
2101 30 91 0 | - - - Z cykorii palonej | 0 | |
2101 30 99 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | 100 t | |
2106 90 | - Pozostałe: | ||
- - Pozostałe: | |||
2106 90 92 0 | - - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | 10 | |
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | 12,5 minimum 0,11 EUR/kg | |
2204 | Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: | 20.000 hl | |
2204 10 | - Wino musujące: | ||
- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: | |||
2204 10 11 | - - - Szampan: | ||
2204 10 11 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 EUR/hl | |
2204 10 19 | - - - Pozostałe: | ||
2204 10 19 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22°% obj. | 15 minimum 21 EUR/hl | |
- - Pozostałe: | |||
2204 10 91 0 | - - - Asti spumante | 15 minimum 21 EUR/hl | |
2204 10 99 0 | - - - Pozostałe | 15 minimum 21 EUR/hl | |
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nie rozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: | |||
2204 21 | - - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | ||
2204 21 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2304 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||
2204 21 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 EUR/hl | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 13% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach: | |||
- - - - - - Białe: | |||
2204 21 11 0 | - - - - - - - Alsace | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 18 0 | - - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 19 0 | - - - - - - - Pfalz | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 22 0 | - - - - - - - Rheinhessen | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 24 0 | - - - - - - - Lazio (Latium) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 26 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 27 0 | - - - - - - - Trentino, Alto Adige i Friuli | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 28 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 32 0 | - - - - - - - Vinho Verde | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 34 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 36 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 37 0 | - - - - - - - Valencia | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 38 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
- - - - - - Pozostałe: | |||
2204 21 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 46 0 | - - - - - - - Côtes du Rhône | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Rousillon | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 62 0 | - - - - - - - Piemonte (Piemont) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 66 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 67 0 | - - - - - - - Trentino i Alto Adige | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 68 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 69 0 | - - - - - - - Dao, Bairrada i Douro | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 71 0 | - - - - - - - Navarra | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 74 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 76 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 77 0 | - - - - - - - Valdepenas | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 78 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2204 21 79 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 80 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nie przewyższającej 15% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||
2204 21 81 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2204 21 83 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie przewyższającej 18% obj.: | |||
2204 21 87 0 | - - - - - Marsala | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 88 0 | - - - - - Samos i Muscat de Lemnos | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 89 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 91 0 | - - - - - Madeira i Setubal muscatel | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 92 0 | - - - - - Sherry | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 93 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 94 0 | - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj., ale nie przekraczającej 22% obj.: | |||
2204 21 95 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 96 0 | - - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 97 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 21 98 0 | - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 EUR/hl | |
2204 29 | - - Pozostałe: | ||
2204 29 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||
2204 29 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 12,5 minimum 21 EUR/hl | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 13% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||
- - - - - - Białe: | |||
2204 29 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 18 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
- - - - - - Pozostałe: | |||
2204 29 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 46 0 | - - - - - - - Côtes du Rhône | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Roussillon | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 58 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
- - - - - - Białe: | |||
2204 29 62 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 64 0 | - - - - - - - Veneto | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 65 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
- - - - - - Pozostałe: | |||
2204 29 71 0 | - - - - - - - Puglia (Apuglia) | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 72 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
2204 29 75 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 EUR/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nie przewyższającej 15% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||
2204 29 81 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 EUR/hl | |
2204 29 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 EUR/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2204 29 83 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 EUR/hl | |
2204 29 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 EUR/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie przewyższającej 18% obj.: | |||
2204 29 87 0 | - - - - - Marsala | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 88 0 | - - - - - Samos i Muscat de Lemnos | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 89 0 | - - - - - Port | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 91 0 | - - - - - Madeira i Setubal muscatel | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 92 0 | - - - - - Sherry | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 93 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 94 0 | - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj., ale nie przewyższającej 22% obj.: | |||
2204 29 95 0 | - - - - - Port | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 96 0 | - - - - - Madeira, sherry i Setubal muscatel | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 97 0 | - - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni) | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 29 98 0 | - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 10,5 EUR/hl | |
2204 30 | - Pozostały moszcz winogronowy: | ||
2204 30 10 | - - W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu: | ||
2204 30 10 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 22,5 | |
- - Pozostały: | |||
- - - O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w 20°C i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 1% obj: | |||
2204 30 92 0 | - - - - Skoncentrowany | 32,5 | |
2204 30 94 0 | - - - - Pozostały | 32,5 | |
- - - Pozostały: | |||
2204 30 96 | - - - - Skoncentrowany: | ||
2204 30 96 1 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 1%, ale nie większej niż 22% obj. | 32,5 | |
2204 30 98 | - - - - Pozostały: | ||
2204 30 98 1 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 1%, ale nie większej niż 22% obj. | 32,5 | |
2205 | Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | ||
2205 10 | - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | ||
2205 10 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej masy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 6,25 EUR/hl | |
2205 10 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj.: | ||
2205 10 90 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18%, ale nie większej niż 22% obj. | 24 minimum 7 EUR/hl + 0,65 EUR %/hl | |
2205 90 | - Pozostałe: | ||
2205 90 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 5 EUR/hl | |
2205 90 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj.: | ||
2205 90 90 1 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18%, ale nie większej niż 22% obj. | 24 minimum 7 EUR/hl + 0,65 EUR %hl |
2 W ilości 8.200 t zgodnie z Protokołem 2 do Umowy o Wolnym Handlu między Rzeczpospolitą Polską a Państwem Izrael wysokość kontyngentu dla pozycji 2009 60 - sok z winogron - wynosi 200 t
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »