Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Słowenii.
Dz.U.1998.42.243
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 31 marca 1998 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Słowenii.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI SŁOWENII
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI SŁOWENII
Kod PCN | Wyszczególnienie | Preferencyjna stawka celna | Kontyngent |
0102 | Bydło żywe: | 1.000 ton | |
0102 90 | - Pozostałe: | ||
- - Gatunki domowe: | |||
0102 90 05 0 | - - - O masie nie przekraczającej 80 kg | 15 | |
- - - O masie powyżej 80 kg, ale nie przekraczającej 160 kg: | |||
0102 90 21 0 | - - - - Rzeźne | 15 | |
0102 90 29 0 | - - - - Pozostałe | 15 | |
- - - O masie powyżej 160 kg, ale nie przekraczającej 300 kg: | |||
0102 90 41 0 | - - - - Rzeźne | 15 | |
0102 90 49 0 | - - - - Pozostałe | 15 | |
- - - O masie powyżej 300 kg: | |||
- - - - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka): | |||
0102 90 51 0 | - - - - - Rzeźne | 15 | |
0102 90 59 0 | - - - - - Pozostałe | 15 | |
- - - - Krowy: | |||
0102 90 61 0 | - - - - - Rzeźne | 15 | |
0102 90 69 0 | - - - - - Pozostałe | 15 | |
- - - - Pozostałe: | |||
0102 90 71 0 | - - - - - Rzeźne | 15 | |
0102 90 79 0 | - - - - - Pozostałe | 15 | |
0102 90 90 0 | - - Pozostałe | 15 | |
0103 | Trzoda chlewna żywa: | 800 ton | |
- Pozostałe: | |||
0103 91 | - - O masie poniżej 50 kg: | ||
0103 91 10 0 | - - - Gatunki domowe | 10 | |
0103 91 90 0 | - - - Pozostałe | 10 | |
0103 92 | - - O masie 50 kg lub większej: | ||
- - - Gatunki domowe: | |||
0103 92 11 0 | - - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej | 15 | |
0103 92 19 0 | - - - - Pozostałe | 15 | |
0103 92 90 0 | - - - Pozostałe | 15 | |
0105 | Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: | 50 ton | |
- O masie nie przekraczającej 185 g: | |||
0105 11 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: | ||
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | |||
0105 11 11 0 | - - - - Nioski | 32 maksimum 0,084 ECU/szt | |
0105 11 19 0 | - - - - Pozostałe | 32 maksimum 0,084 ECU/szt | |
- - - Pozostałe: | |||
0105 11 91 0 | - - - - Nioski | 32 maksimum 0,084 ECU/szt | |
0105 11 99 0 | - - - - Pozostałe | 32 maksimum 0,084 ECU/szt | |
0105 12 00 0 | - - Indyki | 9 | |
0105 19 | - - Pozostałe: | ||
0105 19 20 0 | - - - Gęsi | 9 | |
0105 19 90 0 | - - - Kaczki i perliczki | 9 | |
- Pozostałe: | |||
0105 92 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie nie przekraczającej 2.000 g | 10 | |
0105 93 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie powyżej 2.000 g | 10 | |
0105 99 | - - Pozostałe: | ||
0105 99 10 0 | - - - Kaczki | 10 | |
0105 99 20 0 | - - - Gęsi | 20 | |
0105 99 30 0 | - - - Indyki | 10 | |
0105 99 50 0 | - - - Perliczki | 10 | |
0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | 70 ton | |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | 25 | |
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | 25 | |
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | 25 | |
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | 25 | |
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | 25 | |
0201 30 00 0 | - Bez kości | 25 | |
0202 | Mięso wołowe mrożone: | 70 ton | |
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | 25 | |
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | 25 | |
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | 25 | |
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | 25 | |
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | 25 | |
0202 30 | - Bez kości: | ||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | 25 | |
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki | 25 | |
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | 25 | |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | 150 ton | |
- Świeże lub chłodzone: | |||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | 25 | |
0203 11 90 0 | - - - Pozostałe | 25 | |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 25 | |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 25 | |
0203 12 90 0 | - - - Pozostałe | 25 | |
0203 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 25 | |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 25 | |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 25 | |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | 25 | |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | 25 | |
0203 19 90 0 | - - - Pozostałe | 25 | |
- Mrożone: | |||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | 25 | |
0203 21 90 0 | - - - Pozostałe | 25 | |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 25 | |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 25 | |
0203 22 90 0 | - - - Pozostałe | 25 | |
0203 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 25 | |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 25 | |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 25 | |
- - - - Pozostałe: | |||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | 25 | |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | 25 | |
0203 29 90 0 | - - - Pozostałe | 25 | |
0204 | Mięso baranie i kozie - świeże, chłodzone lub mrożone: | 12 ton | |
0204 10 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, świeże lub chłodzone | 0 | |
- Inne mięso baranie, świeże lub chłodzone: | |||
0204 21 00 0 | - - Tusze i półtusze | 0 | |
0204 22 | - - Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 22 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | 0 | |
0204 22 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | 0 | |
0204 22 50 0 | - - - Nogi | 0 | |
0204 22 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0204 23 00 0 | - - Bez kości | 0 | |
0204 30 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, mrożone | 0 | |
- Inne mięso baranie mrożone: | |||
0204 41 00 0 | - - Tusze i półtusze | 0 | |
0204 42 | - - Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 42 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | 0 | |
0204 42 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | 0 | |
0204 42 50 0 | - - - Nogi | 0 | |
0204 42 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0204 43 | - - Bez kości: | ||
0204 43 10 0 | - - - Jagnięce | 0 | |
0204 43 90 0 | - - - Pozostałe | 0 | |
0204 50 | - Mięso kozie: | ||
- - Świeże lub chłodzone: | |||
0204 50 11 0 | - - - Tusze i półtusze | 0 | |
0204 50 13 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | 0 | |
0204 50 15 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | 0 | |
0204 50 19 0 | - - - Nogi | 0 | |
- - - Pozostałe: | |||
0204 50 31 0 | - - - - Kawałki z kośćmi | 0 | |
0204 50 39 0 | - - - - Kawałki bez kości | 0 | |
- - Mrożone: | |||
0204 50 51 0 | - - - Tusze i półtusze | 0 | |
0204 50 53 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | 0 | |
0204 50 55 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | 0 | |
0204 50 59 0 | - - - Nogi | 0 | |
- - - Pozostałe: | |||
0204 50 71 0 | - - - - Kawałki z kośćmi | 0 | |
0204 50 79 0 | - - - - Kawałki bez kości | 0 | |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | 375 ton | |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | |||
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
- - - Podroby: | |||
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
- Z indyków: | |||
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 27 60 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
- - - Gęsi: | |||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: | 70 ton | |
- Mięso wieprzowe: | |||
0210 11 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
- - - - Solone lub w solance: | |||
0210 11 11 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki | 20 | |
0210 11 19 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki | 20 | |
- - - - Suszone lub wędzone: | |||
0210 11 31 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki | 20 | |
0210 11 39 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki | 20 | |
0210 11 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | |
0210 12 | - - Boczek i jego kawałki: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0210 12 11 0 | - - - - Solony lub w solance | 20 | |
0210 12 19 0 | - - - - Suszony lub wędzony | 20 | |
0210 12 90 0 | - - - Pozostały | 20 | |
0210 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
- - - - Solone lub w solance: | |||
0210 19 10 0 | - - - - - Bok bekonowy lub szpencer | 20 | |
0210 19 20 0 | - - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki | 20 | |
0210 19 30 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki | 20 | |
0210 19 40 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki | 20 | |
- - - - - Pozostałe: | |||
0210 19 51 0 | - - - - - - Bez kości | 20 | |
0210 19 59 0 | - - - - - - Pozostałe | 20 | |
- - - - Suszone lub wędzone: | |||
0210 19 60 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki | 20 | |
0210 19 70 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki | 20 | |
- - - - - Pozostałe: | |||
0210 19 81 0 | - - - - - - Bez kości | 20 | |
0210 19 89 0 | - - - - - - Pozostałe | 20 | |
0210 19 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | |
0210 20 | - Mięso wołowe: | ||
0210 20 10 0 | - - Z kośćmi | 20 | |
0210 20 90 0 | - - Bez kości | 20 | |
0210 90 | - Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: | ||
- - Mięso: | |||
0210 90 10 0 | - - - Mięso koński solone, w solance lub suszone | 20 | |
- - - Baranie i kozie: | |||
0210 90 11 0 | - - - - Z kośćmi | 20 | |
0210 90 19 0 | - - - - Bez kości | 20 | |
0210 90 21 0 | - - - Z reniferów | 20 | |
0210 90 29 0 | - - - Pozostałe | 20 | |
- - Podroby: | |||
- - - Wieprzowe: | |||
0210 90 31 0 | - - - - Wątroby | 20 | |
0210 90 39 0 | - - - - Pozostałe | 20 | |
- - - Wołowe: | |||
0210 90 41 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona | 20 | |
0210 90 49 0 | - - - - Pozostałe | 20 | |
0210 90 60 0 | - - - Baranie i kozie | 20 | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - Wątroby drobiowe: | |||
0210 90 71 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance | 20 | |
0210 90 79 0 | - - - - - Pozostałe | 20 | |
0210 90 80 0 | - - - - Pozostałe | 20 | |
0210 90 90 0 | - - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów | 20 | |
0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 85 ton* | |
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%: | ||
- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | |||
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe | 37 | |
- - Pozostałe: | |||
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe | 37 | |
0402 10 99 0 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%: | ||
0402 21 | - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: | |||
0404 21 11 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | ||
0402 21 11 1 | - - - - - Dla niemowląt | 37 | |
0402 21 11 9 | - - - - - Pozostałe | 37 | |
- - - - Pozostałe: | |||
0402 21 17 | - - - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 11%: | ||
0402 21 17 1 | - - - - - - Dla niemowląt | 37 | |
0402 21 17 9 | - - - - - - Pozostałe | 37 | |
0402 21 19 | - - - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 11%, ale nie przekraczającej 27%: | ||
0402 21 19 1 | - - - - - - Dla niemowląt | 37 | |
0402 21 19 9 | - - - - - - Pozostałe | 37 | |
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%: | |||
0402 21 91 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg: | ||
0402 21 91 1 | - - - - - Dla niemowląt | 37 | |
0402 21 91 9 | - - - - - Pozostałe | 37 | |
0402 21 99 | - - - - Pozostałe: | ||
0402 21 99 1 | - - - - - Dla niemowląt | 37 | |
0402 21 99 9 | - - - - - Pozostałe | 37 | |
0402 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: | |||
0402 29 11 0 | - - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemnikach, o zawartości netto nie przekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie powyżej 10% | 5 | |
- - - - Pozostałe: | |||
0402 29 15 0 | - - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 5 | |
0402 29 19 0 | - - - - - Pozostałe | 5 | |
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%: | |||
0402 29 91 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 5 | |
0402 29 99 0 | - - - - Pozostałe | 5 | |
- Pozostałe: | |||
0402 91 | - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 8%: | |||
0402 91 11 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 91 19 0 | - - - - Pozostałe | 37 | |
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 8%, ale nie przekraczającej 10%: | |||
0402 91 31 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 91 39 0 | - - - - Pozostałe | 37 | |
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%: | |||
0402 91 51 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 91 59 0 | - - - - Pozostałe | 37 | |
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%: | |||
0402 91 91 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 91 99 0 | - - - - Pozostałe | 37 | |
0402 99 | - - Pozostałe: | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 9,5%: | |||
0402 99 11 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 99 19 0 | - - - - Pozostałe | 37 | |
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%, ale nie przekraczającej 45%: | |||
0402 99 31 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 99 39 0 | - - - - Pozostałe | 37 | |
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%: | |||
0402 99 91 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 37 | |
0402 99 99 0 | - - - - Pozostałe | 37 | |
0406 | Sery i twarogi: | 150 ton | |
0406 90 | - Pozostałe sery: | ||
- - Pozostałe: | |||
- - - Emmentaler, Gruyére, Sbrinz, Bergkäse i Appenzell: | |||
- - - - Pozostałe: | |||
0406 90 13 0 | - - - - - Emmentaler | 17,5 | |
0406 90 23 0 | - - - Edam | 17,5 | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - Pozostałe: | |||
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40% o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej: | |||
- - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekraczającej 72%: | |||
0406 90 78 0 | - - - - - - - Gouda | 17,5 | |
0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: | 45 ton | |
- Drobiu: | |||
- - Wylęgowe: | |||
0407 00 11 0 | - - - Indycze albo gęsie | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | |
0407 00 19 0 | - - - Pozostałe | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | |
0407 00 30 0 | - - Pozostałe | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | |
0407 00 90 0 | - Pozostałe | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | |
0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże: | 300 ton | |
0808 10 | - Jabłka: | ||
0808 10 10 0 | - - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grudnia | 0,15 ECU/kg | |
- - Pozostałe: | |||
0808 10 20 | - - - Odmiany Golden Delicious: | ||
0808 10 20 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | 0,165 ECU/kg | |
0808 10 20 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | 0,06 ECU/kg | |
0808 10 20 5 | - - - - Od 1 do 31 lipca | 5 | |
0808 10 20 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | 0,15 ECU/kg | |
0808 10 50 | - - - Odmiany Grany Smith: | ||
0808 10 50 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | 0,165 ECU/kg | |
0808 10 50 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | 0,06 ECU/kg | |
0808 10 50 5 | - - - - Od 1 do 31 lipca | 5 | |
0808 10 50 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | 0,165 ECU/kg | |
0808 10 90 | - - - Pozostałe: | ||
0808 10 90 1 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | 0,165 ECU/kg | |
0808 10 90 3 | - - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca | 0,06 ECU/kg | |
0808 10 90 5 | - - - - Od 1 do 31 lipca | 5 | |
0808 10 90 7 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia | 0,15 ECU/kg | |
1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: | 70 ton | |
1601 00 10 0 | - Z wątroby | 17,5 | |
- Pozostałe: | |||
1601 00 91 0 | - - Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie gotowane | 17,5 | |
1601 00 99 0 | - - Pozostałe | 17,5 | |
1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: | 825 ton** | |
- Z drobiu objętego pozycją nr 0105: | |||
1602 31 | - - Z indyków: | ||
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: | |||
1602 31 11 0 | - - - - Zawierające wyłącznie nie gotowane mięso indycze | 16 | |
1602 31 19 0 | - - - - Pozostałe | 16 | |
1602 31 30 0 | - - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów | 16 | |
1602 31 90 0 | - - - Pozostałe | 16 | |
1602 32 | - - Z drobiu z gatunku Gallus domesticus: | ||
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: | |||
1602 32 11 0 | - - - - Nie gotowane | 16 | |
1602 32 19 0 | - - - - Pozostałe | 16 | |
1602 32 30 0 | - - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów | 16 | |
1602 32 90 0 | - - - Pozostałe | 16 | |
1602 39 | - - Pozostałe: | ||
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: | |||
1602 39 21 0 | - - - - Nie gotowane | 16 | |
1602 39 29 0 | - - - - Pozostałe | 16 | |
1602 39 40 0 | - - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa drobiowego lub podrobów | 16 | |
1602 39 80 0 | - - - Pozostałe | 16 | |
- Z wieprzowiny: | |||
1602 41 | - - Szynki i ich części: | ||
1602 41 10 0 | - - - Ze świń domowych | 20 | |
1602 41 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | |
1602 42 | - - Łopatki i ich części: | ||
1602 42 10 0 | - - - Ze świń domowych | 16 | |
1602 42 90 0 | - - - Pozostałe | 16 | |
1602 49 | - - Pozostałe łącznie z mieszankami: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
- - - - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia: | |||
1602 49 11 0 | - - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek | 16 | |
1602 49 13 0 | - - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek | 16 | |
1602 49 15 0 | - - - - - Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części | 16 | |
1602 49 19 0 | - - - - - Pozostałe | 16 | |
1602 49 30 0 | - - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 16 | |
1602 49 50 0 | - - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 16 | |
1602 49 90 0 | - - - Pozostałe | 16 | |
1602 50 | - Z wołowiny: | ||
1602 50 10 0 | - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami | 18 | |
- - Pozostałe: | |||
- - - W opakowaniach hermetycznych: | |||
1602 50 31 0 | - - - - Corned beef (wołowina peklowana) | 18 | |
1602 50 39 0 | - - - - Pozostałe | 18 | |
1602 50 80 0 | - - - Pozostałe | 18 | |
1602 90 | - Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt: | ||
1602 90 10 0 | - - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt | 20 | |
- - Pozostałe: | |||
1602 90 31 0 | - - - Z dziczyzny lub z królików | 20 | |
- - - Pozostałe: | |||
1602 90 51 0 | - - - - Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych | 20 | |
- - - - Pozostałe: | |||
- - - - - Zawierające mięso wołowe lub podroby: | |||
1602 90 61 0 | - - - - - - Nie gotowane, mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami | 20 | |
1602 90 69 0 | - - - - - - Pozostałe | 20 | |
- - - - - Pozostałe: | |||
- - - - - - Z baraniny lub koziny: | |||
- - - - - - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami: | |||
1602 90 72 0 | - - - - - - - - Z baraniny | 20 | |
1602 90 74 0 | - - - - - - - - Z koziny | 20 | |
- - - - - - - Pozostałe: | |||
1602 90 76 0 | - - - - - - - - Z baraniny | 20 | |
1602 90 78 0 | - - - - - - - - Z koziny | 20 | |
1602 90 98 0 | - - - - - - Pozostałe | 20 | |
1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: | 150 ton | |
1806 90 | - Pozostałe: | ||
1806 90 60 0 | - - Pasty do smarowania zawierające kakao | 22,5+DCC | |
2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, nie mrożone, inne niż produkty objęte pozycją nr 2006: | 45 ton | |
2005 90 | - Pozostałe warzywa i mieszanki warzywne: | ||
2005 90 10 0 | - - Owoce z rodzaju Capsicum inne niż słodka papryka lub pieprz angielski | 15 | |
2009 | Soki owocowe (łącznie z moszczem winogronowym) i soki warzywne nie sfermentowane i nie zawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: | 150 ton | |
2009 80 | - Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu lub z dowolnego warzywa: | ||
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - Sok z gruszek: | |||
2009 80 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 22 ECU za 100 kg masy netto | 25 | |
2009 80 19 0 | - - - - Pozostałe | 25 | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto: | |||
2009 80 32 0 | - - - - - Soki z owoców męczennicy i guawy | 17,5 | |
2009 80 33 0 | - - - - - Soki z mango, owoców smaczeliny, papaya, owoców tamaryndy, owoców nerkowca, liczi (śliwek chińskich), owoców kanawalii, owoców sączyńca, owoców oskomianu (carambola) i pitahaya | 17,5 | |
2009 80 35 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - Pozostałe: | |||
2009 80 36 0 | - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 25 | |
2009 80 38 0 | - - - - - Pozostałe | 25 | |
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - Sok z gruszek: | |||
2009 80 50 0 | - - - - O wartości powyżej 18 ECU za 100 kg masy netto, zawierający dodatek cukru | 17,5 | |
- - - - Pozostałe: | |||
2009 80 61 0 | - - - - - Z dodatkiem cukru o zawartości powyżej 30% w masie | 17,5 | |
2009 80 63 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru nie przekraczającej 30% w masie | 17,5 | |
2009 80 69 0 | - - - - - Nie zawierający dodatku cukru | 17,5 | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100 kg masy netto, zawierający dodatek cukru: | |||
2009 80 71 0 | - - - - - Sok wiśniowy i czereśniowy | 17,5 | |
2009 80 73 0 | - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 17,5 | |
2009 80 79 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - Pozostałe: | |||
- - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30%: | |||
2009 80 83 0 | - - - - - - Soki z owoców męczennicy i guawy | 17,5 | |
2009 80 84 0 | - - - - - - Soki z mango, owoców smaczeliny, papaya, owoców tamaryndy, owoców nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce kanawalii, owoców sączyńca, owoców oskomianu (carambola) i pitahaya | 17,5 | |
2009 80 86 0 | - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30%: | |||
2009 80 88 0 | - - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 17,5 | |
2009 80 89 0 | - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - - Nie zawierający dodatku cukru: | |||
2009 80 95 0 | - - - - - - Soki z owoców z gatunku Vaccinium macrocarpon | 17,5 | |
2009 80 96 0 | - - - - - - Sok wiśniowy i czereśniowy | 17,5 | |
2009 80 97 0 | - - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 25 | |
2009 80 99 | - - - - - - Pozostałe: | ||
2009 80 99 1 | - - - - - - - Soki owocowe | 17,5 | |
2009 80 99 9 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
2009 90 | - Mieszanki soków: | ||
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - Mieszanki soków jabłkowego i gruszkowego: | |||
2009 90 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 22 ECU za 100 kg masy netto | 25 | |
2009 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 25 | |
- - - Pozostałe: | |||
2009 90 21 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto | 25 | |
2009 90 29 0 | - - - - Pozostałe | 25 | |
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20°C: | |||
- - - Mieszanki soków jabłkowego i gruszkowego: | |||
2009 90 31 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 18 ECU za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 17,5 | |
2009 90 39 0 | - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100 kg masy netto: | |||
- - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego: | |||
2009 90 41 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 17,5 | |
2009 90 49 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2009 90 51 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 17,5 | |
200 90 59 0 | - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto: | |||
- - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego: | |||
2009 90 71 0 | - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30% | 17,5 | |
2009 90 73 0 | - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30% | 17,5 | |
2009 90 79 0 | - - - - - - Nie zawierające dodatku cukru | 17,5 | |
- - - - - Pozostałe: | |||
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30%: | |||
2009 90 92 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 17,5 | |
2009 90 94 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30%: | |||
2009 90 95 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 17,5 | |
2009 90 96 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
- - - - - - Nie zawierające dodatku cukru: | |||
2009 90 97 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 17,5 | |
2009 90 98 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | |
2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: | 225 ton | |
2103 20 00 0 | - Ketchup pomidorowy i inne sosy pomidorowe | 17,5 minimum 0,175 ECU/kg | |
2103 30 | - Mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: | ||
2103 30 10 0 | - - Mąka i grysik z gorczycy | 17,5 | |
2103 30 90 0 | - - Gotowa musztarda | 22,5 | |
2103 90 | - Pozostałe: | ||
2103 90 10 0 | - - Ostry sos z mango w płynie | 15 | |
2103 90 30 0 | - - Gorzkie aromatyczne zaprawy o objętościowej mocy alkoholu od 44,2 do 49,2% obj., zawierające w masie od 1,5 do 6% goryczki, przypraw i różnych składników oraz od 4 do 10% cukru, w pojemnikach zawierających 0,5 litra lub mniej | 53 minimum 0,5 ECU/kg | |
2103 90 90 0 | - - Pozostałe | 15 | |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | 150 ton | |
2106 90 | - Pozostałe: | ||
2106 90 10 0 | - - Fondue z sera | 10 | |
2106 90 20 0 | - - Złożone preparaty alkoholowe, inne niż na bazie substancji zapachowych, w rodzaju używanych do produkcji napojów | 162,05 minimum 3,68 ECU/%hl | |
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | |||
- - - Pozostałe: | |||
2106 90 51 0 | - - - - Syrop laktozowy | 10 | |
2106 90 59 0 | - - - - Pozostałe | 10 | |
- - Pozostałe: | |||
2106 90 92 0 | - - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | 10 | |
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | 10 | |
2203 00 | Piwo otrzymane ze słodu: | 3.750 hl | |
- W pojemnikach zawierających nie więcej niż 10 litrów: | |||
2203 00 01 0 | - - W butelkach | 15 minimum 0,125 ECU/l | |
2203 00 09 0 | - - Pozostałe | 15 minimum 0,125 ECU/l | |
2203 00 10 0 | - W pojemnikach zawierających więcej niż 10 litrów | 15 minimum 0,125 ECU/l | |
2204 | Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: | 12.750 hl | |
2204 10 | - Wino musujące: | ||
- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: | |||
2204 10 11 | - - - Szampan: | ||
2204 10 11 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | |
2204 10 19 | - - - Pozostałe: | ||
2204 10 19 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | |
- - Pozostałe: | |||
2204 10 91 0 | - - - Asti spumante | 15 minimum 21 ECU/hl | |
2204 10 99 0 | - - - Pozostałe | 15 minimum 21 ECU/hl | |
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nie rozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: | |||
2204 21 | - - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | ||
2204 21 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||
2204 21 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 13% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach: | |||
- - - - - - Białe: | |||
2204 21 11 0 | - - - - - - - Alsace | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 18 0 | - - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 19 0 | - - - - - - - Pfalz | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 22 0 | - - - - - - - Rheinhessen | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 24 0 | - - - - - - - Lazio (Latium) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 2 26 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 27 0 | - - - - - - - Trentino, Alto Adige i Friuli | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 28 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 32 0 | - - - - - - - Vinho Verde | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 34 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 36 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 37 0 | - - - - - - - Valencia | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 38 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
- - - - - - Pozostałe: | |||
2204 21 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 46 0 | - - - - - - - Cotes du Rhone | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Rousillon | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 62 0 | - - - - - - - Piemonte (Piemont) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 66 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 67 0 | - - - - - - - Trentino i Alto Adige | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 68 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 69 0 | - - - - - - - Dao, Bairrada i Douro | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 71 0 | - - - - - - - Navarra | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 74 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 76 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 77 0 | - - - - - - - Valdepenas | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 78 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2204 21 79 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 80 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nie przewyższającej 15% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||
2204 21 81 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2204 21 83 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie przewyższającej 18% obj.: | |||
2204 21 89 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 21 94 0 | - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj., ale nie przekraczającej 22% obj.: | |||
2204 21 95 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 ECU/hl | |
2204 29 | - - Pozostałe: | ||
2204 29 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C: | ||
2204 29 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj. | 12,5 minimum 21 ECU/hl | |
- - - Pozostałe: | |||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 13% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||
- - - - - - Białe: | |||
2204 29 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 18 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
- - - - - - Pozostałe: | |||
2204 29 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 46 0 | - - - - - - - Cotes du Rhone | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 47 0 | - - - - - - - Languedoc-Roussillon | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 58 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
- - - - - - Białe: | |||
2204 29 62 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 64 0 | - - - - - - - Veneto | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 65 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
- - - - - - Pozostałe: | |||
2204 29 71 0 | - - - - - - - Puglia (Apuglia) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 72 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
2204 29 75 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nie przewyższającej 15% obj.: | |||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regionach: | |||
2204 29 81 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
2204 29 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
- - - - - Pozostałe: | |||
2204 29 83 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
2204 29 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | |
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie przeważającej 18% obj.: | |||
2204 29 89 0 | - - - - - Port | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 91 0 | - - - - - Madeira i Setubal muscatel | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 92 0 | - - - - - Sherry | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 93 0 | - - - - - Tokaj (Aszu I Szamorodni) | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2204 29 94 0 | - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | |
2205 | Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | 3.750 hl | |
2205 10 | - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | ||
2205 10 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 6,25 ECU/hl | |
2205 90 | - Pozostałe: | ||
2205 90 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 5 ECU/hl |
** W ilości 825 ton zgodnie z Protokołem Dodatkowym nr 6 do Środkowoeuropejskiej Umowy o Wolnym Handlu oraz Protokołem 13 do CEFTA, który określa koncesje celne w relacji pomiędzy Polską a Słowenią, wysokość kontyngentu dla pozycji 1602 31, 1602 32, 1602 39, 1602 42, 1602 49, 1602 50 - wynosi 45 ton.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »