Ustanowienie kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Słowenii.
Dz.U.1996.37.161
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 29 marca 1996 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Słowenii.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI CELNYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI SŁOWENII
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI CELNYMI ILOŚCIOWYMI, POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI SŁOWENII
Pozycja | Kod PCN | Wyszczególnienie | Preferencyjna stawka celna | Kontyn- gent |
0207 | 0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | 125 ton | |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | ||||
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | |||
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, ale z szyjami, serca- mi, wątrobami i żołąd- kami, znane jako "kur- czaki 70%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszo- ne, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej pre- zentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | |||
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszo- ne, bez głów i łap, ale z szyjami, serca- mi, wątrobami i żołąd- kami, znane jako "kurczaki 70%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszo- ne, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 14 | - - Kawałki i podroby mro- żone: | |||
- - - Kawałki: | ||||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki i ćwiartki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety, łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - Podroby: | ||||
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- Z indyków: | ||||
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | |||
0207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszo- ne, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73" lub ina- czej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | |||
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszo- ne, bez głów i łap, ale z szyjami, serca- mi, wątrobami i żołąd- kami, znane jako "indyki 80%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołąd- ków, znane jako "indy- ki 73%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mro- żone: | |||
- - - Kawałki: | ||||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiar- tki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety, łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich ka- wałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 27 60 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | ||||
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | |||
- - - Kaczki: | ||||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wy- patroszone, z głowa- mi i łapami, znane jako "kaczki 85%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądka- mi, znane jako "kaczki 70%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - Gęsi: | ||||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | |||
- - - Kaczki: | ||||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - Gęsi | ||||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | |||
- - - Kawałki: | ||||
- - - - Bez kości: | ||||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - - Z kośćmi: | ||||
- - - - - Połówki lub ćwiar- tki: | ||||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety, łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | ||||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,30 ECU/kg | ||
0402 | 0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 25 ton | |
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w ma- sie nie przekraczającej 1,5%: | |||
- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | ||||
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednim opako- waniu o zawartości netto nie przekracza- jącej 2,5 kg | 35 | ||
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe | 35 | ||
- - Pozostałe: | ||||
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawarto- ści netto nie przekraczającej 2,5 kg | 35 | ||
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe | 35 | ||
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%: | ||||
0402 29 | - - Pozostałe: | |||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: | ||||
0402 29 11 0 | - - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie zamkniętych pojemni- kach, o zawartości netto nie przekra- czającej 500 g i o zawartości tłuszczu w masie powyżej 10% | 5 | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
0402 29 15 0 | - - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczają- cej 2,5 kg | 5 | ||
0402 29 19 0 | - - - - - Pozostałe | 5 | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%: | ||||
0402 29 91 0 | - - - - W bezpośrednim opa- kowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 5 | ||
0402 29 99 0 | - - - - Pozostałe | 5 | ||
0406 | 0406 | Sery i twarogi: | 50 ton | |
0406 90 | - Pozostałe sery: | |||
- - Pozostałe: | ||||
- - - Emmentaler, Gruyere, Sbrinz, Bergkase i Appenzell: | ||||
- - - - Pozostałe: | ||||
0406 90 12 0 | - - - - Emmentaler | 17,5 | ||
0406 90 23 0 | - - - Edam | 17,5 | ||
- - - Pozostałe: | ||||
- - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - O zawartości tłu- szczu w masie nie przekraczającej 40% i o zawartości masy wody w sub- stancji beztłuszczowej: | ||||
- - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekracza- jącej 72%: | ||||
0406 90 78 0 | - - - - - - - Gouda | 17,5 | ||
0407 | 0407 00 | Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane: | 15 ton | |
- Drobiu: | ||||
- - Wylęgowe: | ||||
0407 00 11 0 | - - - Indycze albo gęsie | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | ||
0407 00 19 0 | - - - Pozostałe | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | ||
0407 00 30 0 | - - Pozostałe | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | ||
0407 00 90 0 | - Pozostałe | 12,5 minimum 0,015 ECU/szt. | ||
0808 | 0808 | Jabłka, gruszki i pigwy, świeże | 100 ton | |
0808 10 | - Jabłka: | |||
0808 10 10 0 | - - Jabłka na sok, luzem, od 16 września do 15 grud- nia | 30 | ||
- - - Od 1 stycznia do 31 marca: | ||||
0808 10 51 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | 30 | ||
0808 10 53 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | 30 | ||
0808 10 59 0 | - - - - Pozostałe | 30 | ||
- - - Od 1 kwietnia do 30 czerwca: | ||||
0808 10 61 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | 10 | ||
0808 10 63 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | 10 | ||
0808 10 69 0 | - - - - Pozostałe | 10 | ||
- - - Od 1 do 31 lipca: | ||||
0808 10 71 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | 5 | ||
0808 10 73 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | 5 | ||
0808 10 79 0 | - - - - Pozostałe | 5 | ||
- - - Od 1 sierpnia do 31 grudnia: | ||||
0808 10 92 0 | - - - - Odmiany Golden Delicious | 30 | ||
0808 10 94 0 | - - - - Odmiany Grany Smith | 30 | ||
0808 10 98 0 | - - - - Pozostałe | 30 | ||
0808 20 | - Gruszki i pigwy: | 25 ton | ||
- - Gruszki: | ||||
0808 20 10 0 | - - - Na wino gruszkowe, luzem, od 1 sierpnia do 31 grudnia | 25 | ||
- - - Pozostałe: | ||||
0808 20 31 0 | - - - - Od 1 stycznia do 31 marca | 5 | ||
0808 20 37 0 | - - - - Od 1 do 30 kwietnia | 5 | ||
0808 20 41 0 | - - - - Od 1 maja do 30 czerwca | 5 | ||
0808 20 47 0 | - - - - Od 1 do 15 lipca | 5 | ||
0808 20 51 0 | - - - - Od 15 do 31 lipca | 5 | ||
0808 20 57 0 | - - - - Od 1 sierpnia do 31 października | 25 | ||
0808 20 67 0 | - - - - Od 1 listopada do 31 grudnia | 25 | ||
0808 20 90 0 | - - Pigwy | 12,5 |
1209 | 1209 | Nasiona, owoce i zarodniki, siewne: | 25 ton | |
- Nasiona buraków: | ||||
1209 11 00 0 | - - Nasiona buraków cukro- wych | 7,5 | ||
1209 19 00 0 | - - Pozostałe | 7,5 | ||
- Nasiona roślin pastewnych inne niż nasiona buraków: | ||||
1209 21 00 0 | - - Nasiona lucerny (alfa alfa) | 5 | ||
1209 22 | - - Nasiona koniczyny (Trifolium spp.): | |||
1209 22 10 0 | - - - Koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.) | 5 | ||
1209 22 80 0 | - - - Pozostałej | 5 | ||
1209 23 | - - Nasiona kostrzewy: | |||
1209 23 11 0 | - - - Kostrzewy łąkowej (Festuca pratensis Huds.) | 5 | ||
1209 23 15 0 | - - - Kostrzewy czerwonej (Festuca rubra L.) | 5 | ||
1209 23 80 0 | - - - Pozostałe | 5 | ||
1209 24 00 0 | - - Nasiona wiechliny łąkowej (Poa pratensis L.) | 5 | ||
1209 25 | - - Nasiona rajgrasu (Lolium multiflorum Lam., Lolium perenne L.): | |||
1209 25 10 0 | - - - Rajgras włoski (życica wielkokwiatowa) (łącz- nie z rajgrasem westerwoldzkim) (Lolium multiflorum Lam.) | 5 | ||
1209 25 90 0 | - - - Rajgras angielski (życica trwała) (Lolium perenne L.) | 5 | ||
1209 26 00 0 | - - Nasiona tymotki | 5 | ||
1209 29 | - - Pozostałe: | |||
1209 29 10 0 | - - - Nasiona wyki; nasiona wiechliny (błotnej, zwyczajnej) (Poa palustris L., Poa trivalis L.,); nasiona kupkówki (Dactylis glomerata L.,); nasio- na mietlicy (Agrostis) | 5 | ||
1209 29 50 | - - - Ziarno łubinu: | |||
1209 29 50 1 | - - - - Siewne | 5 | ||
1209 29 50 9 | - - - - Pozostałe | 5 | ||
1209 29 80 0 | - - - Pozostałe | 5 | ||
1209 30 00 0 | - Nasiona roślin zielnych (ziołowych) hodowanych głównie dla ich kwiatów | 5 | ||
- Pozostałe: | ||||
1209 91 | - - Nasiona warzyw: | |||
1209 91 10 0 | - - - Nasiona kalarepy (Brassica oleracea L. var. caulorapa i gongylodes L.) | 5 | ||
1209 91 90 0 | - - - Pozostałe | 5 | ||
1209 99 | - - Pozostałe: | |||
1209 99 10 0 | - - - Nasiona drzew leśnych | 5 | ||
- - - Pozostałe: | ||||
1209 99 91 0 | - - - - Nasiona roślin hodo- wanych głównie dla ich kwiatów oprócz objętych podpozycją nr 1209 30 | 5 | ||
1209 99 99 0 | - - - - Pozostałe | 5 | ||
1211 | 1211 | Rośliny i ich części (łącznie z nasionami i owocami) używane głównie w perfumerii, farmacji lub używane do celów owadobójczych lub podobnych, świeże lub suszone, krojone, kruszone, nawet proszkowane: | 25 ton | |
1211 10 00 0 | - Korzenie lukrecji | 0 | ||
1211 20 00 0 | - Korzenie żeńszenia | 5 | ||
1211 90 | - Pozostałe: | |||
1211 90 10 0 | - - Maruna (kwiaty, liście, łodygi, skórki i korze- nie) | 5 | ||
1211 90 30 0 | - - Fasola tonkińska | 5 | ||
1211 90 40 0 | - - Mięta (łodygi i liście) | 5 | ||
1211 90 60 0 | - - Lipa (kwiaty i liście) | 5 | ||
1211 90 65 0 | - - Werbena (liście i wierz- chołki) | 5 | ||
1211 90 70 0 | - - Lebiodka pospolita (Origanum vulgare) (ga- łązki, łodyżki i liście) | 5 | ||
1211 90 75 0 | - - Szałwia (Salvia officinalis) (liście i kwiaty) | 5 | ||
1211 90 80 0 | - - Pozostałe | 5 | ||
1601 | 1601 00 | Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty: | 10 ton | |
1601 00 10 0 | - Z wątroby | 17,5 | ||
- Pozostałe: | ||||
1601 00 91 0 | - - Kiełbasy, suche lub do okładania, nie gotowane | 17,5 | ||
1601 00 99 0 | - - Pozostałe | 17,5 | ||
1602 | 1602 | Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew: | 250 ton | |
1602 10 00 0 | - Przetwory homogenizowane | 20 | ||
1602 20 | - Z wątroby dowolnych zwierząt: | |||
- - Z wątroby gęsiej lub kaczej: | ||||
1602 20 11 0 | - - - Zawierające w masie 75% lub więcej otłuszczonej wątroby | 20 | ||
1602 20 19 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 20 90 0 | - - Pozostałe | 20 | ||
- Z drobiu objętego pozycją nr 0105: | ||||
1602 31 | - - Z indyków: | |||
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: | ||||
1602 31 11 0 | - - - - Zawierające wyłącz- nie gotowane mięso indycze | 20 | ||
1602 31 19 0 | - - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 31 30 0 | - - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów | 20 | ||
1602 31 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 39 | - - Pozostałe: | |||
- - - Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów: | ||||
1602 39 21 0 | - - - - Nie gotowane | 20 | ||
1602 39 29 0 | - - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 39 40 0 | - - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa drobiowego lub podrobów | 20 | ||
1602 39 80 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
- Z wieprzowiny: | ||||
1602 41 | - - Szynki i ich części: | |||
1602 41 10 0 | - - - Ze świń domowych | 20 | ||
1602 41 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 42 | - - Łopatki i ich części: | |||
1602 42 10 0 | - - - Ze świń domowych | 20 | ||
1602 42 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 49 | - - Pozostałe łącznie z mieszankami: | |||
- - - Ze świń domowych: | ||||
- - - - Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodza- ju podrobów, włącz- nie z tłuszczami do- wolnego rodzaju i pochodzenia: | ||||
1602 49 11 0 | - - - - - Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek | 20 | ||
1602 49 13 0 | - - - - - Karki i ich części łącznie z mieszankami oboj- czyków i łopatek | 20 | ||
1602 49 15 0 | - - - - - Pozostałe mieszan- ki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części | 20 | ||
1602 49 19 0 | - - - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 49 30 0 | - - - - Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 20 | ||
1602 49 50 0 | - - - - Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodza- ju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia | 20 | ||
1602 49 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 50 | - Z wołowiny: | |||
1602 50 10 0 | - - Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami | 20 | ||
- - Pozostałe: | ||||
- - - W opakowaniach hermetycznych: | ||||
1602 50 31 0 | - - - - Wołowina gotowana konserwowana solą | 20 | ||
1602 50 39 0 | - - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 50 80 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
1602 90 | - Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowol- nych zwierząt: | |||
1602 90 10 0 | - - Przetwory z krwi dowolnych zwierząt | 20 | ||
- - Pozostałe: | ||||
1602 90 31 0 | - - - Z dziczyzny lub z królików | 20 | ||
- - - Pozostałe: | ||||
1602 90 51 0 | - - - - Zawierającej mięso lub podroby ze świń domowych | 20 | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - Zawierającej mięso wołowe lub podroby: | ||||
1602 90 61 0 | - - - - - - Nie gotowane; mieszanki goto- wanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami | 20 | ||
1602 90 69 0 | - - - - - - Pozostałe | 20 | ||
- - - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - - Z baraniny lub koziny: | ||||
- - - - - - - Nie gotowane; mieszanki go- gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami: | ||||
1602 90 72 0 | - - - - - - - - Z baraniny | 20 | ||
1602 90 74 0 | - - - - - - - - Z koziny | 20 | ||
- - - - - - - Pozostałe: | ||||
1602 90 76 0 | - - - - - - - - Z baraniny | 20 | ||
1602 90 78 0 | - - - - - - - - Z koziny | 20 | ||
1602 90 98 0 | - - - - - - Pozostałe | 20 | ||
1604 | 1604 | Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej: | 100 ton | |
- Ryby, całe lub w kawał- kach, ale nie mielone: | ||||
1604 13 | - - Sardynki, sardynele i szproty: | |||
- - - Sardynki: | ||||
1604 13 11 0 | - - - - W oliwie z oliwek | 17,5 | ||
1604 13 19 0 | - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
1604 13 90 | - - - Pozostałe | 17,5 | ||
1604 15 | - - Makrele: | |||
- - - Z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus: | ||||
1604 15 11 0 | - - - - Filety | 17,5 | ||
1604 15 19 0 | - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
1604 15 90 0 | - - - Z gatunku Scomber australasicus | 17,5 | ||
1604 20 | - Pozostałe przetwory lub konserwy z ryb: | |||
1604 20 05 0 | - - Przetwory z surimi | 17,5 | ||
- - Pozostałe: | ||||
1604 20 10 0 | - - - Z łososia | 17,5 | ||
1604 20 30 0 | - - - Z łososiowatych innych niż łosoś | 17,5 | ||
1604 20 40 0 | - - - Z sardeli | 17,5 | ||
1604 20 50 0 | - - - Z sardynek, bonito śródziemnomorskiego, makreli z gatunków Scomber scombrus i Scomber japonicus, ryb z gatunku Orcynopsis unicolor | 17,5 | ||
1604 20 70 0 | - - - Z tuńczyków, bonito latających lub pozo- stałych ryb z rodzaju Euthynnus | 17,5 | ||
1604 20 90 0 | - - - Z pozostałych ryb | 17,5 | ||
1704 | 1704 | Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: | 7,5 tony | |
1704 10 | - Guma do żucia, również pokryta cukrem: | |||
- - Zawierająca w masie mniej niż 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwer- towanym wyrażonym jako sacharoza): | ||||
1704 10 11 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC | ||
1704 10 19 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC | ||
- - Zawierająca w masie 60% lub więcej sacharozy (łącznie z cukrem inwer- towanym wyrażonym jako sacharoza): | ||||
1704 10 91 0 | - - - Guma w paskach | 15 + DCC | ||
1704 10 99 0 | - - - Pozostała | 15 + DCC | ||
1806 | 1806 | Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao: | 50 ton | |
1806 90 | - Pozostałe: | |||
1806 90 60 0 | - - Pasty do smarowania zawierające kakao | 22,5 + DCC | ||
1902 | 1902 | Ciasto makaronowe, również gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami) lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, makaron, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskus, przygotowany lub nie: | 50 ton | |
- Ciasto makaronowe nie go- towane, nie nadziewane ani nie przygotowane inaczej: | ||||
1902 11 00 0 | - - Zawierające jaja | 20 | ||
1902 19 | - - Pozostałe: | |||
1902 19 10 0 | - - - Nie zawierające mąki lub grysiku ze zwykłej pszenicy | 20 | ||
1902 19 90 0 | - - - Pozostałe | 20 | ||
1905 | 1905 | Chleb, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki (biskwity) i inne wyroby piekarnicze, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby: | 50 ton | |
1905 90 | - Inne: | |||
1905 90 10 0 | - - Mace | 12,5 | ||
1905 90 20 0 | - - Opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne produkty | 12,5 | ||
- - Pozostałe: | ||||
1905 90 30 0 | - - - Chleb nie zawierający dodatku miodu, jajek, sera lub owoców, a zawierający w suchej masie nie więcej niż 5% cukru i nie więcej niż 5% tłuszczu | 12,5 + DCC | ||
1905 90 40 0 | - - - Wafle i opłatki o za- wartości wody w masie powyżej 10% | 17,5 + DCC | ||
1905 90 45 0 | - - - Herbatniki (biskwity) | 12,5 + DCC | ||
1905 90 55 0 | - - - Produkty wytłaczane lub ekspandowane, pikantne lub solone | 12,5 | ||
- - - Pozostałe: | ||||
1905 90 60 0 | - - - - Z dodatkiem środka słodzącego | 20 + DCC | ||
1905 90 90 0 | - - - - Pozostałe | 17,5 |
2005 | 2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, nie mrożone, inne niż produkty objęte pozycją nr 2006: | 15 ton | |
2005 90 | - Pozostałe warzywa i mie- szanki warzywne: | |||
2005 90 10 0 | - - Owoce z rodzaju Capsicum inne niż słodka papryka lub pieprz angielski | 15 | ||
2009 | 2009 | Soki owocowe (łącznie z moszczem winogronowym) i soki warzywne nie sfermentowane i nie zawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: | 50 ton | |
2009 80 | - Sok z dowolnego innego po- jedynczego owocu lub z do- wolnego warzywa: | |||
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20oC: | ||||
- - - Sok z gruszek: | ||||
2009 80 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 22 ECU za 100 kg masy netto | 25 + DCC | ||
2009 80 19 0 | - - - - Pozostałe | 25 + DCC | ||
- - - Pozostałe: | ||||
- - - - O wartości nie prze- kraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto: | ||||
2009 80 32 0 | - - - - - Soki z owoców męczennicy i guawy | 17,5 + DCC | ||
2009 80 33 0 | - - - - - Soki z mango, owo- ców smaczeliny, papaya, owoców tamaryndy, owoców nerkowca, lychees (Lyphii chinensis), jackfruit (owoców indyjskiego drzewa chlebowego), owo- ców sączyńca, owoców oskomianu (carambola) i pitahaya | 17,5 + DCC | ||
2009 80 35 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
2009 80 36 0 | - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 25 + DCC | ||
2009 80 38 0 | - - - - - Pozostałe | 25 + DCC | ||
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33 g/cm3 przy 20oC: | ||||
- - - Sok z gruszek: | ||||
2009 80 50 0 | - - - - O wartości powyżej 18 ECU za 100 kg masy netto, zawiera- jący dodatek cukru | 17,5 + DCC | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
2009 80 61 0 | - - - - - Z dodatkiem cukru o zawartości po- wyżej 30% w masie | 17,5 + DCC | ||
2009 80 63 0 | - - - - - O zawartości dodatku cukru nie przekraczającej 30% w masie | 17,5 + DCC | ||
2009 80 69 0 | - - - - - Nie zawierający dodatku cukru | 17,5 | ||
- - - Pozostałe: | ||||
- - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100 kg masy netto, zawie- rający dodatek cukru: | ||||
2009 80 71 0 | - - - - - Sok wiśniowy i czereśniowy | 17,5 + DCC | ||
2009 80 73 0 | - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 17,5 + DCC | ||
2009 80 79 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - O zawartości do- datku cukru w ma- sie powyżej 30%: | ||||
2009 80 83 0 | - - - - - - Soki z owoców męczennicy i guawy | 17,5 + DCC | ||
2009 80 84 | - - - - - - Soki z mango, owoców smaczeliny, papaya, owoców tamaryndy, owo- ców nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce kanawalii (owoców indyjskiego drzewa chlebo- wego), owoców sączyńca, owoców oskomianu (carambola) i pitahaya | 17,5 + DCC | ||
2009 80 86 | - - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | ||
- - - - - O zawartości do- datku cukru w ma- sie nie przekra- czającej 30%: | ||||
2009 80 88 0 | - - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 17,5 + DCC | ||
2009 80 89 0 | - - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | ||
- - - - - Nie zawierający dodatku cukru: | ||||
2009 80 95 0 | - - - - - - Soki z owoców z gatunku Vaccinium macrocarpon | 17,5 | ||
2009 80 96 0 | - - - - - - Sok wiśniowy i czereśniowy | 17,5 | ||
2009 80 97 0 | - - - - - - Soki z owoców tropikalnych | 25 | ||
2009 80 99 | - - - - - - Pozostałe: | |||
2009 80 99 1 | - - - - - - - Soki owocowe | 17,5 | ||
2009 80 99 9 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
2009 90 | - Mieszanki soków: | |||
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy 20oC: | ||||
- - - Mieszanki soków jabłkowego i gruszko- wego: | ||||
2009 90 11 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 22 ECU za 100 kg masy netto | 25 + DCC | ||
2009 90 19 0 | - - - - Pozostałe | 25 + DCC | ||
- - - Pozostałe: | ||||
2009 90 21 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto | 25 + DCC | ||
2009 90 29 0 | - - - - Pozostałe | 25 + DCC | ||
- - O gęstości nie przekra- czającej 1,33 g/cm3 przy 20oC: | ||||
- - - Mieszanki soków jabłkowego i gruszko- wego: | ||||
2009 90 31 0 | - - - - O wartości nie przekraczającej 18 ECU za 100 kg masy netto i o zawartości dodatku cukru w ma- sie powyżej 30% | 17,5 + DCC | ||
2009 90 39 0 | - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | ||
- - - Pozostałe: | ||||
- - - - O wartości powyżej 30 ECU za 100 kg masy netto: | ||||
- - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowe- go: | ||||
2009 90 41 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 17,5 + DCC | ||
2009 90 49 0 | - - - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
- - - - - Pozostałe: | ||||
2009 90 51 0 | - - - - - - Zawierające dodatek cukru | 17,5 + DCC | ||
2009 90 59 0 | - - - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
- - - - O wartości nie przekraczającej 30 ECU za 100 kg masy netto: | ||||
- - - - - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego: | ||||
2009 90 71 0 | - - - - - - O zawartości do- datku cukru w masie powyżej 30% | 17,5 + DCC | ||
2009 90 73 0 | - - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie prze- kraczającej 30% | 17,5 + DCC | ||
2009 90 79 0 | - - - - - - Nie zawierające dodatku cukru | 17,5 | ||
- - - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie powyżej 30%: | ||||
2009 90 92 0 | - - - - - - - Mieszanki so- ków z owoców tropikalnych | 17,5 + DCC | ||
2009 90 94 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | ||
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w masie nie przekraczającej 30%: | ||||
2009 90 95 | - - - - - - - Mieszanki so- ków z owoców tropikalnych | 17,5 + DCC | ||
2009 90 96 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 + DCC | ||
- - - - - - Nie zawierające dodatku cukru: | ||||
2009 90 97 0 | - - - - - - - Mieszanki soków z owoców tropikalnych | 17,5 | ||
2009 90 98 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
2103 | 2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: | 75 ton | |
2103 10 00 0 | - Sos sojowy | 10 | ||
2103 20 00 0 | - Ketchup pomidorowy i inne sosy pomidorowe | 17,5 minimum 0,175 ECU/kg | ||
2103 30 | - Mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: | |||
2103 30 10 0 | - - Mąka i grysik z gorczycy | 17,5 | ||
2103 30 90 0 | - - Gotowa musztarda | 22,5 | ||
2103 90 | - Pozostałe: | |||
2103 90 10 0 | - - Ostry sos z mango w płynie | 15 | ||
2103 90 30 0 | - - Gorzkie aromatyczne zaprawy o objętościowej mocy alkoholu od 44,2 do 49,2% obj., zawierające w masie od 1,5 do 6% goryczki, przypraw i różnych składników oraz 4 do 10% cukru, w pojemnikach zawierających 0,5 litra lub mniej | 61,5 minimum 0,6 ECU/kg | ||
2103 90 90 0 | - - Pozostałe | 15 | ||
2106 | 2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | 50 ton | |
2106 10 | - Koncentraty proteinowe i teksturowane substancje proteinowe: | |||
2106 10 20 0 | - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | 10 | ||
2106 10 80 0 | - - Pozostałe | 10 | ||
2106 90 | - Pozostałe: | |||
2106 90 10 0 | - - Ser fondue | 10 | ||
2106 90 20 0 | - - Złożone preparaty alkoholowe, inne niż na bazie substancji zapachowych w rodzaju używanych do produkcji napojów | 181,95 minimum 4,35 ECU/% hl | ||
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | ||||
2106 90 30 0 | - - - Syropy izoglukozowe | 10 minimum 0,085 ECU/kg | ||
- - - Pozostałe: | ||||
2106 90 51 0 | - - - - Syrop laktozowy | 10 | ||
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | 10 minimum 0,085 ECU/kg | ||
2106 90 59 0 | - - - - Pozostałe | 10 | ||
- - Pozostałe: | ||||
2106 90 92 0 | - - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | 10 | ||
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | 10 | ||
2203 | 2203 00 | Piwo otrzymywane ze słodu: | 1250 hl | |
- W pojemnikach zawierają- cych nie więcej niż 10 litrów: | ||||
2203 00 01 0 | - - W butelkach | 15 minimum 0,125 ECU/l | ||
2203 00 09 0 | - - Pozostałe | 15 minimum 0,125 ECU/l | ||
2203 00 10 0 | - W pojemnikach zawierają- cych więcej niż 10 litrów | 15 minimum 0,125 ECU/l |
2204 | 2204 | Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji 2009: | 4250 hl | |
2204 10 | - Wino musujące: | |||
- - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.: | ||||
2204 10 11 | - - - Szampan: | |||
2204 10 11 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5 % ale nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | ||
2204 10 11 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg | ||
2204 10 19 | - - - Pozostałe: | |||
2204 10 19 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | ||
2204 10 19 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg | ||
- - Pozostałe: | ||||
2204 10 91 0 | - - - Asti spumante | 15 minimum 21 ECU/hl | ||
2204 10 99 0 | - - - Pozostałe | 15 minimum 21 ECU/hl | ||
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nie rozpoczętą lub zatrzy- maną przez dodanie alkoholu: | ||||
2204 21 | - - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | |||
2204 21 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina do- starczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20oC: | |||
2204 21 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej alkoholu nie większej niż 22% obj. | 15 minimum 21 ECU/hl | ||
2204 21 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg | ||
- - - Pozostałe: | ||||
- - - - O rzeczywistej obję- tościowej mocy alkoholu nie przewyższającej 13% obj.: | ||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach: | ||||
- - - - - - Białe: | ||||
2204 21 11 0 | - - - - - - - Alsace | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 18 0 | - - - - - - - Mosel-Saar- Ruwer | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 19 0 | - - - - - - - Pfalz | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 22 0 | - - - - - - - Rheinhessen | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 24 0 | - - - - - - - Lazio (Latium) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 26 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 27 0 | - - - - - - - Trentino, Alto Adige i Friuli | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 28 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 32 0 | - - - - - - - Vinho Verde | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 34 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 36 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 37 0 | - - - - - - - Valencia | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 38 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
- - - - - - Pozostałe: | ||||
2204 21 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 46 0 | - - - - - - - Cotes du Rhone | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 47 0 | - - - - - - - Languedoc- Rousillon | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 62 0 | - - - - - - - Piemonte (Piemont) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 66 0 | - - - - - - - Toscana (Tuscany) | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 67 0 | - - - - - - - Trentino i Alto Adige | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 68 0 | - - - - - - - Veneto | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 69 0 | - - - - - - - Dao, Bairrada i Douro | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 71 0 | - - - - - - - Navarra | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 74 0 | - - - - - - - Penedes | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 76 0 | - - - - - - - Rioja | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 77 0 | - - - - - - - Valdepenas | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 78 0 | - - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
- - - - - Pozostałe: | ||||
2204 21 79 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 80 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
- - - - O rzeczywistej obję- tościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nie prze- wyższającej 15% obj.: | ||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regio- nach: | ||||
2204 21 81 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
- - - - - Pozostałe: | ||||
2204 21 83 0 | - - - - - - Białe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie przewyższającej 18% obj.: | ||||
2204 21 89 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 21 94 0 | - - - - - Pozostałe | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj., ale nie prze- kraczającej 22% obj.: | ||||
2204 21 95 0 | - - - - - Port | 15 minimum 12,5 ECU/hl | ||
2204 29 | - - Pozostałe: | |||
2204 29 10 | - - - Wina inne niż z pod- pozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi prze- wiązkami lub zapięcia- mi; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roz- tworze, pod nadciśnie- niem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20oC: | |||
2204 29 10 1 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie więk- szej niż 22% obj. | 12,5 minimum 21 ECU/hl | ||
2204 29 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 33 + 66,35 ECU/hl + 0,11 ECU/kg | ||
- - - Pozostałe: | ||||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie prze- wyższającej 13% obj.: | ||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regio- nach: | ||||
- - - - - - Białe: | ||||
2204 29 12 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 13 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 17 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 18 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
- - - - - - Pozostałe: | ||||
2204 29 42 0 | - - - - - - - Bordeaux | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 43 0 | - - - - - - - Bourgogne (Burgundy) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 44 0 | - - - - - - - Beaujolais | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 46 0 | - - - - - - - Cotes du Rhone | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 47 0 | - - - - - - - Languedoc- Roussillon | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 48 0 | - - - - - - - Val de Loire (Loire valley) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 58 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
- - - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - - Białe: | ||||
2204 29 62 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 64 0 | - - - - - - - Veneto | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 65 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
- - - - - - Pozostałe: | ||||
2204 29 71 0 | - - - - - - - Puglia (Apuglia) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 72 0 | - - - - - - - Sicilia (Sicily) | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
2204 29 75 0 | - - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 2,5 ECU/hl | ||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 13% obj., ale nie przewyższającej 15% obj.: | ||||
- - - - - Wina jakościowe produkowane w określonych regio- nach: | ||||
2204 29 81 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | ||
2204 29 82 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | ||
- - - - - Pozostałe: | ||||
2204 29 83 0 | - - - - - - Białe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | ||
2204 29 84 0 | - - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 3,5 ECU/hl | ||
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 15% obj., ale nie prze- wyższającej 18% obj.: | ||||
2204 29 89 0 | - - - - - Port | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | ||
2204 29 94 0 | - - - - - Pozostałe | 12,5 minimum 10,5 ECU/hl | ||
2205 | 2205 | Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | 1250 hl | |
2205 10 | - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | |||
2205 10 10 0 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 6,25 ECU/hl | ||
2205 90 | - Pozostałe: | |||
2205 90 10 0 | - - O rzeczywistej objęto- ściowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej | 15 minimum 5 ECU/hl |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »