Ustanowienie kontyngentów celnych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy.
Dz.U.1995.72.360
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 13 czerwca 1995 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy.
ZAŁĄCZNIK 1
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ KONTYNGENTY CELNE ILOŚCIOWE
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ KONTYNGENTY CELNE ILOŚCIOWE
Pozy-cja | Kod PCN | Wyszczególnienie | Stawka celna | Ilość |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
0201 | 0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | 1 700 t | |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | 30 | ||
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | |||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | 30 | ||
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | 30 | ||
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie roz- dzielone lub rozdzielo- ne | 30 | ||
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | 30 | ||
0201 30 00 0 | - Bez kości | 30 | ||
0202 | 0202 | Mięso wołowe mrożone: | 5 280 t | |
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | 30 | ||
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | |||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | 30 | ||
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub roz- dzielone | 30 | ||
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | 30 | ||
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | 30 | ||
0202 30 | - Bez kości: | |||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na mak- symalnie pięć części, a każda ćwiartka stano- wi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub po- krojoną na maksymalnie 5 kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez po- lędwicy. | 30 | ||
0202 30 50 0 | - - Rostbef, antrykot i szponder - kawałki | 30 | ||
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | 30 | ||
0203 | 0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | 13 965 t | |
- Świeże lub chłodzone: | ||||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | |||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | 30 | ||
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | |||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 30 | ||
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 30 | ||
0203 19 | - - Pozostałe: | |||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 30 | ||
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 30 | ||
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 30 | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | 30 | ||
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | 30 | ||
- Mrożone: | ||||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | |||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | 30 | ||
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | |||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | 30 | ||
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | 30 | ||
0203 29 | - - Pozostałe: | |||
- - - Ze świń domowych: | ||||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | 30 | ||
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | 30 | ||
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | 30 | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | 30 | ||
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | 30 | ||
0207 | 0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 105, świeże, chłodzone lub mrożone: | 21 750 t | |
0207 10 | - Drób nie cięty na kawałki, świeży lub chłodzony: | |||
- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus: | ||||
0207 10 11 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 10 15 0 | - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami znane jako "kurczaki 70%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 10 19 0 | - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - Indyki: | ||||
0207 10 31 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 10 39 0 | - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - Kaczki: | ||||
0207 10 51 0 | - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wy- patroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 10 55 0 | - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 10 59 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - Gęsi: | ||||
0207 10 71 0 | - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 10 79 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 10 90 0 | - - Perliczki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- Drób nie cięty na kawałki, mrożony: | ||||
0207 21 | - - Ptactwo gatunku Gallus domesticus: | |||
0207 21 10 0 | - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 21 90 0 | - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 22 | - - Indyki: | |||
0207 22 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 22 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 23 | - - Kaczki, gęsi i perliczki: | |||
- - - Kaczki: | ||||
0207 23 11 0 | - - - - Oskubane i wypatro- szone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 23 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - Gęsi: | ||||
0207 23 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 23 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75 %" lub inaczej prezen- towane | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 23 90 0 | - - - Perliczki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- Drób w kawałkach i podro- by (łącznie z wątrobami), świeże lub chłodzone: | ||||
0207 31 | - - Otłuszczone wątroby gęsi i kaczek | |||
0207 31 10 0 | - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 31 90 0 | - - - Z kaczek | 30 minimum 0,3 EC/kg | ||
0207 39 | - - Pozostałe: | |||
- - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus: | ||||
- - - - Kawałki: | ||||
0207 39 11 0 | - - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 13 0 | - - - - - - Połówki i ćwiartki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 15 0 | - - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 17 0 | - - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzy- deł | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 21 0 | - - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 23 0 | - - - - - - Nogi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 25 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 27 0 | - - - - Podroby inne niż wątroby | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - Z indyków: | ||||
- - - - Kawałki: | ||||
0207 39 31 0 | - - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - Z kośćmi: | ||||
0207 39 33 0 | - - - - - - Połówki albo ćwiartki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 35 0 | - - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 37 0 | - - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szy- jami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 41 0 | - - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 39 43 0 | - - - - - - - Uda i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 45 0 | - - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 47 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 51 0 | - - - - Podroby inne niż wątroby | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - Z kaczek, gęsi i perliczek: | ||||
- - - - Kawałki: | ||||
- - - - - Bez kości: | ||||
0207 39 53 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 55 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - Z kośćmi: | ||||
- - - - - - Połówki i ćwiartki: | ||||
0207 39 57 0 | - - - - - - - Z kaczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 61 0 | - - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 63 0 | - - - - - - - Z perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 65 0 | - - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 67 0 | - - - - - - Grzbiety, szy- je, grzbiety łącznie z szy- jami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - - Piersi i ich kawałki: | ||||
0207 39 71 0 | - - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 73 0 | - - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 39 75 0 | - - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 77 0 | - - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 81 0 | - - - - - - Tusze gęsie i kacze | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 83 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 85 0 | - - - - Podroby inne niż wątroby | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 39 90 0 | - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby gęsie i kacze | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- Drób w kawałkach i podroby inne niż wątroby, mrożone: | ||||
0207 41 | - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus: | |||
- - - Kawałki: | ||||
0207 41 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 41 11 0 | - - - - - Połówki i ćwiartki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 41 21 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 41 31 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 41 41 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 41 51 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 41 71 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 41 90 0 | - - - Podroby inne niż wątroby | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 42 | - - Z indyków: | |||
- - - Kawałki: | ||||
0207 42 10 0 | - - - - Bez kości | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - Z kośćmi: | ||||
0207 42 11 0 | - - - - - Połówki i ćwiartki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 42 21 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 42 31 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce szkrzydeł | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 42 41 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 42 51 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 42 59 0 | - - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 42 71 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 42 90 0 | - - - Podroby inne niż wątroby | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 | - - Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
- - - Kawałki: | ||||
- - - - Bez kości: | ||||
0207 43 11 0 | - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - Z kośćmi: | ||||
- - - - - Połówki i i ćwiartki: | ||||
0207 43 21 0 | - - - - - - Kaczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 23 0 | - - - - - - Gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 25 0 | - - - - - - Perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | ||||
0207 43 51 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||||
0207 43 61 0 | - - - - - - Z gęsi | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 81 0 | - - - - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 43 90 0 | - - - Podroby inne niż wątroby | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 50 | - Wątroby drobiowe, mro- żone: | |||
0207 50 10 0 | - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0207 50 90 0 | - - Pozostałe | 30 minimum 0,3 ECU/kg | ||
0402 | 0402 | Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: | 1 650 t | |
0402 10 | - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w ma- sie nie przekraczającej 1,5%: | |||
- - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | ||||
0402 10 11 0 | - - - W bezpośrednim opako- waniu o zawartości netto nie prze- kraczającej 2,5 kg | 30 | ||
0402 10 19 0 | - - - Pozostałe | 30 | ||
- - Pozostałe: | 30 | |||
0402 10 91 0 | - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 30 | ||
0402 10 99 0 | - - - Pozostałe | |||
- W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%: | ||||
0402 21 | - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | |||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%: | ||||
0402 21 11 | - - - - W bezpośrednim opa- kowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg: | |||
0402 21 11 9 | - - - - - Pozostałe | 40 | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
0402 21 17 | - - - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekra- czającej 11%: | |||
0402 21 17 9 | - - - - - - Pozostałe | 40 | ||
0402 21 19 | - - - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 11%, ale nie przekraczają- cej 27%: | |||
0402 21 19 9 | - - - - - - Pozostałe | 40 | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%: | ||||
0402 21 91 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawar- tości netto nie przekraczającej 2,5 kg: | |||
0402 21 91 9 | - - - - - Pozostałe | 40 | ||
0402 21 99 | - - - - Pozostałe: | |||
0402 21 99 9 | - - - - - Pozostałe | 40 | ||
- Pozostałe: | ||||
0402 91 | - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego: | |||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 8%: | ||||
0402 91 11 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 40 | ||
0402 91 19 0 | - - - - Pozostałe | 40 | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 8%: nie przekraczającej 10%: | ||||
0402 91 31 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 40 | ||
0402 91 39 0 | - - - - Pozostałe | 40 | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%: | ||||
0402 91 51 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekra- czającej 2,5 kg | 40 | ||
0402 91 59 0 | - - - - Pozostałe | 40 | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%: | ||||
0402 91 91 0 | - - - - W bezpośrednim opa- kowaniu o zawarto- ści netto nie przekraczającej 2,5 kg | 40 | ||
0402 91 99 0 | - - - - Pozostałe | 40 | ||
0402 99 | - - Pozostałe: | |||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekra- czającej 9,5%: | ||||
0402 99 11 0 | - - - - W bezpośrednim opa- kowaniu o zawarto- ści netto nie przekraczającej 2,5 kg | 40 | ||
0402 99 19 0 | - - - - Pozostałe | 40 | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%, ale nie przekraczającej 45%: | ||||
0402 99 31 0 | - - - - W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg | 40 | ||
0402 99 39 0 | - - - - Pozostałe | 40 | ||
- - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%: | ||||
0402 99 91 0 | - - - - W bezpośrednim opa- kowaniu o zawarto- ści netto nie przekraczającej 2,5 kg | 40 | ||
0402 99 99 0 | - - - - Pozostałe | 40 | ||
0408 | 0408 | Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego: | 25 t | |
- Żółtka jaj: | ||||
0408 11 | - - Suszone: | |||
0408 11 20 0 | - - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi | 25 minimum 2 ECU/kg | ||
0408 11 80 0 | - - - Pozostałe | 25 minimum 2 ECU/kg | ||
- Pozostałe: | ||||
0408 91 | - - Suszone: | |||
0408 91 20 0 | - - - Nie nadające się do spożycia przez ludzi | 35 minimum 2 ECU/kg | ||
0408 91 80 0 | - - - Pozostałe | 35 minimum 2 ECU/kg | ||
0409 | 0409 00 00 0 | Miód naturalny | 35 | 102 t |
0504 | 0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierzęce (oprócz rybich), całe lub w kawałkach: | 100 t | |
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe | 15 | ||
0506 | 0506 | Kości i rdzenie rogów, nie obrobione, odtłuszczone, wstępnie przygotowane (ale nie przecięte dla nadania kształtu), poddane działaniu kwasu lub odżelatynowane; proszek i odpadki tych produktów: | ||
0506 10 00 0 | - Osseina i kości poddane działaniu kwasu | 0 | 6 tys. t | |
0506 90 00 0 | - Pozostałe | 0 | 12 tys. t | |
0707 | 0707 00 | Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone: | ||
- Ogórki: | ||||
0707 00 19 0 | - - Od 16 maja do 31 paź- dziernika | 60 | 50 t | |
0810 | 0810 | Pozostałe owoce, świeże: | 4 t | |
0810 10 | - Truskawki i poziomki: | |||
0810 10 10 0 | - - Od 1 maja do 31 lipca | 20 | ||
0910 | 0910 | Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i inne przyprawy korzenne: | 25 t | |
0910 10 00 0 | - Imbir | 10 | ||
0910 20 | - Szafran: | |||
0910 20 10 0 | - - Nie rozgniatany ani nie mielony | 10 | ||
0910 20 90 0 | - - Rozgniatany lub mielony | 10 | ||
0910 30 00 0 | - Kurkuma | 10 | ||
0910 40 | - Tymianek; liście laurowe: | |||
- - Tymianek: | 3 t | |||
- - - Nie rozgniatany ani nie mielony: | ||||
0910 40 11 0 | - - - - Tymianek dziki (Thymus serpyllum) | 10 | ||
0910 40 13 0 | - - - - Pozostały | 10 | ||
0910 40 19 0 | - - - Rozgniatany lub mielony | 10 | ||
0910 40 90 0 | - - Liście laurowe | 10 | 18,85 t | |
0910 50 00 0 | - Curry | 10 | ||
- Inne przyprawy korzenne: | ||||
0910 91 | - - Mieszanki wymienione w uwadze 1 (b) do niniejszego działu: | |||
0910 91 10 0 | - - - Nie rozgniatane ani nie mielone | 10 | ||
0910 91 90 0 | - - - Rozgniatane lub mielone | 10 | ||
0910 99 | - - Pozostałe: | |||
0910 99 10 0 | - - - Nasiona kozieradki | 10 | 0,15 t | |
- - - Pozostałe: | ||||
0910 99 91 0 | - - - - Nie rozgniatane ani nie mielone | 10 | 5 t | |
0910 99 99 0 | - - - - Rozgniatane lub mielone | 10 | ||
1101 | 1101 00 00 0 | Mąka pszenna i żytnio-pszenna | 25 | 3 300 t |
1102 | 1102 | Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą: | ||
1102 10 00 0 | - Mąka żytnia | 25 | 570 t | |
1209 | 1209 | Nasiona, owoce i zarodniki, siewne: | 2 t | |
- Nasiona buraków: | ||||
1209 11 00 0 | - - Nasiona buraków cukro- wych | 10 | ||
1209 19 00 0 | - - Pozostałe | 10 | ||
1514 | 1514 | Olej rzepakowy, rzepikowy i gorczycowy oraz ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: | 3 700 t | |
1514 10 | - Olej surowy: | |||
1514 10 10 0 | - - Do zastosowań technicznych lub prze- mysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | 35 | ||
1514 10 90 0 | - - Pozostały | 35 | ||
1514 90 | - Pozostałe: | |||
1514 90 10 0 | - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | 35 | ||
1514 90 90 | - - Pozostałe: | 300 t | ||
1514 90 90 1 | - - - Rafinowane, konfekcjonowane | 45 | ||
1514 90 90 9 | - - - Pozostałe | 40 | ||
1901 | 1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub ekstraktu słodowego, nie zawierające proszku kakaowego lub zawierające w masie proszek kakaowy w ilości mniejszej niż 50%, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, nie zawierające proszku kakaowego lub zawierające w masie proszek kakaowy w ilości mniejszej niż 10%, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | ||
1901 90 | - Pozostałe: | |||
1901 90 90 0 | - - Pozostałe | 5 | 4 000 t | |
2002 | 2002 | Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego: | 1 000 t | |
2002 90 | - Pozostałe: | |||
- - O zawartości suchej ma- sy poniżej 12%: | ||||
2002 90 11 | - - - W bezpośrednich opa- kowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | |||
2002 90 11 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o za- wartości netto po- wyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | 30 minimum 0,35 ECU/kg | ||
2002 90 11 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | 25 minimum 0,3 ECU/kg | ||
2002 90 19 0 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | 30 minimum 0,35 ECU/kg | ||
- - O zawartości suchej ma- sy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekra- czającej 30%: | ||||
2002 90 31 | - - - W bezpośrednich opa- kowaniach o zawarto- ści netto powyżej 1 kg: | |||
2002 90 31 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o za- wartości netto po- wyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg | 30 minimum 0,35 ECU/kg | ||
2002 90 31 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg | 25 minimum 0,3 ECU/kg | ||
2002 90 39 0 | - - - W bezpośrednich opa- kowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg | 30 minimum 0,35 ECU/kg | ||
- - O zawartości suchej masy powyżej 30%: | ||||
2002 90 91 | - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg: | |||
2002 90 91 1 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekra - czającej 199 kg | 30 minimum 0,35 ECU/kg | ||
2002 90 91 9 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o za- wartości netto po- wyżej 199 kg | 25 minimum 0,3 ECU/kg | ||
2002 90 99 0 | - - - W bezpośrednich opa- kowaniach o zawarto- ści netto nie prze- kraczającej 1 kg | 30 minimum 0,35 ECU/kg | ||
2005 | 2005 | Pozostałe warzywa przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego, nie mrożone: | 40 t | |
2005 20 | - Ziemniaki: | |||
- - Pozostałe: | ||||
2005 20 20 0 | - - - Pocięte w cienkie plasterki, smażone lub pieczone, także solone lub z przyprawami, w hermetycznych opakowaniach, nadają- ce się do bezpośre- dniego spożycia | 50 | ||
2005 20 80 0 | - - - Pozostałe | 50 | ||
2103 | 2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: | ||
2103 90 | - Pozostałe: | |||
2103 90 30 0 | - - Gorzkie aromatyczne za- prawy o objętościowej mocy alkoholu od 44,2 do 49,2% obj., zawie- rające w masie od 1,5 do 6% goryczki, przy- praw i różnych składni- ków oraz 4 do 10% cukru, w pojemnikach zawierających 0,5 litra lub mniej | 35 minimum 0,35 ECU/kg | wielkość kontyngentu włączona do kodu 2208 10 00 0 | |
2204 | 2204 | Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: | 3 500 hl | |
2204 10 | - Wino musujące: | |||
- - O rzeczywistej objęto- ściowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5 % objętościowych: | ||||
2204 10 11 | - - - Szampan: | |||
2204 10 11 9 | - - - - O rzeczywistej objętości mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 30 (a) minimum 42 ECU/hl | ||
2204 10 19 | - - - Pozostałe: | |||
2204 10 19 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 30 (a) minimum 42 ECU/hl | ||
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nie rozpoczętą lub za- trzymaną przez dodanie alkoholu: | ||||
2204 21 | - - W pojemnikach zawiera- jących 2 litry lub mniej: | |||
2204 21 10 | - - - Wina inne niż z pod- pozycji 2204 10 w bu- telkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub za- pięciami; wina do- starczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20oC: | |||
2204 21 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 30 (a) minimum 42 ECU/hl | ||
- - - Pozostałe: | ||||
2204 21 90 0 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 75 (b) minimum 17ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2204 29 | - - Pozostałe: | |||
2204 29 10 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przy- trzymywanymi przewiązkami lub za- pięciami; wina dostarczone inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20oC: | |||
2204 29 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 25 minimum 42 ECU/hl | ||
- - - Pozostałe: | ||||
2204 29 90 0 | - - - - O rzeczywistej objętości mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2204 30 | - Pozostały moszcz winogronowy: | |||
2204 30 10 | - - W trakcie fermentacji lub z fermentacją za- trzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu: | |||
2204 30 10 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 45 (c) | ||
- - Pozostałe: | ||||
2204 30 99 | - - - Pozostałe: | |||
2204 30 99 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | 65 (d) | ||
2205 | 2205 | Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | wielkość kontyngentu włączona do kodu 2208 20 | |
2205 10 | - W pojemnikach zawierają- cych 2 litry lub mniej: | |||
2205 10 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj.: | |||
2205 10 90 9 | - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2205 90 | - Pozostałe: | |||
2205 90 90 | - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj. | |||
2205 90 90 9 | - - - O rzeczywistej obję- tościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2206 | 2206 00 | Pozostałe napoje fermentowane (na przykład jabłecznik, moszcz gruszkowy i miód pitny); mieszanki napojów fermentowanych oraz mieszanki napojów fermentowanych i napojów bezalkoholowych nie wymienione ani nie włączone gdzie indziej: | ||
2206 00 10 | - Wzbudzone: | |||
2206 00 10 9 | - - O rzeczywistej obję- tościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościo- wych | 45 minimum 14 ECU/hl | ||
- Pozostałe: | ||||
- - Musujące: | ||||
2206 00 31 | - - - Z jabłek lub gruszek: | |||
2206 00 31 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 45 minimum 14 ECU/hl | ||
2206 00 39 | - - - Pozostałe: | |||
2206 00 39 9 | - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 45 minimum 14 ECU/hl | ||
- - Spokojne, w pojemnikach zawierających: | ||||
- - - 2 litry lub mniej: | ||||
2206 00 51 | - - - - Z jabłek lub gruszek: | |||
2206 00 51 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obję- tościowych | 45 minimum 14 ECU/hl | ||
2206 00 59 | - - - - Pozostałe: | |||
2206 00 59 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% objętościowych | 45 minimum 14 ECU/hl | ||
- - - Więcej niż 2 litry: | ||||
2206 00 81 | - - - - Z jabłek lub gru- szek: | |||
2206 00 81 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mo- cy alkoholu po- wyżej 22% objęto- ściowych | 45 minimum 14 ECU/hl | ||
2206 00 89 | - - - - Pozostałe: | |||
2206 00 89 9 | - - - - - O rzeczywistej objętościowej mo- cy alkoholu po- wyżej 22% objętościowych | 45 minimum 14 ECU/hl | ||
2207 | 2207 | Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 80% obj. lub więcej; alkohol etylowy i pozostałe alkohole, skażone, o dowolnej mocy: | ||
2207 10 00 0 | - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 80% obj. lub więcej | 105 minimum 58 ECU/hl | 100 000 dm3 | |
2207 20 00 0 | - Alkohol etylowy i pozostałe alkohole, skażone, o dowolnej mocy | 65 minimum 50 ECU/hl | 50 hl | |
2208 | 2208 | Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80% obj.; wódki, likiery i inne napoje alkoholowe; złożone preparaty alkoholowe w rodzaju używanych do produkcji napojów: | 290 000 dm3 100%, łącznie z kodem 2103 90 30 0 | |
2208 10 00 0 | - Złożone preparaty alkoholowe w rodzaju używanych do produkcji napojów | 55 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 20 | - Napoje alkoholowe otrzy- mywane przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron: | 1 900 000 dm3 100%, łącznie z pozycjami 2205 i 2206 | ||
- - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | ||||
2208 20 12 0 | - - - Cognac | 75 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
2208 20 14 0 | - - - Armagnac | 75 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
2208 20 26 0 | - - - Grappa | 75 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
2208 20 28 0 | - - - Pozostałe | 75 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
- - W pojemnikach zawiera- jących więcej niż 2 litry | ||||
2208 20 40 0 | - - - Surowy destylat | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
- - - Pozostałe: | ||||
2208 20 62 0 | - - - - Cognac | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2208 20 64 0 | - - - - Armagnac | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2208 20 86 0 | - - - - Grappa | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2208 20 88 0 | - - - - Pozostałe | 75 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2208 30 | - Whisky: | 550 000 dm3 100% | ||
- - Whisky burbońskie, w pojemnikach zawiera- jących: | ||||
2208 30 11 0 | - - - 2 litry lub mniej | 85 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
2208 30 19 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 85 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
- - Whisky "pure malt", w pojemnikach zawierających: | ||||
2208 30 31 0 | - - - 2 litry lub mniej | 85 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
2208 30 39 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 85 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
- - Whisky "blended", w po- jemnikach zawierają- cych: | ||||
2208 30 51 0 | - - - 2 litry lub mniej | 85 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
2208 30 59 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 85 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
- - Pozostałe, w pojemni- kach zawierających: | ||||
2208 30 81 0 | - - - 2 litry lub mniej | 85 minimum 21 ECU/hl +2 ECU%/hl | ||
2208 30 89 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 85 minimum 17 ECU/hl +1,7 ECU%/hl | ||
2208 40 | - Rumy: | 148 000 dm3 100% | ||
2208 40 10 0 | - - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej | 80 minimum 12,5 ECU/hl +1,3 ECU%/hl | ||
2208 40 90 0 | - - W pojemnikach zawierających więcej niż 2 litry | 80 minimum 9 ECU/hl +0,9 ECU%/hl | ||
2208 50 | - Giny i gin Geneva: | 292 000 dm3 100% | ||
- Gin w pojemnikach zawierających: | 292 000 dm3 100% | |||
2208 50 11 0 | - - - 2 litry lub mniej | 85 minimum 12,5 ECU/hl +1,3 ECU%/hl | ||
2208 50 19 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 85 minimum 9 ECU/hl +0,9 ECU%/hl | ||
- - Gin Geneva, w pojemni- kach zawierających: | ||||
2208 50 91 0 | - - - 2 litry lub mniej | 85 minimum 12,5 ECU/hl +1,3 ECU%/hl | ||
2208 50 99 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 85 minimum 9 ECU/hl +0,9 ECU%/hl | ||
2208 90 | - Pozostałe | 292 000 dm3 100% | ||
- - Arak, w pojemnikach za- wierających: | ||||
2208 90 11 0 | - - - 2 litry lub mniej | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 19 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
- - Wódka czysta o objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 45,4% obj. lub mniej oraz napoje alkoholowe śliwkowe, gruszkowe lub wiśniowe (z wyłączeniem likierów), w pojemnikach zawierających: | ||||
- - - 2 litry lub mniej: | ||||
2208 90 31 0 | - - - - Wódka czysta | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 33 0 | - - - - Napoje alkoholowe, śliwkowe, gruszkowe i wiśniowe (z wyłączeniem li- kierów) | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
- - - Więcej niż 2 litry: | ||||
2208 90 35 0 | - - - - Wódka czysta | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 38 0 | - - - - Napoje alkoholowe śliwkowe, gruszkowe i wiśniowe (z wyłączeniem likierów) | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
- - Pozostałe wódki, likie- ry i inne napoje al- koholowe, w pojemnikach zawierających: | ||||
- - - 2 litry lub mniej: | ||||
2208 90 41 0 | - - - - Ouzo | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - Wódki i napoje alkoholowe (z wy- łączeniem likierów): | ||||
- - - - - - Destylowane z owoców: | ||||
2208 90 45 0 | - - - - - - - Calvados | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 48 0 | - - - - - - - Pozostałe | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
- - - - - - Pozostałe: | ||||
2208 90 52 0 | - - - - - - - Korn | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 58 0 | - - - - - - - Pozostałe | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 65 0 | - - - - - Likiery | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 69 0 | - - - - - Pozostałe napoje alkoholowe | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
- - - Więcej niż 2 litry: | ||||
- - - - Wódki (z wyłączeniem likierów): | ||||
2208 90 71 0 | - - - - - Destylowane z owoców | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 73 0 | - - - - - Pozostałe | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 79 0 | - - - - Likiery i inne na- poje alkoholowe | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
- - Alkohol etylowy nieska- żony o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80% obj., w poje- mnikach zawierających: | ||||
2208 90 91 0 | - - - 2 litry lub mniej | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2208 90 99 0 | - - - Więcej niż 2 litry | 105 +2,5 ECU%/hl | ||
2402 | 2402 | Cygara, również z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu: | ||
2402 10 00 0 | - Cygara, również z obcię- tymi końcami i cygaretki, z tytoniu | 55 | 10 mln szt. | |
2402 20 00 0 | - Papierosy z tytoniu | 90 minimum 9 ECU/tys.szt. | 3 mln szt. | |
2402 90 00 0 | - Pozostałe | 90 | 10 mln szt. | |
2403 | 2403 | Pozostały przetworzony tytoń i przetworzone namiastki tytoniu; tytoń "homogenizowany" i "odtworzony"; ekstrakty i esencje tytoniowe: | 150 t | |
2403 10 | - Tytoń do palenia, nawet zawierający namiastki tytoniu w dowolnej proporcji: | |||
2403 10 10 0 | - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 500 g | 120 | ||
2403 10 90 0 | - - Pozostałe | 120 | ||
- Pozostałe: | ||||
2403 91 00 0 | - - Tytoń "homogenizowany" lub "odtworzony" | 55 minimum 1,13 ECU/kg | ||
2403 99 | - - Pozostałe: | |||
2403 99 10 0 | - - - Tytoń do żucia i ta- baka | 65 | ||
2403 99 90 0 | - - - Pozostałe | 55 minimum 1,13 ECU/kg | ||
3503 | 3503 00 | Żelatyna (łącznie z żelatyną w arkuszach prostokątnych/nawet kwadratowych/, barwionych lub nie i obrobionych powierzchniowo lub nie) oraz pochodne żelatyny; karuk; inne kleje pochodzenia zwierzęcego, wyłączając kleje kazeinowe z pozycji nr 3501: | ||
3503 00 10 0 | - Żelatyna i jej pochodne | 15 | 20,5 t | |
3503 00 80 0 | - Pozostałe | 15 | 20,5 t |
(b) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia zgodnie z wymogami określonymi odrębnie, stawkę celną w wysokości 65% minimum 17 ECU/hl+1,7 ECU%/hl.
(c) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia zgodnie z wymogami określonymi odrębnie, stawkę celną w wysokości 35%.
(d) Dla towarów pochodzących z państw członkowskich Unii Europejskiej stosuje się, po udokumentowaniu pochodzenia zgodnie z wymogami określonymi odrębnie, stawkę celną w wysokości 55%.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »