Ustanowienie dodatkowego kontyngentu celnego ilościowego na sery przywożone z zagranicy.
Dz.U.1995.66.336
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 12 czerwca 1995 r.
w sprawie ustanowienia dodatkowego kontyngentu celnego ilościowego na sery przywożone z zagranicy.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ DODATKOWY KONTYNGENT CELNY ILOŚCIOWY
WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ DODATKOWY KONTYNGENT CELNY ILOŚCIOWY
Pozycja | Kod PCN | Wyszczególnienie | Stawka celna w ramach kontyngentu | Wielkość kontyngentu |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
0406 | 0406 | Sery i twarogi: | 500 t | |
0406 20 | - Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów: | |||
0406 20 10 0 | - - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami | 17,5 | ||
0406 20 90 0 | - - Pozostały | 17,5 | ||
0406 30 | - Ser przetworzony (ser topiony) inny niż tarty lub proszkowany: | |||
0406 30 10 0 | - - Do produkcji którego nie użyto innych serów, jak Emmentaler Gruyére i Appenzell i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger); przygotowany do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu nie przekraczającej 56% suchej masy | 17,5 | ||
- - Pozostały: | ||||
- - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 36% i o zawartości tłuszczu w suchej masie: | ||||
0406 30 31 0 | - - - - Nie przekraczającej 48% | 17,5 | ||
0406 30 39 0 | - - - - Powyżej 48% | 17,5 | ||
0406 30 90 0 | - - - O zawartości tłuszczu w masie powyżej 36% | 17,5 | ||
0406 40 | - Ser z przerostami pleśni: | |||
0406 40 10 0 | - - Roquefort | 17,5 | ||
0406 40 50 0 | - - Gorgonzola | 17,5 | ||
0406 40 90 0 | - - Pozostałe | 17,5 | ||
0406 90 | - Pozostałe sery: | |||
0406 90 11 0 | - - Do dojrzewania | 17,5 | ||
- - Pozostałe: | ||||
0406 90 13 0 | - - - Emmentaler | 17,5 | ||
0406 90 15 0 | - - - Gruyére, Sbrinz | 17,5 | ||
0406 90 17 0 | - - - Bergkäse, Appenzell, Fromage fribourgeois, Vacherin, Mont d'Or i Tete de Moine | 17,5 | ||
0406 90 19 0 | - - - Ser ziołowy Glarus (znany jako Schabziger) zrobiony z odtłuszczonego mleka i zmieszany z drobno zmielonymi ziołami | 17,5 | ||
0406 90 21 0 | - - - Cheddar | 17,5 | ||
0406 90 23 0 | - - - Edam | 17,5 | ||
0406 90 25 0 | - - - Tilsit | 17,5 | ||
0406 90 27 0 | - - - Butterkëse | 17,5 | ||
0406 90 29 0 | - - - Kashkaval | 17,5 | ||
- - - Feta: | ||||
0406 90 31 0 | - - - - Z mleka owiec albo mleka bawołów w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry | 17,5 | ||
0406 90 33 0 | - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
0406 90 35 0 | - - - Kefalo-Tyri | 17,5 | ||
0406 90 37 0 | - - - Finlandia | 17,5 | ||
0406 90 39 0 | - - - Jarlsberg | 17,5 | ||
- - - Pozostałe: | ||||
0406 90 50 0 | - - - - Ser z mleka owiec albo mleka bawołów w pojemnikach zawierających solankę albo w butelkach z owczej lub koziej skóry | 17,5 | ||
- - - - Pozostałe: | ||||
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40% i o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej: | ||||
- - - - - - Nie przekraczającej 47%: | ||||
0406 90 61 0 | - - - - - - - Grana Padano, Permigiano Reggiano | 17,5 | ||
0406 90 63 0 | - - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino | 17,5 | ||
0406 90 69 0 | - - - - - - - Pozostałe | 17,5 | ||
- - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekraczającej 72% | ||||
0406 90 73 0 | - - - - - - - Provolone | 17,5 | ||
0406 90 75 0 | - - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano | 17,5 | ||
0406 90 76 0 | - - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samsoe | 17,5 | ||
0406 90 78 0 | - - - - - - - Gouda | 17,5 | ||
0406 90 79 0 | - - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint- -Nectaire, Saint- -Paulin, Taleggio | 17,5 | ||
0406 90 81 0 | - - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey | 17,5 | ||
0406 90 82 0 | - - - - - - - Camembert | 17,5 | ||
0406 90 84 0 | - - - - - - - Brie | 17,5 | ||
0406 90 85 0 | - - - - - - - Kefalograviera, Kasseri | 17,5 | ||
- - - - - - - Pozostałe sery, o zawartości wody w masie serowej beztłuszczowej: | ||||
0406 90 86 0 | - - - - - - - - Powyżej 47%, ale nie przekraczającej 52% | 17,5 | ||
0406 90 87 0 | - - - - - - - - Powyżej 52% ale nie przekraczającej 62% | 17,5 | ||
0406 90 88 0 | - - - - - - - - Powyżej 62%, ale nie przekraczającej 72% | 17,5 | ||
0406 90 93 0 | - - - - - - Powyżej 72% | 17,5 | ||
0406 90 99 0 | - - - - - Pozostałe | 17,5 |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »