Ustanowienie czasowego zakazu wywozu niektórych towarów.
Dz.U.1992.101.509
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 24 grudnia 1992 r.
w sprawie ustanowienia czasowego zakazu wywozu niektórych towarów.
ZAŁĄCZNIK
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM ZAKAZEM WYWOZU
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM ZAKAZEM WYWOZU
Pozycja | Kod CN | Nazwa CN |
1 | 2 | 3 |
0713 | 0713 | Suszone warzywa strączkowe, łuskane, ze skórką lub bez albo dzielone: |
0713 10 | - Groch (Pisum sativum): | |
0713 10 90 | - - Pozostały | |
0713 50 | - Bób (Vicia faba var. major) i bób mniejszy (Vicia faba var. equina, Vicia faba var. minor): | |
0713 50 90 | - - Pozostały | |
1004 | 1004 00 | Owies: |
1004 00 90 | - Pozostały | |
1214 | 1214 | Brukiew, buraki pastewne, korzenie pastewne, siano, lucerna, koniczyna, esparceta, kapusta pastewna, łubin, wyka i podobne produkty pastewne, granulowane lub nie: |
1214 90 | - Pozostałe: | |
1214 90 90 | - - Pozostałe | |
2302 | 2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: |
2302 10 | - Kukurydziane: | |
2302 10 10 | - - O zawartości skrobi nie przekraczającej 35% masy | |
2302 10 90 | - - Pozostałe | |
2302 20 | - Ryżowe: | |
2302 20 10 | - - O zawartości skrobi nie przewyższającej 35% masy | |
2302 20 90 | - - Pozostałe | |
2302 30 | - Pszenne: | |
2302 30 10 | - - O zawartości skrobi nie przewyższającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | |
2302 30 90 | - - Pozostałe | |
2302 40 | - Z innych zbóż: | |
2302 40 10 | - - O zawartości skrobi nie przewyższającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | |
2302 40 90 | - - Pozostałe | |
2302 50 00 | - Z roślin strączkowych | |
2303 | 2303 | Pozostałości z produkcji przemysłu skrobi i podobne pozostałości, wysłodki buraczane, wytłoczyny z trzciny cukrowej i inne odpady z produkcji cukru, pozostałości i odpady browarnicze i gorzelniane, również w postaci granulek: |
2303 10 | - Pozostałości z produkcji skrobi i podobne pozostałości: | |
2303 10 90 | - - Pozostałe | |
2303 30 00 | - Pozostałości i odpady browarnicze i gorzelniane | |
2306 | 2306 | Makuchy i inne pozostałości stałe, nawet mielone, lub w postaci granulek, pozostałe z ekstrakcji tłuszczów lub olejów roślinnych, inne niż objęte pozycjami nr 2304 lub 2305: |
2306 40 00 | - Z nasion rzepaku lub rzepiku | |
2309 | 2309 | Preparaty używane do karmienia zwierząt: |
2309 90 | - Pozostałe: | |
- - Pozostałe: | ||
- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99, 1702 40 90, 1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne: | ||
- - - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny: | ||
- - - - - Nie zawierające skrobi lub zawierające jej 10% masy lub mniej: | ||
2309 90 31 | - - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy | |
2309 90 33 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | |
2309 90 35 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% masy produktów mlecznych | |
2309 90 39 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 75% masy produktów mlecznych | |
- - - - - Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% masy skrobi: | ||
2309 90 41 | - - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy | |
2309 90 43 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | |
2309 90 49 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych | |
- - - - - Zawierające więcej niż 30% masy skrobi: | ||
2309 90 51 | - - - - - - Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy | |
2309 90 53 | - - - - - - Zawierające nie mniej ni 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych | |
2309 90 59 | - - - - - - Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych | |
2309 90 70 | - - - - Nie zawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne | |
- - - Pozostałe: | ||
2309 90 99 | - - - - Pozostałe |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »