Ustanowienie automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych.
Dz.U.2000.27.324
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI
z dnia 7 lutego 2000 r.
w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych.
ZAŁĄCZNIK 1
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE
Kod PCN | Wyszczególnienie | |
0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | |
- Świeże lub chłodzone: | ||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | |
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | |
0203 11 90 0 | - - - Pozostałe | |
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | |
- - - Ze świń domowych: | ||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | |
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | |
0203 12 90 0 | - - - Pozostałe | |
0203 19 | - - Pozostałe: | |
- - - Ze świń domowych: | ||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | |
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | |
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | |
- - - - Pozostałe: | ||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | |
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | |
0203 19 90 0 | - - - Pozostałe | |
- Mrożone: | ||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | |
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | |
0203 21 90 0 | - - - Pozostałe | |
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | |
- - - Ze świń domowych: | ||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | |
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | |
0203 22 90 0 | - - - Pozostałe | |
0203 29 | - - Pozostałe: | |
- - - Ze świń domowych: | ||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | |
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | |
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | |
- - - - Pozostałe: | ||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | |
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | |
0203 29 90 0 | - - - Pozostałe | |
0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: | |
0206 10 | - Wołowe świeże lub chłodzone: | |
0206 10 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
- - Pozostałe: | ||
0206 10 91 0 | - - - Wątroby | |
0206 10 95 0 | - - - Gruba przepona i cienka przepona | |
0206 10 99 0 | - - - Pozostałe | |
- Wołowe mrożone: | ||
0206 21 00 0 | - - Ozory | |
0206 22 | - - Wątroby: | |
0206 22 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
0206 22 90 0 | - - - Pozostałe | |
0206 29 | - - Pozostałe: | |
0206 29 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
- - - Pozostałe: | ||
0206 29 91 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona | |
0206 29 99 0 | - - - - Pozostałe | |
0206 30 | - Wieprzowe, świeże lub chłodzone: | |
0206 30 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
- - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | ||
0206 30 21 0 | - - - - Wątroby | |
0206 30 31 0 | - - - - Pozostałe | |
0206 30 90 0 | - - - Pozostałe | |
- Wieprzowe mrożone: | ||
0206 41 | - - Wątroby: | |
0206 41 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
- - - Pozostałe: | ||
0206 41 91 0 | - - - - Ze świń domowych | |
0206 41 99 0 | - - - - Pozostałe | |
0206 49 | - - Pozostałe: | |
0206 49 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
- - - Pozostałe: | ||
0206 49 91 0 | - - - - Ze świń domowych | |
0206 49 99 0 | - - - - Pozostałe | |
0206 80 | - Inne, świeże lub chłodzone: | |
0206 80 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
- - Pozostałe: | ||
0206 80 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów | |
0206 80 99 0 | - - - Baranie i kozie | |
0206 90 | - Inne, mrożone: | |
0206 90 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | |
- - Pozostałe: | ||
0206 90 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów | |
0206 90 99 0 | - - - Baranie i kozie | |
0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | |
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus: | ||
0207 11 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | |
0207 11 10 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | |
0207 11 30 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | |
0207 11 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | |
0207 12 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | |
0207 12 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | |
0207 12 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | |
0207 13 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | |
- - - Kawałki: | ||
0207 13 10 0 | - - - - Bez kości | |
- - - - Z kośćmi: | ||
0207 13 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | |
0207 13 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | |
0207 13 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | |
0207 13 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | |
0207 13 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | |
0207 13 70 0 | - - - - - Pozostałe | |
- - - Podroby: | ||
0207 13 91 0 | - - - - Wątroby | |
0207 13 99 0 | - - - - Pozostałe | |
0207 14 | - - Kawałki i podroby mrożone: | |
- - - Kawałki: | ||
0207 14 10 0 | - - - - Bez kości | |
- - - - Z kośćmi: | ||
0207 14 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | |
0207 14 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | |
0207 14 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | |
0207 14 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | |
0207 14 60 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | |
0207 14 70 0 | - - - - - Pozostałe | |
- - - Podroby: | ||
0207 14 91 0 | - - - - Wątroby | |
0207 14 99 0 | - - - - Pozostałe | |
- Z indyków: | ||
0207 24 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | |
O207 24 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | |
0207 24 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | |
0207 25 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | |
0207 25 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | |
0207 25 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | |
0207 26 | - - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone: | |
- - - Kawałki: | ||
0207 26 10 0 | - - - - Bez kości | |
- - - - Z kośćmi: | ||
0207 26 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | |
0207 26 30 0 | - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | |
0207 26 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | |
0207 26 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||
0207 26 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | |
0207 26 70 0 | - - - - - - Pozostałe | |
0207 26 80 0 | - - - - - Pozostałe | |
- - - Podroby: | ||
0207 26 91 0 | - - - - Wątroby | |
0207 26 99 0 | - - - - Pozostałe | |
0207 27 | - - Kawałki i podroby, mrożone: | |
- - - Kawałki: | ||
0207 27 10 0 | - - - - Bez kości | |
- - - - Z kośćmi: | ||
0207 27 20 0 | - - - - - Połówki lub ćwiartki | |
0207 27 30 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | |
0207 27 40 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | |
0207 27 50 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||
0207 27 60 0 | - - - - - - Podudzia i ich kawałki | |
0207 27 70 0 | - - - - - - Pozostałe | |
0207 27 80 0 | - - - - - Pozostałe | |
- - - Podroby: | ||
0207 27 91 0 | - - - - Wątroby | |
0207 27 99 0 | - - - - Pozostałe | |
- Z kaczek, gęsi i perliczek: | ||
0207 32 | - - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone: | |
- - - Kaczki: | ||
0207 32 11 0 | - - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | |
0207 32 15 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | |
0207 32 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | |
- - - Gęsi: | ||
0207 32 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | |
0207 32 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | |
0207 32 90 0 | - - - Perliczki | |
0207 33 | - - Nie cięte na kawałki, mrożone: | |
- - - Kaczki: | ||
0207 33 11 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | |
0207 33 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | |
- - - Gęsi: | ||
0207 33 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | |
0207 33 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | |
0207 33 90 0 | - - - Perliczki | |
0207 34 | - - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone: | |
0207 34 10 0 | - - - Z gęsi | |
0207 34 90 0 | - - - Z kaczek | |
0207 35 | - - Pozostałe, świeże lub chłodzone: | |
- - - Kawałki: | ||
- - - - Bez kości: | ||
0207 35 11 0 | - - - - - Z gęsi | |
0207 35 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | |
- - - - Z kośćmi: | ||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | ||
0207 35 21 0 | - - - - - - Z kaczek | |
0207 35 23 0 | - - - - - - Z gęsi | |
0207 35 25 0 | - - - - - - Z perliczek | |
0207 35 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | |
0207 35 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | ||
0207 35 51 0 | - - - - - - Z gęsi | |
0207 35 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||
0207 35 61 0 | - - - - - - Z gęsi | |
0207 35 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | |
0207 35 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | |
0207 35 79 0 | - - - - - Pozostałe | |
- - - Podroby: | ||
0207 35 91 0 | - - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby | |
0207 35 99 0 | - - - - Pozostałe | |
0207 36 | - - Pozostałe, mrożone: | |
- - - Kawałki: | ||
- - - - Bez kości: | ||
0207 36 11 0 | - - - - - Z gęsi | |
0207 36 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | |
- - - - Z kośćmi: | ||
- - - - - Połówki lub ćwiartki: | ||
0207 36 21 0 | - - - - - - Z kaczek | |
0207 36 23 0 | - - - - - - Z gęsi | |
0207 36 25 0 | - - - - - - Z perliczek | |
0207 36 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | |
0207 36 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | |
- - - - - Piersi i ich kawałki: | ||
0207 36 51 0 | - - - - - - Z gęsi | |
0207 36 53 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | |
- - - - - Nogi i ich kawałki: | ||
0207 36 61 0 | - - - - - - Z gęsi | |
0207 36 63 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | |
0207 36 71 0 | - - - - - Tusze gęsie i kacze | |
0207 36 79 0 | - - - - - Pozostałe | |
- - - Podroby: | ||
- - - - Wątroby: | ||
0207 36 81 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie | |
0207 36 85 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby kacze | |
0207 36 89 0 | - - - - - Pozostałe | |
0207 36 90 0 | - - - - Pozostałe | |
0210 | Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów: | |
- Mięso wieprzowe: | ||
0210 11 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi: | |
- - - Ze świń domowych: | ||
- - - - Solone lub w solance: | ||
0210 11 11 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki | |
0210 11 19 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki | |
- - - - Suszone lub wędzone: | ||
0210 11 31 0 | - - - - - Szynki i ich kawałki | |
0210 11 39 0 | - - - - - Łopatki i ich kawałki | |
0210 11 90 0 | - - - Pozostałe | |
0210 12 | - - Boczek i jego kawałki: | |
- - - Ze świń domowych: | ||
0210 12 11 0 | - - - - Solony lub w solance | |
0210 12 19 0 | - - - - Suszony lub wędzony | |
0210 12 90 0 | - - - Pozostały | |
0210 19 | - - Pozostałe: | |
- - - Ze świń domowych: | ||
- - - - Solone lub w solance: | ||
0210 19 10 0 | - - - - - Bok bekonowy lub szpencer | |
0210 19 20 0 | - - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki | |
0210 19 30 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki | |
0210 19 40 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki | |
- - - - - Pozostałe: | ||
0210 19 51 0 | - - - - - - Bez kości | |
0210 19 59 0 | - - - - - - Pozostałe | |
- - - - Suszone lub wędzone: | ||
0210 19 60 0 | - - - - - Przodki i ich kawałki | |
0210 19 70 0 | - - - - - Schaby i ich kawałki | |
- - - - - Pozostałe: | ||
0210 19 81 0 | - - - - - - Bez kości | |
0210 19 89 0 | - - - - - - Pozostałe | |
0210 19 90 0 | - - - Pozostałe | |
0210 20 | - Mięso wołowe: | |
0210 20 10 0 | - - Z kośćmi | |
0210 20 90 0 | - - Bez kości | |
0210 90 | - Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów: | |
- - Mięso: | ||
0210 90 10 0 | - - - Mięso końskie solone, w solance lub suszone | |
- - - Baranie i kozie: | ||
0210 90 11 0 | - - - - Z kośćmi | |
0210 90 19 0 | - - - - Bez kości | |
0210 90 21 0 | - - - Z reniferów | |
0210 90 29 0 | - - - Pozostałe | |
- - Podroby: | ||
- - - Wieprzowe: | ||
0210 90 31 0 | - - - - Wątroby | |
0210 90 39 0 | - - - - Pozostałe | |
- - - Wołowe: | ||
0210 90 41 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona | |
0210 90 49 0 | - - - - Pozostałe | |
0210 90 60 0 | - - - Baranie i kozie | |
- - - Pozostałe: | ||
- - - - Wątroby drobiowe: | ||
0210 90 71 0 | - - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance | |
0210 90 79 0 | - - - - - Pozostałe | |
0210 90 80 0 | - - - - Pozostałe | |
0210 90 90 0 | - - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów | |
0403 | Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: | |
0403 10 | - Jogurt: | |
- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao: | ||
- - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | ||
0403 10 11 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% | |
0403 10 13 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% | |
0403 10 19 0 | - - - - Powyżej 6% | |
- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie: | ||
0403 10 31 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% | |
0403 10 33 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% | |
0403 10 39 0 | - - - - Powyżej 6% | |
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao: | ||
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | ||
0403 10 51 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5% | |
0403 10 53 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% | |
0403 10 59 0 | - - - - Powyżej 27% | |
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | ||
0403 10 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% | |
0403 10 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% | |
0403 10 99 0 | - - - - Powyżej 6% | |
0403 90 | - Pozostałe: | |
- - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao: | ||
- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci: | ||
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | ||
0403 90 11 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5% | |
0403 90 13 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% | |
0403 90 19 0 | - - - - - Powyżej 27% | |
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: | ||
0403 90 31 0 | - - - - - Nie przekraczającej 1,5% | |
0403 90 33 0 | - - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% | |
0403 90 39 0 | - - - - - Powyżej 27% | |
- - - Pozostałe: | ||
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie: | ||
0403 90 51 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3% | |
0403 90 53 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% | |
0403 90 59 0 | - - - - - Powyżej 6% | |
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie: | ||
0403 90 61 0 | - - - - - Nie przekraczającej 3% | |
0403 90 63 0 | - - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% | |
0403 90 69 0 | - - - - - Powyżej 6% | |
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao: | ||
- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | ||
0403 90 71 0 | - - - - Nie przekraczającej 1,5% | |
0403 90 73 0 | - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27% | |
0403 90 79 0 | - - - - Powyżej 27% | |
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie: | ||
0403 90 91 0 | - - - - Nie przekraczającej 3% | |
0403 90 93 0 | - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6% | |
0403 90 99 0 | - - - - Powyżej 6% | |
0504 00 00 | Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone: | |
0504 00 00 1 | - Żołądki drobiowe | |
0504 00 00 9 | - Pozostałe | |
1001 | Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin): | |
1001 10 00 0 | - Pszenica durum | |
1001 90 10 0 | - - Orkisz do siewu | |
1002 00 00 0 | Żyto | |
1003 00 | Jęczmień: | |
1003 00 10 0 | - Nasiona | |
1003 00 90 0 | - Pozostały | |
1004 00 00 0 | Owies | |
1005 | Kukurydza (ziarna): | |
1005 10 | - Nasiona: | |
- - Hybrydy: | ||
1005 10 11 0 | - - - Hybrydy podwójne i hybrydy szczytowo-krzyżowe | |
1005 10 13 0 | - - - Hybrydy trójkrzyżowe | |
1005 10 15 0 | - - - Hybrydy zwykłe | |
1005 10 19 0 | - - - Pozostałe | |
1005 10 90 0 | - - Pozostałe | |
1005 90 00 0 | - Pozostałe | |
1008 | Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża: | |
1008 90 | - Pozostałe zboża: | |
1008 90 10 0 | - - Pszenżyto (Triticale) | |
1105 | Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane: | |
1105 10 00 0 | - Mąka, grysik i puder | |
1105 20 00 0 | - Płatki, grudki i granulki ziemniaczane | |
1107 | Słód palony lub nie: | |
1107 10 | - Nie palony: | |
- - Z pszenicy: | ||
1107 10 11 0 | - - - W postaci mąki | |
1107 10 19 0 | - - - Pozostały | |
- - Pozostałe: | ||
1107 10 91 0 | - - - W postaci mąki | |
1107 10 99 0 | - - - Pozostałe | |
1107 20 00 0 | - Palony | |
1108 | Skrobie; inulina: | |
- Skrobie: | ||
1108 11 00 0 | - - Skrobia pszenna | |
1108 12 00 0 | - - Skrobia kukurydziana | |
1108 13 00 0 | - - Skrobia ziemniaczana | |
1108 14 00 0 | - - Skrobia z manioku (cassava) | |
1108 19 | - - Pozostałe skrobie: | |
1108 19 10 0 | - - - Skrobia z ryżu | |
1108 19 90 0 | - - - Pozostałe | |
1108 20 00 0 | - Inulina | |
1205 00 | Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane: | |
1205 00 90 0 | - Pozostałe | |
1507 | Olej sojowy i jego frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: | |
1507 10 | - Olej surowy, odgumowany lub nie: | |
1507 10 10 0 | - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1507 10 90 0 | - - Pozostałe | |
1507 90 | - Pozostałe: | |
1507 90 10 0 | - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1507 90 90 | - - Pozostałe: | |
1507 90 90 1 | - - - Rafinowane, konfekcjonowane | |
1507 90 90 9 | - - - Pozostałe | |
1508 | Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: | |
1508 10 | - Olej surowy: | |
1508 10 10 0 | - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1508 10 90 0 | - - Pozostałe | |
1510 00 | Pozostałe oleje i ich frakcje, otrzymywane wyłącznie z oliwek, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie, łącznie z mieszaninami tych olejów lub ich frakcji z olejami lub frakcjami objętymi pozycją 1509: | |
1510 00 10 0 | - Oleje surowe | |
1510 00 90 0 | - Pozostałe | |
1511 | Olej palmowy i jego frakcje, rafinowany lub nie, ale nie modyfikowany chemicznie: | |
1511 10 | - Olej surowy: | |
1511 10 10 0 | - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1511 10 90 0 | - - Pozostały | |
1512 | Olej słonecznikowy, z krokosza balwierskiego i bawełniany oraz ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: | |
- Olej słonecznikowy i z krokosza balwierskiego oraz ich frakcje: | ||
1512 11 | - - Olej surowy: | |
1512 11 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
- - - Pozostałe: | ||
1512 11 91 0 | - - - - Olej słonecznikowy | |
1512 11 99 0 | - - - - Olej z krokosza balwierskiego | |
1512 19 | - - Pozostałe: | |
1512 19 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
- - - Pozostałe: | ||
1512 19 91 | - - - - Olej słonecznikowy: | |
1512 19 91 1 | - - - - - Rafinowany, konfekcjonowany | |
1512 19 91 9 | - - - - - Pozostały | |
1512 19 99 | - - - - Olej z krokosza balwierskiego: | |
1512 19 99 1 | - - - - - Rafinowany, konfekcjonowany | |
1512 19 99 9 | - - - - - Pozostały | |
- Olej bawełniany i jego frakcje: | ||
1512 21 | - - Olej surowy, niezależnie czy gossypol został usunięty, czy nie: | |
1512 21 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1512 21 90 0 | - - - Pozostały | |
1512 29 | - - Pozostałe: | |
1512 29 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1512 29 90 0 | - - - Pozostałe | |
1513 | Olej kokosowy (z kopry), olej z ziaren palmowych, olej babassu oraz ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: | |
- Olej kokosowy (z kopry) i jego frakcje: | ||
1513 11 | - - Olej surowy: | |
1513 11 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
- - - Pozostałe: | ||
1513 11 91 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub mniej | |
1513 11 99 0 | - - - - Pozostałe | |
1513 19 | - - Pozostałe: | |
- - - Pozostałe: | ||
1513 19 30 0 | - - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
- Olej z ziaren palmowych i olej babassu oraz ich frakcje: | ||
1513 21 | - - Olej surowy: | |
- - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi: | ||
1513 21 11 0 | - - - - Olej z ziaren palmowych | |
1513 21 19 0 | - - - - Olej babassu | |
- - - Pozostałe: | ||
1513 21 30 0 | - - - - W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub mniej | |
1513 21 90 0 | - - - - Pozostałe | |
1513 29 | - - Pozostałe: | |
- - - Pozostałe: | ||
1513 29 30 0 | - - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
ex. | 1513 29 30 0 | Olej z ziaren palmowych |
1515 | Pozostałe nielotne tłuszcze i oleje roślinne (łącznie z olejem jojoba) i ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: | |
- Olej lniany i jego frakcje: | ||
1515 11 00 0 | - - Olej surowy | |
1515 19 | - - Pozostałe: | |
1515 19 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1515 19 90 0 | - - - Pozostałe | |
- Olej kukurydziany i jego frakcje: | ||
1515 21 | - - Olej surowy: | |
1515 21 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1515 21 90 0 | - - - Pozostałe | |
1515 29 | - - Pozostałe: | |
1515 29 10 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1515 29 90 0 | - - - Pozostałe | |
1515 30 | - Olej rycynowy i jego frakcje: | |
1515 30 10 0 | - - Do produkcji kwasu aminoundekanowego używanego do wytwarzania tekstylnych włókien syntetycznych lub tworzyw sztucznych | |
1515 30 90 0 | - - Pozostałe | |
1515 40 00 0 | - Olej tungowy i jego frakcje | |
1515 50 | - Olej sezamowy i jego frakcje: | |
- - Olej surowy: | ||
1515 50 11 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1515 50 19 0 | - - - Pozostałe | |
- - Pozostałe: | ||
1515 50 91 0 | - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1515 50 99 0 | - - - Pozostałe | |
1515 60 | - Olej jojoba i jego frakcje: | |
1515 60 10 0 | - - Olej surowy | |
1515 60 90 0 | - - Pozostałe | |
1515 90 | - Pozostałe: | |
1515 90 10 0 | - - Oleje oiticica (Licania rigida); woski mirtowy i japoński; ich frakcje | |
- - Olej z nasion tytoniu i jego frakcje: | ||
- - - Olej surowy: | ||
1515 90 21 0 | - - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1515 90 29 0 | - - - - Pozostałe | |
- - - Pozostałe: | ||
1515 90 31 0 | - - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
1515 90 39 0 | - - - - Pozostałe | |
- - Pozostałe oleje i ich frakcje: | ||
- - - Oleje surowe: | ||
1515 90 40 0 | - - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
- - - - Pozostałe: | ||
1515 90 51 0 | - - - - - Stałe, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub mniej | |
1515 90 59 0 | - - - - - Pozostałe stałe i płynne | |
- - - Pozostałe: | ||
1515 90 60 0 | - - - - Do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi | |
- - - - Pozostałe: | ||
1515 90 91 0 | - - - - - Stałe, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto 1 kg lub mniej | |
1515 90 99 0 | - - - - - Pozostałe stałe i płynne | |
1517 | Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje z pozycji 1516: | |
1517 10 | - Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej: | |
1517 10 10 0 | - - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | |
1517 10 90 0 | - - Pozostałe | |
1517 90 | - Pozostałe: | |
1517 90 10 0 | - - Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka | |
- - Pozostałe: | ||
1517 90 91 0 | - - - Nielotne oleje roślinne, płynne, mieszane | |
1517 90 93 0 | - - - Jadalne mieszaniny lub preparaty ułatwiające wyjmowanie z formy | |
1517 90 99 0 | - - - Pozostałe | |
1518 00 | Tłuszcze i oleje zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, gotowane, utlenione, odwodnione, siarkowane, dmuchane, polimeryzowane przez ogrzewanie w próżni lub w gazie obojętnym, lub inaczej modyfikowane chemicznie, z wyłączeniem objętych pozycją 1516; niejadalne mieszaniny lub przetwory z tłuszczów lub olejów zwierzęcych lub roślinnych albo z frakcji różnych tłuszczów lub olejów z niniejszego działu, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | |
1518 00 10 0 | - Linoksyn | |
- Nielotne oleje roślinne, płynne, zmieszane, do zastosowań technicznych lub przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi: | ||
1518 00 31 0 | - - Surowe | |
1518 00 39 0 | - - Pozostałe | |
- Pozostałe: | ||
1518 00 91 0 | - - Tłuszcze i oleje zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, gotowane, utlenione, odwodnione, siarkowane, dmuchane, polimeryzowane przez ogrzewanie w próżni lub w gazie obojętnym, lub inaczej modyfikowane chemicznie, z wyłączeniem objętych pozycją 1516 | |
- - Pozostałe: | ||
1518 00 95 0 | - - - Niejadalne mieszaniny lub przetwory z tłuszczów i olejów zwierzęcych lub z olejów zwierzęcych i olejów roślinnych i ich frakcje | |
1518 00 99 0 | - - - Pozostałe | |
1522 00 | Degras; pozostałości powstałe przy obróbce substancji tłuszczowych oraz wosków zwierzęcych lub roślinnych: | |
1522 00 10 0 | - Degras | |
- Pozostałości powstałe przy obróbce substancji tłuszczowych oraz wosków zwierzęcych lub roślinnych: | ||
- - Zawierające olej o charakterystyce oleju z oliwek: | ||
1522 00 31 0 | - - - Sopstoki | |
1522 00 39 0 | - - - Pozostałe | |
- - Pozostałe: | ||
1522 00 91 0 | - - - Osady i szlamy olejowe; sopstoki | |
1522 00 99 0 | - - - Pozostałe | |
1702 | Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel: | |
- Laktoza i syrop laktozowy: | ||
1702 11 00 0 | - - Zawierające wagowo 99% laktozy lub więcej, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę | |
1702 19 00 0 | - - Pozostałe | |
1702 30 | - Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie: | |
1702 30 10 0 | - - Izoglukoza | |
- - Pozostałe: | ||
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie: | ||
1702 30 51 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | |
1702 30 59 0 | - - - - Pozostałe | |
- - - Pozostałe: | ||
1702 30 91 0 | - - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie | |
1702 30 99 0 | - - - - Pozostałe | |
1702 40 | - Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy: | |
1702 40 10 0 | - - Izoglukoza | |
1702 40 90 0 | - - Pozostałe | |
1702 50 00 0 | - Fruktoza chemicznie czysta | |
1702 60 | - Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym powyżej 50% fruktozy w masie: | |
1702 60 10 0 | - - Izoglukoza | |
1702 60 80 0 | - - Syrop inulinowy | |
1702 60 95 0 | - - Pozostałe | |
1702 90 | - Inne, łącznie z cukrem inwertowanym: | |
1702 90 30 0 | - - Izoglukoza | |
1702 90 50 0 | - - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy | |
- - Karmel: | ||
1702 90 71 0 | - - - Zawierający w masie 50% sacharozy lub więcej w substancji suchej | |
- - - Pozostały: | ||
1702 90 75 0 | - - - - W postaci proszku, scalonego lub nie | |
1702 90 79 0 | - - - - Pozostały | |
1901 | Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone: | |
1901 90 | - Pozostałe: | |
- - Pozostałe: | ||
1901 90 99 | - - - Pozostałe: | |
1901 90 99 9 | - - - - Pozostałe | |
2106 | Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | |
2106 90 | - Pozostałe: | |
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe: | ||
- - - Pozostałe: | ||
2106 90 51 0 | - - - - Syrop laktozowy | |
2106 90 55 0 | - - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny | |
2106 90 59 0 | - - - - Pozostałe | |
- - Pozostałe: | ||
2106 90 92 0 | - - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi | |
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe | |
2302 | Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane: | |
2302 10 | - Kukurydziane: | |
2302 10 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% | |
2302 10 90 0 | - - Pozostałe | |
2302 20 | - Ryżowe: | |
2302 20 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35% | |
2302 20 90 0 | - - Pozostałe | |
2302 30 | - Pszenne: | |
2302 30 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | |
2302 30 90 0 | - - Pozostałe | |
2302 40 | - Z innych zbóż: | |
2302 40 10 0 | - - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt | |
2302 40 90 0 | - - Pozostałe | |
2302 50 00 0 | - Z roślin strączkowych | |
2401 | Tytoń nie przetworzony; odpady tytoniowe: | |
2401 10 | - Tytoń nie odżyłowany: | |
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i suszony powietrzem na jasny tytoń typu Burley (łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony powietrzem na jasny tytoń typu Maryland i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | ||
2401 10 10 0 | - - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia | |
2401 10 20 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (łącznie z jego hybrydami) | |
2401 10 30 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland | |
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | ||
2401 10 41 0 | - - - - Typu Kentucky | |
2401 10 49 0 | - - - - Pozostałe | |
- - Pozostałe: | ||
2401 10 50 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na jasny | |
2401 10 60 0 | - - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental | |
2401 10 70 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny | |
2401 10 80 0 | - - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo | |
2401 10 90 0 | - - - Pozostałe tytonie | |
2401 20 | - Tytoń częściowo lub całkowicie odżyłowany: | |
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu Virginia i suszony powietrzem na jasny tytoń typu Burley (łącznie z hybrydami tytoniu Burley); suszony powietrzem na jasny typu Maryland i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | ||
2401 20 10 0 | - - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia | |
2401 20 20 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Burley (łącznie z jego hybrydami) | |
2401 20 30 0 | - - - Suszony powietrzem na jasny typu Maryland | |
- - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo: | ||
2401 20 41 0 | - - - - Typu Kentucky | |
2401 20 49 0 | - - - - Pozostałe | |
- - Pozostałe: | ||
2401 20 50 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na jasny | |
2401 20 60 0 | - - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental | |
2401 20 70 0 | - - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny | |
2401 20 80 0 | - - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo | |
2401 20 90 0 | - - - Pozostałe tytonie | |
2401 30 00 0 | - Odpady tytoniowe | |
3505 | Dekstryny i inne skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub innych modyfikowanych skrobiach: | |
3505 10 | - Dekstryny i inne modyfikowane skrobie: | |
3505 10 10 0 | - - Dekstryny | |
- - Inne modyfikowane skrobie: | ||
3505 10 50 0 | - - - Skrobie, estryfikowane lub eteryfikowane | |
3505 10 90 0 | - - - Pozostałe | |
3505 20 | - Kleje: | |
3505 20 10 0 | - - Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi | |
3505 20 30 0 | - - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi | |
3505 20 50 0 | - - Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi | |
3505 20 90 0 | - - Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi | |
3809 | Środki wykańczalnicze, nośniki barwników przyśpieszające barwienie, utrwalacze barwników i inne preparaty (np. klejonki i zaprawy) w rodzaju stosowanych w przemysłach włókienniczym, papierniczym, skórzanym i podobnych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: | |
3809 10 | - Na bazie substancji skrobiowych: | |
3809 10 10 0 | - - Zawierające w masie poniżej 55% tych substancji | |
3809 10 30 0 | - - Zawierające w masie 55% lub więcej tych substancji, ale mniej niż 70% | |
3809 10 50 0 | - - Zawierające w masie 70% lub więcej tych substancji, ale mniej niż 83% | |
3809 10 90 0 | - - Zawierające w masie 83% lub więcej tych substancji |
- zmieniony przez § 1 rozporządzenia z dnia 11 lipca 2000 r. (Dz.U.00.62.728) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 16 sierpnia 2000 r.
- zmieniony przez § 1 rozporządzenia z dnia 21 września 2000 r. (Dz.U.00.84.950) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 20 października 2000 r.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »