§ 3. - Ustalenie obszarów uznawania organizacji producentów.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2011.226.1365

Akt utracił moc
Wersja od: 21 października 2011 r.
§  3.
Obszar produkcyjny, o którym mowa w § 1 pkt 2, jest uznawany za wystarczająco duży, jeżeli w roku połowowym poprzedzającym rok złożenia wniosku o uznanie organizacji producentów sprzedaż przez grupę producentów karpi albo pstrągów, albo innego gatunku organizmów wodnych - w odniesieniu do którego organizacja producentów wystąpiła o uznanie - stanowiła co najmniej 25% całkowitej sprzedaży danego gatunku ryb na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Dane dotyczące sprzedaży są ustalane na podstawie sprawozdań sporządzanych na potrzeby statystyki publicznej, o których mowa w art. 31 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o statystyce publicznej (Dz. U. Nr 88, poz. 439, z późn. zm.2)).