Ustalenie kwot produkcji cukru.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1996.135.627

Akt utracił moc
Wersja od: 10 kwietnia 1997 r.

ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 5 listopada 1996 r.
w sprawie ustalenia kwot produkcji cukru.

Na podstawie art. 2 ust. 2 ustawy z dnia 26 sierpnia 1994 r. o regulacji rynku cukru i przekształceniach własnościowych w przemyśle cukrowniczym (Dz. U. Nr 98, poz. 473) zarządza się, co następuje:
Maksymalna ilość cukru, jaka może być wyprodukowana w czasie kampanii cukrowniczej roku 1997 i przeznaczona na zaopatrzenie rynku krajowego w okresie od dnia 1 października 1997 r. do dnia 30 września 1998 r., wynosi 1.630 tys. ton (kwota A).
 
1.
Maksymalna ilość cukru, jaka może być wyprodukowana w czasie kampanii cukrowniczej 1997 r. i przeznaczona na eksport z zastosowaniem dopłat w okresie od dnia 1 stycznia 1998 r. do dnia 31 grudnia 1998 r., wynosi 113,7 tys. ton (kwota B).
2.
Maksymalna ilość cukru, o której mowa w ust. 1, ulega zwiększeniu o nie wykorzystaną kwotę B obowiązującą w 1997 r.
3.
Maksymalna ilość cukru, jaka została wyprodukowana w kampanii cukrowniczej 1996 r. i może być przeznaczona na eksport z zastosowaniem dopłat od dnia 1 stycznia 1997 r. do dnia 31 grudnia 1997 r., wynosi 200 tys. ton (kwota B).
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.
1 § 2 zmieniony przez § 1 rozporządzenia z dnia 25 marca 1997 r. (Dz.U.97.31.178) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 10 kwietnia 1997 r.