§ 34. - Urzędowe badanie zwierząt rzeźnych i mięsa w kraju.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1929.32.305
Akt utracił moc Wersja od: 15 października 1982 r.
§ 34.
Kształt pieczęci do znakowania mięsa ustala się jak następuje:a)
do znakowania mięsa bydła rogatego, świń, owiec i kóz: 1)
do znakowania mięsa zdatnego - koło o średnicy 4 cm (załącznik Nr. 13 wzór Nr. 1) 2)
do znakowania mięsa mniej wartościowego - koło o średnicy 4 cm, umieszczone wewnątrz prostokątnego równobocznego czworoboku (załącznik Nr. 13 wzór Nr. 2), 3)
do znakowania mięsa warunkowo zdatnego - równoboczny prostokątny czworobok o długości bocznicy 4 cm (załącznik Nr. 13 wzór Nr. 3), 4)
do znakowania mięsa niezdatnego - równoboczny trókąt o długości bocznicy 5 cm (załącznik Nr. 13 wzór Nr. 4),b)
do znakowania mięsa zwierząt jednokopytowych: 1)
do znakowania mięsa zdatnego - czworobok prostokątny o długości bocznic 2 x 5 cm z dodatkowym wyraźnym napisem wewnątrz czworoboku: "koń" lub "osioł" lub "muł" lub "osłomuł" (załącznik Nr. 13 wzór Nr. 5), 2)
do znakowania mięsa niezdatnego - równoboczny trójkąt o długości bocznicy 5 cm z dodatkowym wyraźnym napisem wewnątrz trójkąta: "koń" lub "osioł" lub "muł" lub "osłomuł" (załącznik Nr. 13 wzór Nr. 6),c)
do znakowania mięsa wieprzowego uznanego za wolne od włośni - prostokątny czworobok o długości bocznic 1,5 cm x 6 cm (załącznik Nr. 13 wzór Nr. 7),