§ 9. - Urządzenie i utrzymywanie piekarń i sklepów z pieczywem, oraz wypiek chleba.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1921.26.151
Akt utracił moc
Wersja od: 22 marca 1921 r.
§ 9.
Podłogi we wszystkich izbach należy utrzymywać w czystości i codziennie myć co skończonej pracy.
Zmiotki mączne, śmiecie i inne odpadki nie mogą być przetrzymywane w piekarni, lecz winny być codziennie starannie usuwane poza jej obręb. We wszystkich pomieszczeniach winny się znajdować spluwaczki wodne, opróżniane i myte codziennie.
Lampy przy oświetleniu naftowem winny być tak umieszczone, by nie powodowały zanieczyszczeń.
We wszystkich pomieszczeniach piekarni należy tępić muchy, robactwo, myszy i szczury.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .