§ 2. - Unormowanie wyrobu i obrotu przetworami mięsnymi.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1950.12.120
Akt utracił moc Wersja od: 7 kwietnia 1950 r.
§ 2.
1.
Minister Handlu Wewnętrznego w drodze zarządzeń ogłaszanych w Monitorze Polskim ustala gatunki i rodzaje przetworów mięsnych, wymienionych w § 1, których wytwarzanie jest dozwolone i które dopuszczone są do obrotu. Minister Handlu Wewnętrznego może również określić w tej drodze składniki przetworów mięsnych przez ustalenie norm zużycia surowca, materiałów pomocniczych i wydajności gotowego produktu.2.
Zarządzenia określone w ust. 1, dotyczące przetworów mięsnych przeznaczonych do obrotu zagranicznego, wydawane będą w porozumieniu z Ministrem Handlu Zagranicznego.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Akty prawne liczba obiektów na liście: (3)
Akty wykonawcze liczba obiektów na liście: (3)
- Zm.: zarządzenie z dnia 7 kwietnia 1950 r. w sprawie ustalenia rodzajów i gatunków oraz określenia składników wędlin, wyrobów wędliniarskich i konserw mięsnych.
- Zm.: zarządzenie z dnia 7 kwietnia 1950 r. w sprawie ustalenia rodzajów i gatunków oraz określenia składników wędlin, wyrobów wędliniarskich i konserw mięsnych.
- Ustalenie rodzajów i gatunków oraz określenie składników wędlin, wyrobów wędliniarskich i konserw mięsnych.