§ 2. - Unormowanie obrotu mięsem, wędlinami i innymi wyrobami wędliniarskimi.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1947.72.455

Akt utracił moc
Wersja od: 29 września 1948 r.
§  2. 2
Wzbronione są wytwarzanie i obrót:
kiełbasąserbską
"moskiewską
"tyrolską
"litewską
"królewską
"węgierską
"krajaną suchą
"krajaną surową
"wiejską suchą
kiełbaskamidwudziestkami
"dziesiątkami
"piątkami
roladąz prosięcia
"francuską
"figową
salamiwłoskim
"węgierskim
"niemieckim
polędwicą łososiową
słoniną węgierską
boczkiem faszerowanym
schabem pieczonym
oraz innymi wędlinami i wyrobami wędliniarskimi, nie wymienionymi w § 1 niniejszego rozporządzenia".

oraz innymi wędlinami i wyrobami wędliniarskimi, niewymienionymi w § 1 niniejszego rozporządzenia.

2 § 2 zmieniony przez § 1 pkt 2 rozporządzenia z dnia 15 września 1948 r. (Dz.U.48.44.334) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 29 września 1948 r.