§ 5. - Unormowanie obrotu mięsem, wędlinami i innymi wyrobami wędliniarskimi.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1946.24.159
Akt utracił moc
Wersja od: 7 czerwca 1946 r.
§ 5.
Zezwala się na wytwarzanie oraz dopuszcza się do obrotu następujące rodzaje wędlin i wyrobów wędliniarskich o oznaczonej zawartości składników odżywczych:
" salceson włoski " krew, głowizna, skórki, nóżki, ozorki, serca
" salceson krwisty " " " " " " "
boczek wędzony wygląd i jakość zwyczajna - handlowa bez domieszek
słonina wędzona " " " " "
szynki wędzona " " " " "
polędwica wędzona " " " " "
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .