§ 14. - Szczegółowy sposób wyrobu fermentowanych napojów winiarskich, rodzaje tych napojów, ich dodatkowe znakowanie oraz szczegółowe wymagania, które powinny spełniać te napoje.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2022.2113

Akt obowiązujący
Wersja od: 14 października 2022 r.
§  14. 
1. 
Nazwy miodów pitnych oraz miodów pitnych jakościowych:
1)
uzupełnia się o informacje, o których mowa w § 9 ust. 1 pkt 1 lit. b-e i § 10 pkt 1 i 2;
2)
można uzupełnić o informacje, o których mowa w § 10 pkt 3 i 4.
2. 
Określenie wymienione w § 10 pkt 2 lit. a może być zastąpione nazwą użytego owocu, jeżeli do sporządzenia nastawu na miód pitny lub nastawu na miód pitny jakościowy użyto soku wyłącznie z tego owocu.