§ 9. - Szczegółowy sposób wyrobu fermentowanych napojów winiarskich oraz metody analiz tych napojów do celów urzędowej kontroli pod względem jakości handlowej.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2005.88.748

Akt utracił moc
Wersja od: 11 grudnia 2009 r.
§  9.
Analizę fermentowanych napojów winiarskich do celów urzędowej kontroli pod względem jakości handlowej przeprowadza się następującymi metodami:
1)
oznaczania gęstości w temperaturze 20 °C, która jest określona w załączniku nr 2 do rozporządzenia;
2)
oznaczania zawartości alkoholu w procentach objętościowych, która jest określona w załączniku nr 3 do rozporządzenia;
3)
oznaczania zawartości ekstraktu ogólnego, która jest określona w załączniku nr 4 do rozporządzenia;
4)
oznaczania zawartości cukrów redukujących oraz cukrów redukujących po inwersji, które są określone w załączniku nr 5 do rozporządzenia;
5)
oznaczania zawartości popiołu, która jest określona w załączniku nr 6 do rozporządzenia;
6)
oznaczania kwasowości ogólnej, która jest określona w załączniku nr 7 do rozporządzenia;
7)
oznaczania kwasowości lotnej, która jest określona w załączniku nr 8 do rozporządzenia.