§ 3. - Szczegółowe zasady organizacji Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2021.1624 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 6 września 2021 r.
§  3. 
1. 
W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:
1)
wydział kontroli;
2)
wydział organizacyjno-administracyjny.
2. 
W wydziale:
1)
kontroli można wyodrębnić:
a)
sekcję kontroli jakości handlowej,
b)
sekcję kontroli rolnictwa ekologicznego i produktów regionalnych,
c)
sekcję kontroli odrębnych;
2)
organizacyjno-administracyjnym można wyodrębnić:
a)
sekcję księgowości,
b)
sekcję kadr,
c)
sekcję prawną,
d)
sekcję sprawozdawczości i ewidencji.
3. 
W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić także:
1)
oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
2)
samodzielne stanowiska pracy.
4. 
Oddziałem lub wydziałem wojewódzkiego inspektoratu kieruje kierownik tej komórki organizacyjnej przy pomocy zastępcy kierownika.
5. 
Sekcjami, o których mowa w ust. 2, kierują kierownik wydziału, zastępca kierownika wydziału albo główny specjalista.