§ 2. - Szczegółowe wymagania weterynaryjne w handlu bydłem i świniami.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2006.11.58

Akt obowiązujący
Wersja od: 24 czerwca 2015 r.
§  2.
Użyte w rozporządzeniu określenia oznaczają:
1)
bydło i świnie przeznaczone do uboju - zwierzęta należące do różnych gatunków bydła, w tym Bubalus bubalis i Bison bison, oraz świnie przeznaczone bezpośrednio do rzeźni lub miejsca gromadzenia zwierząt, z którego mogą być dostarczone wyłącznie do rzeźni;
2)
bydło i świnie przeznaczone do chowu lub hodowli - zwierzęta należące do różnych gatunków bydła, w tym Bubalus bubalis i Bison bison, oraz świnie inne niż te, o których mowa w pkt 1, w tym przeznaczone do rozrodu, produkcji mleka, mięsa lub na cele pociągowe, wystawy i pokazy, z wyłączeniem zwierząt wykorzystywanych do celów rozrywkowych i sportowych.