Rozdział 4 - Wymagania dotyczące świadectw zdrowia przy przywozie mięsa i produktów mięsnych - Szczegółowe wymagania weterynaryjne przy przywozie świeżego mięsa i produktów mięsnych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.100.1013

Akt utracił moc
Wersja od: 17 lutego 2006 r.

Rozdział  4

Wymagania dotyczące świadectw zdrowia przy przywozie mięsa i produktów mięsnych

§  19.
1.
Świeże mięso lub produkty mięsne zaopatruje się w oryginały świadectw zdrowia i świadectw zdrowia publicznego wystawione przez urzędowego lekarza weterynarii państwa wysyłki.
2.
Świadectwa zdrowia, o których mowa w ust. 1, powinny:
1)
być sporządzone co najmniej w jednym z języków urzędowych państwa członkowskiego Unii Europejskiej, w którym jest przeprowadzana weterynaryjna kontrola graniczna, oraz państwa członkowskiego Unii Europejskiej miejsca przeznaczenia;
2)
być dołączone do przesyłki świeżego mięsa lub produktów mięsnych;
3)
stanowić jedną kartkę papieru;
4)
być wystawione dla jednej przesyłki.