§ 1. - Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej ziemniaków.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2020.371 t.j.
Akt obowiązujący
Wersja od: 6 marca 2020 r.
§ 1.
Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:
1)
ziemniaków zebranych na początku sezonu zbioru ziemniaków w kraju pochodzenia przed osiągnięciem pełnej dojrzałości, o skórce łuszczącej się, przeznaczonych do sprzedaży bezpośrednio po ich zebraniu, zwanych dalej "ziemniakami wczesnymi (ziemniakami młodymi)",
2)
ziemniaków zebranych po osiągnięciu pełnej dojrzałości o skórce skorkowaciałej, zwanych dalej "ziemniakami jadalnymi"
- stanowiące załącznik do rozporządzenia.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .