§ 1. - Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej niektórych półproduktów i produktów przemysłu cukrowniczego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.5.36

Akt obowiązujący
Wersja od: 15 stycznia 2004 r.
§  1.
1.
Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:
1)
cukru przemysłowego,
2)
cukru (cukru białego),
3)
cukru ekstra białego (cukru rafinowanego),
4)
płynnego cukru (roztworu cukru),
5)
płynnego cukru inwertowanego (roztworu cukru inwertowanego),
6)
syropu cukru inwertowanego,
7)
syropu glukozowego,
8)
syropu glukozowego w proszku,
9)
jednowodnej glukozy (jednowodnej dekstrozy),
10)
bezwodnej glukozy (bezwodnej dekstrozy),
11)
fruktozy
-
stanowiące załącznik do rozporządzenia.
2.
Przepisy rozporządzenia nie dotyczą produktów, o których mowa w ust. 1, występujących w następujących postaciach:
1)
pudrów;
2)
cukrów lodowatych (cukrów lodowych);
3)
głów cukrowych.