§ 6. - Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej dżemów, konfitur, galaretek, marmolad, powideł śliwkowych oraz słodzonego przecieru z kasztanów jadalnych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.143.1398

Akt obowiązujący
Wersja od: 13 maja 2022 r.
§  6.  11
1. 
Przepisów § 1 ust. 1 pkt 9 i 10 oraz załącznika nr 1 do rozporządzenia w zakresie wymagań dotyczących jakości handlowej wyrobów, o których mowa w § 1 ust. 1 pkt 9 i 10, nie stosuje się do wyrobów tego typu:
1)
wyprodukowanych zgodnie z prawem lub dopuszczonych do obrotu w innym państwie członkowskim Unii Europejskiej;
2)
wyprodukowanych zgodnie z prawem w państwie członkowskim Europejskiego Stowarzyszenia Wolnego Handlu (EFTA) będącym stroną umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym.
2. 
Przepis § 3 ust. 1 pkt 13 traci moc z dniem uzyskania przez Rzeczpospolitą Polską członkostwa w Unii Europejskiej.
11 § 6 zmieniony przez § 1 rozporządzenia z dnia 15 kwietnia 2004 r. (Dz.U.04.73.662) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 30 kwietnia 2004 r.