§ 1. - Szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej dżemów, konfitur, galaretek, marmolad, powideł śliwkowych oraz słodzonego przecieru z kasztanów jadalnych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.143.1398
Akt obowiązujący
Wersja od: 13 maja 2022 r.
§ 1.
1.
Określa się szczegółowe wymagania w zakresie jakości handlowej:
1)
dżemu;
2)
dżemu ekstra;
3)
konfitury;
4)
konfitury ekstra;
5)
galaretki;
6)
galaretki ekstra;
7)
marmolady;
8)
marmolady galaretkowej;
9)
marmolady twardej lub miękkiej z owoców innych niż cytrusowe;
10)
powideł śliwkowych;
11)
słodzonego przecieru z kasztanów jadalnych.
2.
Przepisów rozporządzenia nie stosuje się do wyrobów, o których mowa w ust. 1, przeznaczonych do wytwarzania:
1)
wyrobów piekarniczych;
2)
pieczywa cukierniczego;
3)
herbatników.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .