§ 1. - Szczegółowe wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące wytwarzania środków żywienia zwierząt.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.204.1984
Akt utracił moc Wersja od: 7 lipca 2004 r.
§ 1.
Rozporządzenie określa szczegółowe wymagania techniczne i organizacyjne przy wytwarzaniu:1)
dodatków paszowych z grup:a)
antybiotyków,b)
kokcydiostatyków i innych produktów leczniczych,c)
stymulatorów wzrostu,d)
witamin i innych chemicznie zdefiniowanych substancji o podobnym działaniu,e)
pierwiastków śladowych,f)
karotenoidów i ksantofili,g)
enzymów,h)
mikroorganizmów,i)
przeciwutleniaczy, dla których jest określona maksymalna zawartość w mieszankach paszowych pełnoporcjowych;2)
dodatków paszowych innych niż określone w pkt 1, dla których została ustalona ich maksymalna zawartość w mieszankach paszowych pełnoporcjowych;3)
materiałów paszowych:a)
białka uzyskiwanego z mikroorganizmów należących do grupy bakterii, drożdży, glonów i grzybów, z wyjątkiem drożdży hodowanych na substancjach pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego,b)
produktów ubocznych uzyskiwanych w procesie wytwarzania aminokwasów w drodze fermentacji,c)
aminokwasów i ich soli,d)
hydroksyanalogów aminokwasów;4)
premiksów zawierających dodatki paszowe, o których mowa w pkt 1;5)
mieszanek paszowych zawierających premiksy, o których mowa w pkt 4.