§ 9. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy zarobkowym wytwarzaniu, przetwarzaniu, obrocie lub składowaniu niejadalnych surowców zwierzęcych, pasz oraz dodatków do pasz.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1999.30.295

Akt utracił moc
Wersja od: 1 kwietnia 2001 r.
§  9.
1.
Surowce do produkcji półwilgotnej karmy dla zwierząt domowych powinny pochodzić od zwierząt, których mięso zostało uznane za zdatne do spożycia, oraz być poddane obróbce cieplnej w sposób zapewniający osiągnięcie temperatury wewnętrznej co najmniej 90°C.
2.
Karma dla zwierząt domowych w puszkach powinna być poddana sterylizacji o wartości cieplnej Fo 3,0.
3.
Surowce do produkcji karmy dla zwierząt futerkowych powinny pochodzić od zwierząt, których mięso zostało uznane za zdatne do spożycia.
4.
Karma, o której mowa w ust. 1, powinna być wprowadzana do obrotu w szczelnych opakowaniach.