§ 15. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy wytwarzaniu środków żywienia zwierząt zawierających białko zwierzęce.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.43.403
Akt obowiązujący
Wersja od: 16 marca 2004 r.
§ 15.
1.
Surowce, z których wytwarza się suchą karmę, powinny pochodzić od zwierząt, których mięso zostało uznane za zdatne lub warunkowo zdatne do spożycia.
2.
Karma, o której mowa w ust. 1, powinna być poddana obróbce termicznej w temperaturze co najmniej 90 °C, mierzonej wewnątrz produktu, chyba że surowce użyte do wytworzenia tej karmy zostały wcześniej poddane takiej obróbce.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .