§ 17. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy rozbiorze, przetwórstwie, składowaniu i transporcie mięsa zwierząt łownych oraz wzory świadectw zdrowia dla tego mięsa i jego przetworów.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.66.617

Akt utracił moc
Wersja od: 17 kwietnia 2003 r.
§  17.
1.
Do pakowania mięsa używa się nieuszkodzonych i nienaruszonych opakowań, spełniających wymagania określone w przepisach o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
2.
Opakowania zbiorcze:
1)
powinny być wytrzymałe;
2)
jeżeli są wykonane z materiału odpornego na korozję, łatwego do mycia i dezynfekcji, mogą być używane powtórnie.
3.
Opakowania jednostkowe:
1)
powinny być bezbarwne i przezroczyste;
2)
jeżeli stanowią jednocześnie opakowania transportowe, powinny być wytrzymałe; nie wymaga się, aby były przezroczyste i bezbarwne.