Rozdział 7 - Warunki weterynaryjne dla zakładu przetwórstwa mięsa o małej zdolności produkcyjnej - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy przetwórstwie mięsa zwierząt rzeźnych oraz składowaniu i transporcie przetworów z tego mięsa.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2002.192.1610

Akt utracił moc
Wersja od: 20 listopada 2002 r.

Rozdział  7

Warunki weterynaryjne dla zakładu przetwórstwa mięsa o małej zdolności produkcyjnej

§  26.
1.
Do zakładów wytwarzających tygodniowo nie więcej niż 7,5 tony wyrobu gotowego stosuje się odpowiednio przepisy § 6 ust. 4 pkt 10 i 11, § 7 ust. 3, § 9 ust. 1 oraz § 13 ust. 1 i 2.
2.
W zakładach, o których mowa w ust. 1, powinny znajdować się:
1)
pomieszczenie chłodnicze lub urządzenie chłodzące do składowania surowców;
2)
pomieszczenie produkcyjne;
3)
pomieszczenie chłodnicze lub urządzenie chłodzące do składowania wyrobów gotowych.
3.
W zakładzie, o którym mowa w ust. 1, dopuszcza się:
1)
wykorzystywanie jako szatni dla personelu - pomieszczenia z szafkami, z podziałem szafek na szafki z odzieżą roboczą oraz z odzieżą osobistą pracowników;
2)
ręczne uruchamianie kranów w pomieszczeniu, o którym mowa w pkt 1, oraz spłuczek w toaletach;
3)
przetrzymywanie środków myjących i odkażających w zamykanej szafie.