Rozdział 3 - Limity produkcyjne dla niektórych rodzajów działalności związanych ze sprzedażą bezpośrednią - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu działalności związanej ze sprzedażą bezpośrednią.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.50.489

Akt utracił moc
Wersja od: 29 marca 2004 r.

Rozdział  3

Limity produkcyjne dla niektórych rodzajów działalności związanych ze sprzedażą bezpośrednią

§  3.
1.
Limity produkcyjne dla działalności związanej ze sprzedażą bezpośrednią wynoszą w przypadku:
1)
rozbioru mięsa czerwonego lub produkcji z tego mięsa wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej - 3,5 tony tygodniowo wyrobów lub mięsa bez kości lub równoważną ilość mięsa z kością;
2)
rozbioru mięsa drobiowego lub produkcji z tego mięsa wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej - 1,5 tony tygodniowo wyrobów lub mięsa bez kości lub równoważną ilość mięsa z kością;
3)
produkcji przetworów mięsnych - 4,5 tony tych przetworów tygodniowo;
4)
mięsa grubej zwierzyny łownej lub niewypatroszonej drobnej zwierzyny łownej - 200 kg mięsa tygodniowo;
5)
uboju królików i zwierząt dzikich utrzymywanych przez człowieka i sprzedaży ich mięsa - 200 kg mięsa tygodniowo;
6)
uboju drobiu - 200 sztuk tygodniowo, w gospodarstwie rolnym producenta, którego roczna produkcja nie przekracza 10 tysięcy sztuk drobiu.
2.
Jeżeli rozbioru mięsa lub produkcji przetworów mięsnych lub wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej dokonuje się w tym samym zakładzie, suma wielkości pozyskanego mięsa lub wyrobów, o których mowa w ust. 1 pkt 1 i 2, oraz przetworów mięsnych, o których mowa w ust. 1 pkt 3, nie może przekraczać łącznie 4,5 tony tygodniowo.