§ 22. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu wylęgania ryb oraz hodowli i chowu ryb, skorupiaków i mięczaków.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.130.1195

Akt utracił moc
Wersja od: 24 lipca 2003 r.
§  22.
1.
Podmiot zajmujący się hodowlą i chowem skorupiaków lub mięczaków gromadzi informacje dotyczące:
1)
ilości i gatunków żywych skorupiaków lub mięczaków wprowadzonych na teren gospodarstwa;
2)
miejsca pochodzenia żywych skorupiaków lub mięczaków;
3)
firmy lub nazwy dostawcy żywych skorupiaków lub mięczaków, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia i nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
4)
terminu wprowadzania na teren gospodarstwa żywych skorupiaków lub mięczaków;
5)
ilości i gatunków żywych skorupiaków lub mięczaków wyprowadzonych z terenu gospodarstwa;
6)
miejsca przeznaczenia żywych skorupiaków lub mięczaków;
7)
firmy lub nazwy odbiorcy żywych skorupiaków lub mięczaków, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia i nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
8)
terminu wyprowadzania z terenu gospodarstwa żywych skorupiaków lub mięczaków;
9)
przeprowadzonych badań;
10)
zaistniałych śnięć skorupiaków lub mięczaków;
11)
przeprowadzonego leczenia.
2.
Dokumentację, o której mowa w ust. 1, przechowuje się przez cztery lata od dnia wprowadzenia skorupiaków lub mięczaków na teren gospodarstwa.