§ 22. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu wylęgania ryb oraz hodowli i chowu ryb, skorupiaków i mięczaków.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.130.1195
Akt utracił moc
Wersja od: 24 lipca 2003 r.
§ 22.
1.
Podmiot zajmujący się hodowlą i chowem skorupiaków lub mięczaków gromadzi informacje dotyczące:
1)
ilości i gatunków żywych skorupiaków lub mięczaków wprowadzonych na teren gospodarstwa;
2)
miejsca pochodzenia żywych skorupiaków lub mięczaków;
3)
firmy lub nazwy dostawcy żywych skorupiaków lub mięczaków, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia i nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
4)
terminu wprowadzania na teren gospodarstwa żywych skorupiaków lub mięczaków;
5)
ilości i gatunków żywych skorupiaków lub mięczaków wyprowadzonych z terenu gospodarstwa;
6)
miejsca przeznaczenia żywych skorupiaków lub mięczaków;
7)
firmy lub nazwy odbiorcy żywych skorupiaków lub mięczaków, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia i nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
8)
terminu wyprowadzania z terenu gospodarstwa żywych skorupiaków lub mięczaków;
9)
przeprowadzonych badań;
10)
zaistniałych śnięć skorupiaków lub mięczaków;
11)
przeprowadzonego leczenia.
2.
Dokumentację, o której mowa w ust. 1, przechowuje się przez cztery lata od dnia wprowadzenia skorupiaków lub mięczaków na teren gospodarstwa.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .