§ 17. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu wylęgania ryb oraz hodowli i chowu ryb, skorupiaków i mięczaków.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.130.1195
Akt utracił moc
Wersja od: 24 lipca 2003 r.
§ 17.
1.
Podmiot zajmujący się wylęganiem oraz hodowlą i chowem ryb gromadzi informacje dotyczące:
1)
ilości i gatunków żywych ryb lub ilości i gatunków materiału biologicznego wprowadzonych na teren gospodarstwa;
2)
miejsca pochodzenia żywych ryb lub materiału biologicznego;
3)
firmy lub nazwy dostawcy żywych ryb lub materiału biologicznego, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia, nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
4)
terminu wprowadzania na teren gospodarstwa żywych ryb lub materiału biologicznego;
5)
ilości i gatunków żywych ryb lub ilości i gatunków materiału biologicznego wyprowadzonych z terenu gospodarstwa;
6)
miejsca przeznaczenia żywych ryb lub materiału biologicznego;
7)
firmy lub nazwy odbiorcy żywych ryb lub materiału biologicznego, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia, nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
8)
terminu wyprowadzania z terenu gospodarstwa żywych ryb lub materiału biologicznego;
9)
przeprowadzonych badań;
10)
zaistniałych śnięć ryb;
11)
przeprowadzonego leczenia.
2.
Dokumentację, o której mowa w ust. 1, przechowuje się przez cztery lata od dnia wprowadzenia ryb lub materiału biologicznego na teren gospodarstwa.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .