§ 17. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu wylęgania ryb oraz hodowli i chowu ryb, skorupiaków i mięczaków.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.130.1195

Akt utracił moc
Wersja od: 24 lipca 2003 r.
§  17.
1.
Podmiot zajmujący się wylęganiem oraz hodowlą i chowem ryb gromadzi informacje dotyczące:
1)
ilości i gatunków żywych ryb lub ilości i gatunków materiału biologicznego wprowadzonych na teren gospodarstwa;
2)
miejsca pochodzenia żywych ryb lub materiału biologicznego;
3)
firmy lub nazwy dostawcy żywych ryb lub materiału biologicznego, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia, nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
4)
terminu wprowadzania na teren gospodarstwa żywych ryb lub materiału biologicznego;
5)
ilości i gatunków żywych ryb lub ilości i gatunków materiału biologicznego wyprowadzonych z terenu gospodarstwa;
6)
miejsca przeznaczenia żywych ryb lub materiału biologicznego;
7)
firmy lub nazwy odbiorcy żywych ryb lub materiału biologicznego, jego siedziby i adresu, a w przypadku osoby fizycznej - jej imienia, nazwiska oraz miejsca zamieszkania i adresu;
8)
terminu wyprowadzania z terenu gospodarstwa żywych ryb lub materiału biologicznego;
9)
przeprowadzonych badań;
10)
zaistniałych śnięć ryb;
11)
przeprowadzonego leczenia.
2.
Dokumentację, o której mowa w ust. 1, przechowuje się przez cztery lata od dnia wprowadzenia ryb lub materiału biologicznego na teren gospodarstwa.