§ 9. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu działalności związanej ze sprzedażą bezpośrednią.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.223.1879
Akt utracił moc
Wersja od: 21 grudnia 2002 r.
§ 9.
1.
Opakowania powinny spełniać wymagania dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia.
2.
Materiały do pakowania:
1)
nie mogą powodować zmian organoleptycznych w towarach;
2)
nie mogą powodować przenikania do towarów substancji szkodliwych dla zdrowia ludzi;
3)
powinny być wytrzymałe i zabezpieczać towary przed zanieczyszczeniem.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .