§ 4. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu działalności związanej ze sprzedażą bezpośrednią.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.223.1879
Akt utracił moc
Wersja od: 21 grudnia 2002 r.
§ 4.
1.
W miejscu sprzedaży bezpośredniej zapewnia się:
1)
odpowiednią do potrzeb ilość wody przeznaczonej do celów spożywczych i gospodarczych;
2)
usytuowanie pomieszczeń oraz urządzeń w taki sposób, aby zapobiegać w procesie produkcji i sprzedaży mieszaniu się surowców i wyrobów gotowych;
3)
rozplanowanie pomieszczeń produkcyjnych zgodne z technologią produkcji towaru.
2.
Urządzenia i sprzęt do prowadzenia sprzedaży bezpośredniej utrzymuje się w należytym stanie technicznym i sanitarnym.
3.
Odpady:
1)
przechowuje się w szczelnych pojemnikach;
2)
jeżeli nie są usuwane na bieżąco, przechowuje się je w pomieszczeniu chłodzonym;
3)
nie powinny powodować zanieczyszczania towarów.
4.
Czyszczenie, mycie i odkażanie pojemników na odpady nie może powodować zanieczyszczania towarów.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .