§ 2. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy prowadzeniu skupu i przetwórstwa mięsa zwierząt łownych oraz jego składowaniu.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1999.10.89
Akt utracił moc
Wersja od: 5 lutego 1999 r.
§ 2.
1.
Zakład przetwórczy powinien być ogrodzony oraz usytuowany na terenie wolnym od szkodliwych i uciążliwych zapachów, sadzy, dymów i innych zanieczyszczeń przekraczających dopuszczalne poziomy.
2.
Nawierzchnia dróg wewnętrznych powinna być utwardzona, gładka i skanalizowana.
3.
Rozmieszczenie pomieszczeń produkcyjnych powinno wykluczać możliwość zanieczyszczenia mięsa i zapewniać utrzymanie całkowitego rozdziału prac niebezpiecznych sanitarnie (strefy brudne) i bezpiecznych sanitarnie (strefy czyste).
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .