Rozdział 1 - Przepisy ogólne - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy produkcji lub przechowywaniu niektórych środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1999.20.176
Akt utracił moc
Wersja od: 10 marca 1999 r.
Rozdział 1
Przepisy ogólne
§ 1.
1.
Rozporządzenie reguluje szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy produkcji lub przechowywaniu jaj i produktów jajczarskich oraz produkcji lub przechowywaniu środków spożywczych pochodzących z ryb, mięczaków i skorupiaków.
2.
Rozporządzenie nie dotyczy produkcji i przechowywania środków spożywczych przeznaczonych do konsumpcji bezpośrednio po ich przygotowaniu.
§ 2.
W rozumieniu niniejszego rozporządzenia produktami jajczarskimi są przeznaczone do spożycia przez ludzi produkty otrzymywane z jaj kurzych, kaczych, gęsich, indyczych, perliczych, strusich lub przepiórczych, ich składników lub mieszanin, po usunięciu skorupy oraz błony.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .