§ 11. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy produkcji żelatyny spożywczej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.37.335
Akt utracił moc
Wersja od: 9 marca 2004 r.
§ 11.
1.
Punkty skupu i garbarnie zaopatrujące zakłady w surowce powinny:
1)
być zarejestrowane przez organ Inspekcji Weterynaryjnej;
2)
posiadać handlowe dokumenty identyfikacyjne;
3)
posiadać pomieszczenia do przechowywania surowców, z utwardzonymi posadzkami, o ścianach gładkich, łatwych do czyszczenia i odkażania; pomieszczenia te wyposaża się w urządzenia do mrożenia, jeżeli jest to konieczne.
2.
Pomieszczenia, o których mowa w ust. 1 pkt 3, utrzymuje się w sposób zapobiegający zanieczyszczeniu surowców.
3.
Jeżeli w punktach skupu i garbarniach są przechowywane lub przetwarzane surowce nieprzeznaczone do produkcji żelatyny, surowce te oddziela się od surowców przeznaczonych do produkcji żelatyny od ich przyjęcia do wysyłki.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .