§ 19. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy produkcji, składowaniu i transporcie mięsa mielonego i wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.241.2086
Akt utracił moc
Wersja od: 31 grudnia 2002 r.
§ 19.
1.
Transport mięsa mielonego lub wyrobów jest dopuszczalny po spełnieniu następujących warunków:
1)
mięso mielone lub wyroby zostały opakowane w opakowania jednostkowe, zbiorcze lub transportowe;
2)
przestrzenie ładunkowe środków transportowych są wyposażone w taki sposób, aby w czasie transportu zapewniały utrzymanie temperatur określonych w § 9 ust. 4 i § 10 ust. 2;
3)
temperatura przestrzeni ładunkowej podczas transportu jest rejestrowana automatycznie.
2.
Transport mięsa mielonego i wyrobów jest dopuszczalny w wyższych temperaturach, niż określone w § 9 ust. 4 i § 10 ust. 2, pod warunkiem że transport nie trwa dłużej niż godzinę.
3.
Mięso mielone lub wyroby zaopatruje się w świadectwo zdrowia, którego wzór określają odpowiednio załączniki nr 1 i 2 do rozporządzenia; odbiorca przechowuje świadectwo zdrowia przez co najmniej rok, licząc od dnia jego wystawienia.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .