§ 17. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy produkcji, składowaniu i transporcie mięsa mielonego i wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.241.2086
Akt utracił moc
Wersja od: 31 grudnia 2002 r.
§ 17.
1.
Składowanie mięsa mielonego lub wyrobów jest dopuszczalne po spełnieniu następujących warunków:
1)
zostały opakowane w opakowania jednostkowe i zbiorcze;
2)
opakowania przed użyciem składuje się w warunkach higienicznych; składowane opakowania nie mogą stykać się z posadzkami i ścianami.
2.
Niedopuszczalne jest składowanie w jednym pomieszczeniu:
1)
świeżego mięsa nieopakowanego wraz z opakowanym;
2)
podrobów nieopakowanych wraz z opakowanymi.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .