§ 14. - Szczegółowe warunki weterynaryjne wymagane przy produkcji, składowaniu i transporcie mięsa mielonego i wyrobów mięsnych niepoddanych obróbce termicznej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2002.241.2086
Akt utracił moc
Wersja od: 31 grudnia 2002 r.
§ 14.
1.
Przepisy § 13 stosuje się odpowiednio do zakładów produkujących wyroby.
2.
W zakładzie, o którym mowa w ust. 1, nie jest wymagane pomieszczenie do mielenia mięsa.
3.
W zakładzie, o którym mowa w ust. 1, zapewnia się ponadto pomieszczenia przeznaczone do:
1)
składowania podrobów chłodzonych;
2)
składowania podrobów mrożonych;
3)
przechowywania oraz przygotowywania przypraw i niemięsnych składników spożywczych;
4)
produkcji i pakowania w opakowania jednostkowe wyrobów;
5)
chłodnicze lub zamrażalnicze dla gotowych warzyw i grzybów, jeżeli wymaga tego rodzaj produkcji, wyposażone w urządzenia rejestrujące temperaturę pomieszczenia.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .