§ 3. - Szczegółowe warunki uznania działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2016.451
Akt obowiązujący Wersja od: 5 kwietnia 2016 r.
§ 3.
1.
Ograniczenia, które dotyczy obszaru prowadzenia działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej, o którym mowa w § 2 ust. 1 pkt 4 i ust. 3, nie stosuje się w przypadku sprzedaży konsumentowi końcowemu produktów pochodzenia zwierzęcego, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 1, przez podmiot prowadzący działalność marginalną, ograniczoną i lokalną podczas wystaw, festynów, targów oraz kiermaszy organizowanych w celu promocji tych produktów.2.
Podmiot prowadzący działalność marginalną, lokalną i ograniczoną, który zamierza prowadzić sprzedaż produktów pochodzenia zwierzęcego, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 1, konsumentowi końcowemu podczas wystaw, festynów, targów oraz kiermaszy, o których mowa w ust. 1, informuje o tym na piśmie powiatowego lekarza weterynarii właściwego ze względu na miejsce prowadzenia sprzedaży, co najmniej na 7 dni przed dniem rozpoczęcia tej sprzedaży.3.
Informacja, o której mowa w ust. 2, zawiera:1)
imię i nazwisko albo nazwę podmiotu prowadzącego działalność marginalną, lokalną i ograniczoną oraz adres miejsca prowadzenia tej działalności;2)
dane dotyczące miejsca i okresu, w którym będzie prowadzona sprzedaż konsumentowi końcowemu produktów pochodzenia zwierzęcego, o których mowa w § 2 ust. 1 pkt 1.