§ 2. - Szczegółowe warunki ustalania i sposób oznaczania klas jakości handlowej tusz wieprzowych oraz tusz wołowych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2018.934

Akt obowiązujący
Wersja od: 17 maja 2018 r.
§  2. 
W przypadku gdy ustalenia masy tuszy wieprzowej dokonuje się po upływie 45 minut od przeprowadzenia czynności kłucia, masę koryguje się w sposób określony w art. 7 ust. 4 lit. a rozporządzenia delegowanego Komisji (UE) nr 2017/1182 z dnia 20 kwietnia 2017 r. uzupełniającego rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1308/2013 w odniesieniu do unijnych skal klasyfikacji tusz wołowych, wieprzowych i baranich oraz raportowania cen rynkowych niektórych kategorii tusz i żywych zwierząt (Dz. Urz. UE L 171 z 04.07.2017, str. 74), zwanego dalej "rozporządzeniem 2017/1182".